Ana içeriğe geç

Toniğin Cilde Faydaları

Toniğin Cilde Faydaları

Kişisel yüz ve vücut bakımına özen gösteren herkesin kullandığı ürünler arasında yer alan tonik, tüm bilinmeyenleriyle bu yazımızda ele alınıyor. Siz de yüz bakımınızda toniğin önemini kavrayan şanslı kesim arasında yer alıyorsanız, toniğin cilde faydalarını işlediğimiz bu blog metnini okuyarak daha detaylı bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Konuyu detaylandırmaya geçmeden önce bu harika cilt temizleyicisinin ne demek olduğunu, içindeki bileşenlerle toniğin cildi iyileştirmede nasıl önemli bir rol oynadığını hep birlikte öğreneceğiz. Hazırsanız başlayalım!

Tonik Nedir?

Tonikler ne işe yarar, konusuna geçmeden hemen önceki aşama, tonik nedir, sorusunu cevaplamak. Tonik, gözenekleri arındırma alanında uzman olan bir cilt temizleme ürünüdür. Cilt temizliği için özel olarak üretilen bu ürünler, antiseptik özellikleriyle cildi arındırıyor ve ferahlatıyor. Tam da bu sebeple tonikler, cilt temizliğinde oldukça önemli bir yere sahip. Toniğin cilde faydasını madde madde verecek olursak, aşağıda göreceğiniz başlıkları mutlak suretle sıralamamız gerekir:

  • Cilt gözeneklerini açar ve sonrasında küçültür.
  • Cildin pH dengesin korur.
  • Gün sonunda ciltte biriken yağ ve kiri arındırır.
  • Cilt yüzeyinde kolay emilir.
  • Siyah nokta oluşumunu yavaşlatır ve düzenli kullanımda durdurabilir.
  • Antiseptik özelliğe sahiptir.
  • Cilt parlamasını önler.
  • Cildi yeniler ve besler.
  • Öncesinde kullanılan serum ve krem gibi ürünlerin etkinliğini artırır.

Gördüğünüz gibi toniğin cilde yararları göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Eğer siz de cilt tipinize uygun bir toniği doğru biçimde uygularsanız, cildinizin ışıl ışıl görünmesini ve sağlıkla kalmasını sağlayabilirsiniz. O halde ciltte tonik kullanımı ile ilgili detaylara geçebiliriz.

Tonik Nasıl Kullanılmalı?

Cilt Temizleyici Ürünler arasında yer alan tonikler doğru miktarda ve şekilde kullanıldığında son derece etkili ürünlerdir. Peki,  tonik nasıl kullanılmalı? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız, öğrenmek için fazlaca araştırmanıza gerek yok. Zira bu yazıdaki hap bilgiler sayesinde cilt bakımınızdan eksik etmeyeceğiniz bu ürünün doğru kullanımını öğrenebilirsiniz.

Günlük cilt bakımı rutininde toniğin yeri, temizleme sabunu veya köpüğünden sonra geliyor. Cilt tipinize uygun bir sabun veya köpükle cildi temizlemenin hemen akabinde cilt toniğini sahneye çıkarabilirsiniz. Bu aşamada tek ihtiyacınız olan ek malzeme bir adet makyaj temizleme pamuğu. Bu pamuğu tonikle ıslattıktan sonra yüzünüzü dairesel hareketlerle temizlemeye başlayabilirsiniz. Tüm yüzü bu tonikli pamukla sildiğinizde pamukta göreceğiniz renk değişimi, yüzünüzdeki ölü deri, kir ve yağ tabakasının bir sonucu. Dolayısıyla bu tabaka görülmeyene dek yüzünüzü tonikli pamukla nazikçe silmeye devam etmelisiniz. Cildin tamamen arındığından emin olduğunuzda ise durulamaya gerek olmadan serum ya da krem kullanımına geçin. İşte bu kadar basit! Bu uygulamayı günlük cilt bakım rutininiz haline getirin, toniğin faydalarını kendi gözlerinizle görün!

Tonik Sivilceye İyi Gelir mi?

Peki, tonik sivilceye iyi gelir mi? Tüm aşamaları doğru biçimde yaptınız, ancak sivilceleriniz halen yerli yerinde duruyor mu? Bununla başa çıkmak için toniklerden yararlanabilirsiniz. Zira bu ürünler salistik asit veya benzoil peroksit içeriği sayesinde gözeneklerin temiz kalmasında ve cildin siyah noktalardan arınmasına destek olabilir.

Ancak şunu unutmamalısınız ki tonik kullanımı küçük çaplı sivilceleri gidermeye yardımcı olabilirken, tek başına yeterli değildir. Bunlar için hekiminizin de önereceği akne ve sivilce giderici ürünlerden destek almanız daha kalıcı sonuçlar elde etmenizde faydalı olacaktır.

Ayrıca, küçük çaplı sivilceleri de gidermek için reçeteli bir ürün kullanıyorsanız, akne giderici bileşenler içeren tonikleri günlük kullanımınızdan uzak tutmalısınız. Zira teninize çok fazla ilaçlı ürün uygulamak cildi kurutabileceği gibi pul pul dökülmesine de sebep olabilir. Bunlar yerine, aloe vera veya gliserin gibi yatıştırıcı formüle sahip tonikleri kullanmayı deneyin. Bunlar doğal içerikleri sayesinde, zaten sivilceli olan cildinizi bir nebze olsun rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

Sizin için Seçtiklerimiz: En Çok Tercih Edilen Tonik Markaları

En çok tercih edilen tonik markalarını kullanarak siz de harika ve temiz bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu ürünler, gözenek sıkılaştırıcı ve arındırıcı özellikteki formülleri ile yüzünüzün doğal günlük bakımına uygun olarak geliştiriliyor.

Aveda Yüz Temizleme Tonikleri

Aveda yüz temizleme tonikleri pek çok farklı cilt tipine göre çeşitlenen ürünleriyle öne çıkıyor. Çoğunlukla karma ve kuru ciltli kişilerin tercih ettiği bu markanın ürün gamında organik sertifikalı gül, Alman papatyası, okaliptüs ve diğer saf çiçek ve bitkisel özlerle zenginleştirilmiş tonikler mevcut. Üstelik sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa kullanıma da uygun. Arındırıcı ve cilt sıkılaştırıcı tonik markaları arasında ilk sıralarda yer alan Aveda, alışveriş listenizde bulunmalı. Denemeye değer!

Avene Yüz Temizleme Tonikleri

Bir diğer en popüler tonik markası olan Avene de bu listede olmayı hak ediyor. Birbirinden faydalı tonik çeşitlerine sahip marka, kolay kullanım sağlayan ambalajlarıyla da beğeniliyor. Etkili bir arındırıcı olan Avene tonikler, silikatlarla zenginleştirilmiş formülleri sayesinde cildi nemlendireme konusunda da usta. Alkolsüz içerikleri kuru ve hassas ciltlerde harika bir etki bırakırken, Avene Termal Suyu ile kullanıldığında mükemmelleşiyor. Her kullanım öncesi şişeleri çalkalamayı unutmayın!

Caudalie Yüz Temizleme Tonikleri

Markanın Vinopure, Vinoclean, Beauty Elixir gibi farklı seriden tonikleri mevcut. Her biri alanında uzman olan bu ürünlerle günlük yüz bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Caudalie tonikler, arındırıcı özelliklerinin yanı sıra cildi nemlendirip yatıştırmada da etkili. Üstelik formülündeki gül suyu sayesinde cilt parlamalarının da önüne geçiyor. Bizden söylemesi!

Vichy Yüz Temizleme Tonikleri

En çok kullanılan tonik tavsiyelerine Vichy ile devam ediyoruz. Hassas, normal ve karma cilt tiplerinde kullanılabilen ürünleriyle Vichy, pek çok kişinin severek kullandığı yüz temizleme tonikleriyle ünlü. Markanı tonik ürünleri cildi temiz tutarken, aynı zamanda yatıştırıp nemlendiriyor. Alkolsüz yüz temizleme ürünleri sınıfında yer alan Vichy tonikler, antioksidan özellikli E vitamini ve gliserin içeriyor. Vichy yüz toniklerinin ardından temizleyici süt uygulamayı da ihmal etmeyin.

Murad Yüz Temizleme Tonikleri

Amacı insanları daha genç ve sağlık göstermek olan bir marka: Murad. Murad yüz temizleme tonikleri arındırıcı, C vitaminli, nemlendirici ve ferahlatıcı olmak üzere çeşitlere ayrılıyor. Her birinin içeriğindeki doğal bileşenler ve faydalı etken maddeler sayesinde yüz bakımını kusursuzlaştırmak mümkün. Ayrıca bu ürünler düzenli kullanıldığında cilt sıkılaşmasında da etkili. Sabah ve akşam olmak üzere iki kere kullanabilirsiniz.

Babe Yüz Temizleme Tonikleri

Tonik tavsiyeleri listemizde son sırayı dünyaca ünlü Babe markasına ayırdık. Makyaj temizliğinde de etkili olan Babe yüz temizleme tonikleri, içeriğindeki mikro partiküller ile cildi hassasiyet yaratmadan soymaya ve ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olma konusunda oldukça başarılı. Daha çok geceleri kullanılası önerilen bu tonikleri kullanmadan önce mutlaka çalkalayın!

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.