Ana içeriğe geç

10 Basit Adımda Evde Cilt Bakımı

10 Basit Adımda Evde Cilt Bakımı

Kadın ya da erkek fark etmeksizin cilt sağlığına ve görüntüsüne önem veren herkesin sıklıkla kullandığı cilt bakım ürünleri hem yüz hem de genel vücut bakımınızın ideal şekilde yapılabilmesi için gerekenler arasında. Gerek çok kuru gerek çok yağlı gerekse de karma bir cilde sahip olun, bilmeniz gereken tek konu cilt tipinize uygun krem, losyon, serum ya da maskeyi kullanarak teninizin ihtiyacı olanı ona geri kazandırmak. Böylece daha ışıltılı ve canlı görünen bir cilde kavuşmakla kalmaz, cilt dokunuzun daha sağlıklı olmasını da garantilemiş olursunuz.

Bunun için iki yol var: Güzellik merkezlerindeki yöntemler ve evde cilt bakımı. Eğer siz de kendi tekniklerinizi uygulamak isteyenlerdenseniz, günlük doğal cilt bakımı yöntemleri ve ürünleriyle kendi cildinize iyi bakabilirsiniz.

Evde cilt bakımı dediysek de uygulama aşamasında profesyonel tekniklerden çok da bir farkı yok. İki yöntemi birbirinden ayıran en keskin çizgi, güzellik merkezlerindeki teknolojik aletler. Bu aletler olmadan da cildinize gereken özeni sağlamanız mümkün.

Kendi kendinize yapabileceğiniz 10 adımda evde cilt bakımı ipuçlarını aşağıda sizin için sıraladık. Buyurun!

  1. Cildin Temizlenmesi

Bu, evde cilt temizliği nasıl yapılır, sorusunun cevabını verirken atacağımız ilk adım. Cilt bakımını ideal biçimde yapmak istiyorsanız, evde cilt temizliği konusunu es geçmemeniz gerekiyor. Bu aşamadaki en büyük tüyo bol su kullanımı. Ayrıca cilt tipinize uygun yüz temizleme jelleri ya da sütlerinden birini kullanarak temizliği bir adım ileriye de taşıyabilirsiniz. Ayrıca yüzünüzde makyaj varsa, onu iyice temizlemeyi unutmayın!

  1. Tonik Kullanımı

Evet, yüz temizliğinizi yaptınız. Ancak bu her zaman işe yaramayabilir. Temizliğin ardından kullanılacak tonik, cilt gözeneklerini açarak cildin hava almasını sağlıyor. Ayrıca bu uygulama, varsa cildinizdeki makyaj kalıntılarının da ciltten atılmasına yardımcı. Eğer bir yüz temizleme toniğiniz yoksa, üzülmeyin! Zira evdeki malzemelerle kendi toniğinizi kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler:

  • Papatya çayı
  • Gül suyu
  • Elma sirkesi

Tüm bu malzemeleri dahil ettiğiniz yüz temizleme toniğiniz hazır. Bu tonikle (ya da piyasadaki türevlerinden biriyle) evde yüz bakımı sürecinizi devam ettirebilirsiniz.

  1. Keseleme /Peeling

Sırada cildi canlandırmak var. Peki, yüzdeki ölü deri nasıl atılır? Bu sorunun cevabı peeling ürünlerinde saklı. Her cilde uygun peeling ürünlerinden birini satın alarak yüzünüze düzenli biçimde uyguladığınızda, cildinizin canlılıkla parladığına şahit olacaksınız. Üstelik bunu da en doğal şekilde yapmak istiyorum, derseniz bu durumda içtiğiniz Türk kahvesinin telvesini saklamanızı öneririz. Zira Türk kahvesi telvesi ve onun içine damlatacağınız zeytinyağı harika bir peeling görevi görebilir. Ayrıca, banyo esnasında nazik hareketler yapacağınız keseleme işlemi de peeling sayılır. Tek dikkat etmeniz gereken konu, yüzünüze karşı hassas ve nazik olmak.

  1. Nemlendirme

Yüz temizleme jelleri, tonikler ve peeling ürünleriyle evde günlük cilt bakımı uygulamasından sonra, artık cildimizin ihtiyacı olan suyu ona verebiliriz. Bu da tabi ki nemlendirici kremler ve losyonlarla mümkün. Nasıl vücudumuzun sağlıklı kalabilmesi için su gerekiyorsa, cilt hücrelerinin canlılığı ve sağlığı için de su, olmazsa olmazlardan. Bunun için cildinizin türüne uygun nemlendiricilerden yararlanabileceğiniz gibi, bu uygulamayı evdeki sebzelerle de yapabilirsiniz. Yüzümüze süreceğimiz bal, salatalık kabuğu, yoğurt ve aloe vera bitkisi jeli cildinize harika bir nem kaynağı sağlayabilir.

  1. Zararlı UV Işınlarından Korunma

Günlük cilt bakımınızı yaptıktan sonra, özellikle sıcak yaz aylarında cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumanız da bakımın bir parçası. Üstelik sadece yazın değil güneşi göreceğiniz her mevsimde bunu tekrarlamanız son derece önemli. Bunun içinse yapmanız gereken çok basit: Güneş koruyuculu bir nemlendirici kullanmak. Bu ürünü evden çıkmadan önce yüzünüze sürdüğünüzde, cildinizi belli bir süre güneşten gelen zararlı UV ışınlarından korumuş olursunuz.

  1. Cilt Tipine Uygun Ürün Kullanımı

Evde cilt bakımı aşamalarının altıncısındayız. Bu bakımı uygularken cilt tipinize uygun ürünleri kullanmanız son derece önemli. Zira tıpkı hepimizin birbirinden farklı olduğu gibi, cildimiz de tamamen bize özel. Bazılarımızınki çok kuru, bazılarımızınki yağlı, bazılarımızınki ise karma. Bu sebeple rast gele seçtiğimiz bir cilt bakımı ürünü, bize yarardan çok zarar getirebilir. Bunun önüne geçmek için cildinizin tipine uygun tonik, serum ya da nemlendirici tercih etmeniz gerekiyor.

  1. İhtiyaç Doğrultusunda Bakım

Cilt bakımınızı yaparken, cildinizin sorunlarını da ele almanızda fayda var. Örneğin, günlük rutininiz esnasında sivilcelerinizi fark ederseniz, buna yönelik bir bakım tekniği geliştirebilirsiniz. Örneğin, akne kurutucu kremler ya da daha su bazlı ürünler kullanmak bu gibi senaryolarda faydalı olacaktır.

  1. Yüz Maskesi Kullanımı

Cilt temizlendi, ölü derilerden arındırıldı, nemlendirildi. Şimdi sırada ona biraz vitamin ve mineral takviyesi yapmak var. Evde cilt bakımı nasıl yapılır, dendiğinde akla ilk gelen ürünlerden olan yüz maskeleri cilt bakımı esnasında kullanılması tavsiye edilen ürünler arasında. Temizleyici, arındırıcı, nemlendirici, canlandırıcı, kırışıklık karşıtı ya da akne giderici gibi farklı çeşitlerdeki maskeler arasından tercihinizi yaparak cilt bakım ritüelinizi ideal şekilde sürdürebilirsiniz.

  1. Diyete de Dikkat!

Tabi ki tüm bu dış etkenlerin yanı sıra, vücudunuzun içinde neler olduğu da önemli. Sonuçta biz ne yiyorsak vücudumuzu da o yiyeceklerle besliyoruz demektir. Yani cildimizin sağlıklı ya da sağlıksız olmasının bir nedeni de diyetimiz olabilir. Bu sebeple yağ ve nem oranı açısından dengeli bir beslenme rutini, sizin cildinizin de her bakımdan sağlıklı olması açısından önemli olacaktır.

  1. Bol Su!

Evde doğal cilt bakımı yapmak istediğinizde, suyun önemini es geçmemeniz lazım. Su, hayatın her alanında olduğu gibi cildinizin sağlığı bakımından da oldukça mühim bir kaynak. Dolayısıyla hem günlük olarak bol su tüketmek hem de su bazlı ürünleri kullanmak cilt bakımınız için yapmanız gerekenler arasında.

Tüm bu adımları verdikten sonra evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz pratik yüz maskesi tariflerini sizler için derledik. Siz de bu tarifleri uygulayarak cildiniz için gereken özeni sağlayabilirsiniz.

Evde Yapılabilecek Maske Tarifleri

Doğal cilt bakımının önemini kavradıktan sonra sıra, evde yapılabilecek maske tariflerine geldi. Siz de evinizdeki mevcut malzemeleri, günlük güzellik ve bakım rutininize ekleyebilir, cildinizin ışıldamasına izin verebilirsiniz.

Mat Ciltler için Yüz Maskesi

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Yarım salatalık püresi
  • Biraz yulaf ezmesi

Tüm bu malzemeleri harmanlayıp günlük olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. 1 hafta içinde cildinizdeki ışıltıya siz de şaşıracaksınız.

Kuru Ciltler için Yüz Maskesi

Malzemeler:

  • Yarım avokado püresi
  • Biraz yulaf
  • 1 yemek kaşığı bal

Tüm bu malzemeleri karıştırın. İşte karşınızda cildinizin nem kalkanlarını devreye sokacak bir maske. Günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Açık Gözenekli Ciltler için Yüz Maskesi

Malzemeler:

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Tüm bu malzemeler karıştırılıp yüze sürülür. Durulandığında cildinizin gergin olduğunu fark edeceksiniz. Bu karışım, makyaj öncesi sıkı bir cilt için birebir.

Akneli Ciltler için Yüz Maskesi

Malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
  • Aloe vera bitkisinin jeli
  • Biraz süt

Bütün malzemeler macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Günlük olarak yüze uygulandığında harika sonuçlar veren bu maske tarifini mutlaka denemelisiniz.

Peeling Etkili Yüz Maskesi

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Yarım salatalık püresi
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal

Bu karışım cildinizi ölü derilerden arındırırken besliyor ve canlandırıyor.

One Reply to “10 Basit Adımda Evde Cilt Bakımı”

  1. Pingle: Epilasyon Aleti Nasıl Kullanılır? - Akrep Blog

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.