Ana içeriğe geç

Selfie Nasıl Çekilir?

Selfie Nasıl Çekilir?

Günümüz dünyasında 7’den 70’e her yaştan kişinin hakim olduğu konulardan biri olan selfie çekmek adeta bir sanat haline gelmiş durumda. Selfie kavramı, kişilerin kendini ifade etmesi anlamında da önemli bir iletişim aracı. Özellikle gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medya başta olmak üzere günlük yaşamın bir parçası haline gelmiş durumda. Peki selfie nasıl çekilir, günlük yaşamın önemli bir parçası olan bu kavramı nasıl doğru bir şekilde uygulayabiliriz? Profesyonel selfie’ler çekmek için uygulayabileceğiniz birkaç püf nokta bulunuyor. Sizin için tüm bunları araştırdık ve yazımızın devamında yer verdik. İşte harika selfie’ler çekebilmenize yardımcı olacak o detaylar!

Selfie Nedir?

Selfie’nin nasıl çekildiğine geçmeden önce kısaca ne olduğundan bahsedelim. Türkçe karşılığı öz çekim anlamına gelen selfie, kişinin kendi kendini çekmesini ifade eder. Teknolojinin gelişmesi ve ön kamera sistemlerinin artmasıyla beraber hayatımıza giren bir kavram olan selfie en çok tercih edilen fotoğraf çekme teknikleri arasında yer alır. Çoğunlukla cep telefonu kamerasıyla çekilen selfie’ler, yalnızca yüzü içeren fotoğraflardır. Bu fotoğraflar genellikle kendi kendine çekilen fotoğraflar olarak da bilindiği için türkçe karşılığı özçekim olarak yer alır. Fakat artık daha iyi selfie çekmek için çeşitli araç ve ekipmanlar kullanılmaktadır. Bunlar arasında telefon aksesuarları ile güzel bir selfie çekmenize yardımcı olur. Spontane çekilen bu fotoğraflar çoğunlukla kişisel anları yakalamak için tercih edilir. Siz de güzel selfie nasıl çekilir diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Haydi gelin şimdi de doğru selfie çekmenin püf noktalarına birlikte bakalım.

Doğru Selfie Çekmek İçin Püf Noktaları

Selfie Nasıl Çekilir?
Selfie Nasıl Çekilir?

Günümüzde pek çok kişinin telefonu vardır. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte telefonlar da gelişmekte olup ön kamera sistemlerinde de gelişmeler söz konusu. Selfie çekmenin popüler olduğu günümüzde selfie kamerasına sahip olan telefonları doğru bir şekilde kullanmak da oldukça önemli. Bunun için dikkat edebileceğiniz birkaç püf nokta bulunuyor. İşte o püf noktalar:

Doğru Işığı Yakalayın

Selfie çekmek, doğru açıyı ve ışığı yakalamanız oldukça önemli. Özellikle de iyi bir ışıklandırma güzel bir selfie’nin olmazsa olmazları arasında yer alır. Selfie’nin güzel çıkmasını istiyorsanız doğal gün ışığını yakalamaya çalışmalısınız. Bunun için pencere yanında durabilir ya da dışarıda çekim yapabilirsiniz. Gün ışığını yakalayamıyorsanız yapay ışıklandırmalar kullanabilirsiniz. Selfie ışığı olarak da bilinen bu ışıklandırmalar prototip kullanıma sahip. Dolayısıyla yanınızda taşıyabileceğiniz bir boyutunu tercih ederek selfie çekinmek istediğiniz ama ışığın yetersiz kaldığı yerlerde rahatlıkla bu ışıklandırmaları kullanabilirsiniz.

Doğru Açıyı Yakalayın

Işığı doğru bir şekilde yakaladıktan sonra sıra geldi doğru açıya. Kusursuz bir selfie için açınızı doğru belirlemek oldukça önemli. İdeal kamera açısı kişiden kişiye göre değişeceğinden bu nokta tamamıyla size kalmış durumda. Kamerayı karşınıza alarak sizin için en iyi açıyı bulabilir, istediğiniz şekilde fotoğraf çekebilirsiniz. Genellikle selfie önerisi olarak kamerayı yukarıdan aşağıya doğru tutulması tavsiye edilir. Bu açı ile çene hatları daha belirgin ve çekici bir şekilde çıkabilir. Fakat herkesin açısı farklı olabileceği için siz de farklı açıları deneyerek sizin için en iyi olan açıyı bulabilirsiniz.

Arka Plana Dikkat

Selfie’nin güzel ve profesyonel görünmesini istiyorsanız arka planı temiz tutmaya özen göstermelisiniz. Karmaşık bir arka planda siz güzel çıksanız dahi selfie güzel görünmeyecektir. Aynı zamanda dağınık bir arka planda selfie çekilmeye çalışmak kameranızın doğru bir şekilde odaklanmamasını sağlayabilir. Böylece selfieleriniz dilediğiniz gibi çıkmayacaktır. Bu nedenle en iyi selfie için arka planınızı basit ve temiz tutmaya çalışabilirsiniz. Sizi ön plana çıkaracak arka planlar tercih etmelisiniz. Arka planınızda bir manzara yer alacak şekilde selfie çekecekseniz etrafın boş olduğu bir alanda fotoğraf çekilebilirsiniz. Kısacası derli toplu bir arka planınızın olmasına dikkat etmelisiniz.

Kolunuzu Doğru Konumlandırdığınızdan Emin Olun

Selfie Nasıl Çekilir?
Selfie Nasıl Çekilir?

Selfie çekmenin püf noktalarından bir diğeri de kolunuzu doğru bir şekilde konumlandırmak. Selfie çekerken yüzünüzün açısına dikkat etmeniz gerektiği kadar kolunuzun açısına da dikkat etmeniz gerekir. Fotoğrafta kolunuzun çıkması pek istenen bir şey olmasa da kimi zaman çıkabilir. Çıkacaksa da kolunuzun ekranı kapatmamasına ve sizi arka planda bırakmamasına özen göstermeniz gerekir.

Selfie Çubuğu Kullanabilirsiniz

Selfie çekmek günümüzün moda akımlarından biri olduğu aşikar. Bu akımı ile birlikte selfie ekipmanları da piyasada yer alamayan araçlar arasında. Daha iyi selfie çekebilmek için tasarlanan selfie çubukları fotoğraf çekimini daha pratik bir hale getiriyor. Doğru açıyı yakalayabilmenize kolaylık sağlayan selfie çubukları özellikle manzaralı bir yerde selfie çekilmek istiyorsanız kurtarıcınız olarak devreye giriyor. Dolayısıyla selfie çekmeyi seviyorsanız mutlaka bir selfie çubuğu edinmeniz de fayda var.

Yüz İfadeleriniz ve Pozlarınıza Dikkat Edin

Yüz ifadeleriniz ve pozlarınız selfinize ruh katan detaylar arasında. Farklı bakış açıları ve pozlar deneyerek istediğiniz selfie pozuna ulaşabilirsiniz. Dürüst ve doğal bir ifade sizi fotoğraflarınızda ön plana çıkaracaktır. Pozlarını farklılaştırmak isteseniz de kullanabileceğiniz birçok araç da bulunuyor. Bunlardan ilki filtreleme. Dilediğiniz telefonunuz aracılığıyla yapacağınız filtreler ile daha iyi görünebilir, aradığınız görünüme kavuşabilirsiniz. Dilerseniz selfie lenslerine de sahip olabilir, farklı formatlarda selfie’ler çekebilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.