Ana içeriğe geç

A’dan Z’ye Ev Dekorasyonu Fikirleri

A'dan Z'ye Ev Dekorasyonu Fikirleri

Tarzınızı ortaya koyduğunuz alanlardan biri de evleriniz. Dolayısıyla ev dekorasyonu yaparken zevkleriniz evinizin ruhunu yansıtmanıza yardımcı oluyor. Her ne kadar nasıl bir tarza sahip olduğunuzu bilseniz de ev dekorasyonu sırasında nereden başlamanız gerektiğini karıştırıyor ya da nasıl dekore edeceğinize karar veremiyor olabilirsiniz. Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz doğru yerdesiniz. Sizin için hazırladığımız yazımızda A’dan Z’ye oda oda ev dekorasyonu fikirlerini araştırdık. Haydi gelin neler yapılması gerektiğine birlikte bakalım.

Evin En Önemli Noktası: Salonlar

A'dan Z'ye Ev Dekorasyonu Fikirleri

Ev içerisinde en çok vakit geçirilen alanlardan olan salonlar, ev dekorasyonu açısından önemli bir yere sahip. Aile ve arkadaşlarınızla vakit geçirdiğiniz, misafirlerinizi ağırladığınız salonlar dekorasyon açısından da değişime en açık yerler arasında. Farklı tarzları yansıtabileceğiniz bu alanlarda doğal ve modern bir görünüm tercih edebilir, dilerseniz de rustik ve retro bir hava katabilirsiniz. Örneğin modern ev dekorasyonu için renklerin gücünü kullanabilirsiniz. Salonunuzdaki renkler soluk ve cansız geliyorsa ortamı canlandırmak için küçük detaylar ekleyebilirsiniz. Sarı veya turuncu tonlarında kırlent, koltuk örtüsü gibi ev tekstili ürünleriyle ortama hareket katabilirsiniz. Daha sakin bir görünüm tercih ediyorsanız da mavi ve tonlarını kombinleyerek salonunuzu renklendirebilirsiniz. Tüm bunları yaparken mobilyalarınızın rengi de oldukça önemli. Açık tonlu oturma grubu tercih ederek salonunuzu olduğundan daha geniş gösterebilmeniz mümkün. Bunların yanında risksiz bir dekorasyon tercih ediyorsanız siyah ve beyazın hakim olduğu salonlar dekore edebilir, modern bir hava oluşturabilirsiniz.

Peki daha doğal ve rustik bir salon oluşturmak istiyorsanız ne yapmanız gerekiyor? Bunun için de oldukça basit ev dekoru fikirleri mevcut. Ahşap detayların ön planda tutulabileceği bu dekorasyonda doğal ürünleri tercih edebilirsiniz. Kahverengi ve beyaz tonlu mobilyalar kullanarak bohem bir hava oluşturabilmeniz mümkün. Bu havayı doğal kumaşları hasır detaylı aksesuarlar ile tamamlayabilir, bitkilerle salonunuza sıcak bir atmosfer katabilirsiniz. Her ne zevki yansıtmak istiyorsanız unutmamanız gereken bir detay var ki o da enerjisi yüksek salonlar oluşturabilmeniz. Bunun için de canlı renkleri tercih etmek, tablo ve aksesuarlara yer vermek salonunuza istediğiniz ruhu katmanızda sizlere yardımcı oluyor.

Lezzet Durağı Mutfaklar İçin Dekorasyon Fikirleri

A'dan Z'ye Ev Dekorasyonu Fikirleri

Evlerin en çok eşyayı içerisinde barındıran mutfaklar dekorasyon açısından en zor alanlardan biri olabiliyor. Daha siz eve yerleşmeden önce kurulmuş tezgâh ve dolaplar dilediğiniz dekorasyonu yaparken işinizi zorlaştırabilir. Fakat tüm bunların elbette ki püf noktaları bulunuyor. Öncelikle mutfaklar geniş bir depolama alanını kapsadığı için bu alanı biraz boşaltmanız gerekiyor. Pek çok dergide yer alan dekorasyon önerilerinde de görebileceğiniz gibi mutfak kilerlerini hayatınıza dahil etmek işinizi kolaylaştırabilir. Eğer geniş bir mutfağa sahipseniz fazla eşyalarınızı koyabileceğiniz bir kiler alanı yaratarak mutfağınızı dekore etmeye başlayabilirsiniz. Eğer mutfak içerisinde böyle bir alanınız yoksa mutfak yakınlarında fazla eşyaları koyabileceğiniz alan yaratabilirsiniz. Depolama alanınızı genişletip fazla eşya ve erzaklarınızı bu alana koyduktan sonra mutfağınızın rengi ile dekorasyona başlayabilirsiniz. Eğer dar bir alanınız varsa daha geniş gösterebilmek için açık tonları tercih etmeniz gerekiyor. Örneğin beyaz renk size bu mevcut alanınızı genişletmek için yardımcı olabilir. İster duvar rengi isterseniz de dolapların rengini beyaz yapabilirsiniz. Mutfakta masa varsa ufak tefek dekoratif eşyalar ile süsleyebilir, duvarlara tablo asarak mutfağınıza kendi tarzını yansıtabilirsiniz. Mutfak tezgahınızın üzeri de şık mutfaklar için kullanılacak alanlar arasında. Buraya kullandığınız mutfak gereçlerini yerleştirebilir hem elinizin altında olmasını sağlarken hem de dekoratif açıdan şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunların yanında çekmece ve dolap içlerinin düzenlenmesi de önemli. Bunun için organizer kullanabilir, dolap içlerinizin şık ve dekoratif görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yatak Odanızı Hareketlendirecek Fikirler

A'dan Z'ye Ev Dekorasyonu Fikirleri

Şık ev dekorasyon fikirleri arasında yatak odalarını da es geçmemek gerekiyor. Günün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz yatak odaları, yeniden enerji kazanmamıza ve dinlenmemize yardımcı olan yerler arasında. Dolayısıyla kendiniz rahat hissedebileceğiniz, huzurlu bir atmosfer yaratmak önemli. Yatak odanızda dilediğiniz tarzı yaratırken odanın büyük ya da küçük olması dekorasyonunuzu etkileyen etkenlerden. Eğer büyük bir odaya sahipseniz yatağın haricinde odaya koltuk ya da berjer koyabilirsiniz. Böylece kendinize yatak dışında da vakit geçirebileceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz. Küçük bir odaya sahipseniz de daha fazla yer kazanabileceğiniz yöntemlere başvurmanız gerekiyor. Bunun için de sürgülü gardıroplar, daha küçük bazalar ve yataklar tercih edebilirsiniz. Bunların yanında ev dekorasyon fikirleri arasında hangi oda olursa olsun aksesuarlar ile süslemek bulunduğunuz odaya istediğiniz havayı katabilmenize yardımcı oluyor. Dolayısıyla yatak odanızda daha loş bir ortam arıyorsanız dekoratif ışıklar kullanabilirsiniz. Bu ışıkları yatak başlığına dolayabilir ya da duvardan aşağıya sarkıtabilirsiniz. Bunun yanında aplik ya da abajur gibi klasik aydınlatmaların dışına çıkmak da odalarınıza daha tasarım dekorasyon ürünleri kullanarak farklı bir ortam yaratabilirsiniz. Şimdi de gelelim duvarlara. Odada yer olsun ya da olmasın duvarlar dekorasyon açısından kilit noktalar arasında. Raf, tablo, ayna gibi dekoratif ürünleri kullanabileceğiniz duvar ile modern bir hava katabilirsiniz. Eğer çizim yapmaktan hoşlanıyorsanız odanızın bir duvarını siyah yapabilir, kara tahta olarak kullanabilirsiniz. Böylece odanızda vakit geçirirken zamanın nasıl geçtiğini de anlamayabilirsiniz.

Banyonuzu Es Geçmeyin

A'dan Z'ye Ev Dekorasyonu Fikirleri

Ev dekorasyonu denildiğinde en çok unutulan odalardan biri olan banyolar, dekoratif olarak düzenleyebileceğiniz alanlar arasında. Evde sirkülasyonun en çok olan bu alan ister istemez en çok kirlenen alanlar arasında da yer alıyor. Dolayısıyla dekore ederken bu noktayı da göz ardı etmemek de yarar var. Banyo dekorasyonu fikirleri arasında aslında fazla bir seçenek bulunmuyor. Aydınlatma, fayans tercihi gibi ufak tefek detaylara dikkat ederek dilediğiniz banyoyu yaratabilmeniz de mümkün. Makyaj ve kişisel bakımın yapıldığı alanlardan olması açısından aydınlatmanın yeterli düzeyde olması önemli. Bunun için ayna üstleri, dolap içleri gibi alanlarda aydınlatma tercih edebilirsiniz. Pek çok güzel ev dekorasyonları arasında banyoların sade bir tarza sahip olduğu da görülüyor. Bu sadeliğe minimalist tarz da eşlik ediyor. Böylece banyonuz daha düzenli bir şekilde görülürken aynı zamanda temizlik açısından da rahat bir ortam sunuyor. Aydınlatanın yanında banyolarınıza derinlik katmak istiyorsanız yer karoları ve duvar fayanslarını aynı renk ve desende tercih edebilirsiniz. Bu durum banyonuzu daha geniş göstermenize de yardımcı olacaktır. Eğer yeriniz varsa yapay çiçekler, ya da banyolar için olan ahşap ya da metalden üretilen organizerleri kullanabilirsiniz. Bu dekoratif ürünler banyonuzdaki düzeni sağlarken şık bir görünüm de oluşturuyor. Böylece diğer tüm odalarınızda olduğu gibi banyolarınıza da kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.