Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Teknoline Sunucu ve Aksesuarları

Sunucu ve Aksesuarları Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Seçili Filtreler

Sıfırla
  • Marka
    Teknoline
Marka
Fiyat Aralığı
-
Sıralama
1 farklı Sunucu ve Aksesuarları fiyatları listeleniyor.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Sunucu ve Aksesuarları

Bilgisayar ağlarında, kullanıcıların erişebileceği, kullanımına ve paylaşımına açık kaynakları veya bazı servisleri (FTP, E-Posta, Web Sitesi) çalıştıran bilgisayar birimlerine server ya da sunucu denir. Bilgisayar ağlarının bel kemiğini oluşturan sunucular; iş yerleri, hastaneler, okullar gibi çok nüfuslu yerlerin tüm iletişim altyapılarının merkezini oluşturur. Sunucu bilgisayar için önemli donanımlardan biridir. Sunucular, aynı anda yüzlerce farklı kullanıcıdan gelen isteklere yanıt verir. Sunucuların farklı kullanım amaçları için farklı seçenekleri bulunur. Sunucu satın almak ve sunucu fiyatlarını incelemek istiyorsanız doğru adrestesiniz! Akrep.com üzerinden sunucu markalarını, fiyatlarını inceleyebilir; sunucu fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Keyifli alışverişler!

Sunucu Nedir?

Sunucu Nedir?

Özellikle web sitesi açmayı düşünenler tarafından en çok araştırılan konular, “sunucu nedir, ne işe yarar ve gerekli midir” konularıdır. İlk olarak sunucu yani server’in tanımını yapmak gerekirse; sunucu, bilgisayar ağlarında, diğer ağ bileşenlerinin erişebileceği, kullanımına ve/veya paylaşımına açık kaynakları barındıran bir bilgisayar birimidir. Aslında server da tıpkı evlerde kullandığınız bilgisayarlar gibi bir bilgisayardır. İçinde işlemci, bellek ve sabit sürücü gibi bileşenler bulunur. Ancak sunucular, evlerdeki bilgisayarlardan çok daha güçlüdür. Sunucular, bir siteyi oluşturan kodları saniyeler içinde işleyebiliyor ve binlerce kişiye gönderebiliyor. Tüm bunlar için de sunucularda 7 gün 24 saat çalışmaya dayanıklı, yüksek performanslı ve enerji verimliliği yüksek donanımlar kullanılıyor. Eğer kendinize ait bir web sitesi oluşturacaksanız bir sunucu kiralamanız ya da kendi sunucunuzu edinmeniz gerekiyor. Kendi sunucunuzu edinmek isterseniz kategorimiz üzerinden sunucu markalarını, modellerini ve özelliklerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Sunucu Çeşitleri Nelerdir?

Sunucu Çeşitleri Nelerdir?

Sunucular arasında farklı kullanım ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen farklı seçenekler bulunuyor. Sunucu çeşitleri arasında; web sunucusu (web server), FTP sunucusu ve e-posta sunucusu yer alıyor. Web sunucusu, web tarayıcıları aracılığı ile sayfaların görüntülenmesini ve uygulamaların çalıştırılmasını sağlayan sunucu çeşididir. Bir başka sunucu çeşidi olan FTP sunucusu ise; dosyaların File Transfer Protocol (yani dosya aktarım protokolü) araçları ile taşınmasını sağlayan sunuculardır. Bu sunuculara, FTP istemci programları aracılığı ile uzaktan erişim sağlanır. Son olarak e-posta sunucusu; e-posta mesajlarının gönderilmesini ve alınmasını kolaylaştırır. Aslında bilgisayar ağlarını destekleyen yüzlerce farklı türde sunucu çeşidi bulunuyor. Bu üç sunucu çeşidi daha kurumsal olan türlerdir. Bunların yanı sıra; kişisel bilgisayar kullanıcılarının her gün karşılaştığı online oyun sunucuları, sohbet sunucuları (chat server), internet üzerinden görüntü ve ses yayını yapan sunucular (streaming server) gibi farklı sunucu türleri de vardır.

Sunucu Fiyatları

Sunucu Fiyatları

Server fiyatları sunucunun markasına ve modeline göre değişkenlik gösterebiliyor. Akrep.com üzerinden inceleyebileceğiniz sunucu markaları arasında; Asus, Dell, HP, Lenovo, T-tec gibi markalar yer alıyor. Tüm bu markaların ve daha fazlasının sunucu fiyatlarını detaylı olarak sayfamız üzerinden inceleyebilirsiniz. Farklı satış kanalları tarafından sunulan sunucu fiyatlarını karşılaştırarak bütçenize en uygun ürünü seçebilirsiniz. Sunucu ve aksesuarlarının yanı kıra kabinet çeşitleri ve fiyatlarını da incelemek isterseniz Kabinet kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Sunucular, hizmet vermiş oldukları ağlara yönelik işlem yapma özelliği ile öne çıkıyor. İş yüküne göre ölçeklendirilebilen sunucular bu iş yüklerini CPU ve RAM özellikleri ile yüksek bir işleme gücü ortaya koyuyor. Kritik düzeydeki işlemlerin çevrimiçi ve kullanılabilir durumda kalması için güvenli bir yöntem sağlıyor. Paylaşılan ağ kaynaklarına olan erişim arasında işbirliği sağlayabiliyor.
Sunucular pek çok işlemi gerçekleştirebilmek için belleklerini yoğun bir şekilde kullanıyor. Bu nedenle sunucu kapasitesinin geniş olması ihtiyaçlarınızı rahat bir şekilde karşılayabilmenize yardımcı oluyor. Dolayısıyla ihtiyaçlarınız ve kullanım miktarına uygun bir kapasite tercih etmeniz gerekiyor. Yani ne kadar yoğun bir kullanım gerçekleştiriliyorsa kapasite de o kadar yüksek olması gerekiyor.
Sunucular genellikle bilgisayarların açmakta zorlandığı işlemlerde kullanılıyor. Kimi zaman belge, doküman, video, ses dosyaları veya pek çok uygulama açılmadığı durumlarda devreye girerek dosyaların rahat bir şekilde açılmasını sağlıyor. Dosyaların depolanmasında ve paylaşılmasında da destek veriyor olup işlevsel bir kullanım alanı oluşturuyor.
Hafızaya yönelik olarak kullanılan sunucular, bilgisayarınızın yetersiz kaldığı noktalarda destekleyen sistemler olarak ön plana çıkıyor. Depolama yapmak en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Güvenli ve kesintisiz veri akışı sağlamak konusunda da önemli özellikleri yer alıyor. Kullanım amacına yönelik olarak değişen sunucu amaç ve kullanım yoğunluğuna bağlı olarak özellikleri arasında değişiklikler görülebiliyor.
Sunucu satın alırken dikkat edilmesi gereken birden fazla faktör yer alıyor. Öncelikle tercih edilecek olan sunucunun işletim sisteminin seçilmesi gerekiyor. Windows, Linux gibi işletim sistemi tabanlarından hangisi olacağına karar verilmesi gerekiyor. Ardından işlemci hızına dikkat edilmeli. İşlemci hızı ne kadar yüksek olursa o kadar çalıştığı anlamına geliyor. Ardından kullanım amacınıza uygun bellek ve depolama alanı tercihi yaparak diğer tüm özelliklerini de dikkat ederek sizin için en uygun sunucuyu tercih edebilirsiniz.