Ana içeriğe geç

Katlanır Bisiklet Tavsiyeleri

Katlanır Bisiklet Tavsiyeleri

Hayatından hareketi hiç eksik etmeyenler için bisiklet, nerede yaşanıyor olursa olsun her daim günlük rutinin bir parçası oluyor. İşe giderken, hafta sonu etkinliklerinde, egzersiz yapmak istendiğinde ya da herhangi bir zaman diliminde bisiklete binmek, bu insanlar için bir tutku. Hal böyle olunca bisikletin de en pratiği, en avantajlısı seçiliyor. İşte, bu aşamada devreye katlanır bisikletler giriyor. Peki, hangi katlanır bisikleti almalısınız? En kolay taşınan katlanır bisiklet modelleri hangileri? Bu bisikletler nasıl katlanıyor? Katlanır bisiklet alırken nelere dikkat edilmeli? Kısacası kaliteli katlanır bisiklet tavsiyelerinin neler olduğunu öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. Bianchi’den Dahon’a, Salcano’dan Bisan’a, Mosso’dan Skyjet’e dünyaca bilinenler arasından sizin için seçtiğimiz çeşit çeşit katlanır bisiklet tavsiyesi için hazır mısınız?

Bu Yazıda Neler Bulacaksınız?

Katlanır Bisiklet Nasıl Katlanır?

Çoğunuzun bildiği üzere katlanır bisikletler; pedal, orta kısım ve gidon adı verilen üç ana bölümden meydana geliyor. Her birinin kendine has özellikleri olsa da genelde hepsi aynı şekilde katlanıyor. Daha ayrıntılı olarak görebilmeniz için eklediğimiz bisiklet nasıl katlanır videosunu inceledikten sonra aşağıdaki 3 adımı okuyarak siz de kendi bisikletinizi kolayca katlayabilirsiniz.

  1. Öncelikle pedalları bisikletin gövdesine yaklaştırmalısınız. Yani pedallar iskelete doğru eğiliyor.
  2. Sonra gidonda yer alan mandal yardımıyla bisikleti katlıyorsunuz.
  3. Tekrar açmak istediğinizde ise katlarken açtığınız mandalı tekrar eski haline getirerek bisikletin katlanmasını önlüyor ve bisikleti güvenle kullanıyorsunuz.

Böylece akıllardaki katlanır bisiklet nasıl katlanır, sorusunu yanıtlamış oluyoruz. Katlanır bisiklet tavsiyeleri konulu yazımızda sırada alışveriş öncesi dikkat edilecekler listemiz var. Okumaya devam edin!

Katlanır Bisiklet Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere katlanabilir bisikletler, kullanım kolaylığı ve taşınabilirlikleri nedeniyle özellikle şehirde yaşayan bisiklet severler arasında popüler hale gelmiş durumda. Peki, bu bisiklet türünü alırken hangi kriterlere göre seçim yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Cevabınız hayırsa üzülmeyin! Aşağıda sizin için sıraladığımız etkenleri göz önünde bulundurarak doğru katlanır bisikleti seçmek çok kolay.

  • Bütçenize uygun bir model seçin: Katlanabilir bisikletlerin fiyatları, birçok farklı seçenek olduğu için oldukça değişkenlik gösterir. Bütçenize uygun bir model seçmek için araştırma ve fiyat karşılaştırması yapmanız önerilir.
  • Hafif ve kompakt modeller tercih edin: Katlanabilir bisikletlerin amacı, bildiğiniz üzere, taşınabilirlikleri. Bu nedenle, hafif ve kolayca katlanabilir modeller tercih etmenizde yarar var. Aynı zamanda bisikletin boyutu da önemlidir; zira daha küçük boyutlar daha kolay taşınabilirlik sağlar.
  • Malzeme kalitesine dikkat edin: Bisikletin dayanıklılığı ve güvenliği, malzeme kalitesi ile doğrudan ilişkilidir. Yüksek kaliteli malzemeler, bisikletin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Siz siz olun, bu alışverişinizde ucuza kaçmayın!
  • Kullanım amacınıza uygun bir model seçin: Katlanabilir bisikletler, birçok farklı kullanım için tasarlanmıştır. Şehir içinde kullanım için tasarlanmış modeller daha estetik özelliklere sahipken outdoor için üretilenler daha işlevsel özellikleriyle ön plana çıkabilir. Örneğin, şehir içinde kullanılacak katlanabilir bisikletlerde disk fren yerine jant freni tercih edilebilir. Kısacası katlanır bisiklet tavsiyeleri dinlerken bu kriteri unutmayın!
  • Farklı markaları karşılaştırın: Birçok farklı marka, katlanabilir bisiklet üretmekte. Siz de bu farklı markaları karşılaştırarak ihtiyaçlarınıza en uygun olanı rahatlıkla seçebilirsiniz.

Katlanır Bisiklet Markaları

Katlanır Bisiklet
Katlanır bisiklet önerilerini sıraladığımız bu yazıda Kron, Dahon, Bianchi ve Salcano markalarının katlanır bisiklet modellerine yer veriyoruz. Aşağıdaki başlıklarda her birinin detaylarını görmeniz mümkün.

Kron Fold 3.0 V

Kron, Fold 3.0 V modeliyle pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başarmış gibi duruyor. Zira bu bisiklet sadece 12 kg. V fren sistemine sahip olan bu bisiklet tam tamına 7 vitesli. Bu da onu engebeli ve yokuşlu yollarda ideal kılıyor. Ayrıca janları çift kat alüminyumdan üretilen bu ürünün gidonu çelik. Son derece zarif görüntüsüyle dikkatleri üzerinde toplayan Kron Fold 3.0 V ile şehir içi yolculuklar oldukça keyifli. Kısacası hafif ve şık bir katlanır bisiklet önerisi aro-ıyorsanız bu model tam size göre diyebiliriz.

Dahon Vitesse D8

Katlanır bisiklet tavsiyesi arayanların sık sık duyacağı modellerden biri var sırada: Dahon Vitesse D8. sadece 11.8 kg ağırlığa sahip olan bu bisiklette de tıpkı bir önceki gibi çift katlı alüminyum jant kullanılmış. Ondan farklı olarak 8 vitesiyle öne çıkan Dahon Vitesse D8’in lastikleri ise Schwalbe Road Cruiser. 105 kg’a kadar taşıma kapasitesiyle çok konuşulan bu model de mutlaka değerlendirmeniz gerekenler arasında.

Bianchi Folding 20

Bianchi, bu modelde de kalitesini konuşturmuş. Çelikten üretilen bu bisiklet 7 vitesli ve 12 kg ağırlıkta. Ergonomik bir tasarıma sahip olan Folding 20, çift kat alüminyum janları ve mıknatıslı çelik maşasıyla alkışı topluyor. Mavi ve beyaz renk birleşimleriyle dikkat çeken Bianchi Folding 20, katlandığında çok şirin görünüyor.

Salcano F100 16 Jant

Katlanır bisiklet tavsiyeleri yazımızı Salcano ile tamamlıyoruz. F100 17 Jant model, 11 kg. 6 vitesli olan bu ürün de tıpkı Kron 3.0 V gibi V vites tipine sahip. Şık bir tasarımla gelen bu katlanır bisiklet de şehir içi kullanım için son derece ideal.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.