Ana içeriğe geç

Reformer Pilates Ne İşe Yarar?

Reformer Pilates Ne İşe Yarar?

Spor yapmanın hem vücut sağlığına hem de mental sağlığa olan faydaları şüphesiz herkes tarafından bilinir. Bunun için günlük veya haftalık rutininizin bir noktasında spora yer vermeniz sizin için faydalı olacaktır. Bunun için ilgi duyduğunuz bir alana yönelerek vücut sağlığınızı koruyacak egzersizlere başlayabilirsiniz. Eğer ki istediğiniz esneklik ve kas gücü kazanmak ise reformer pilates sizin için doğru seçenek olacaktır.

Dışarıdan bakıldığında oldukça garip görünen reformer pilates egzersizleri vücut gücünü destekleme konusunda oldukça başarılı. Klasik pilates hareketlerine göre oldukça farklı bir düzende yapılan bu spor hakkında detaylı bilgi almak isterseniz sizi yazımızın devamını incelemeye davet ediyoruz.

Reformer Pilates Nedir?

Ekipmanlı sporlar arasında yer alan reformer pilates, aslında iyileştirme amacıyla bulunan bir egzersiz türü. Bu egzersiz biçimi pilates sporunun mucidi Joseph Pilates tarafından icat edildi. İlk zamanlarda daha basit ekipmanlarla yapılan reformer pilates Birinci Dünya Savaşı’nda yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılırdı. Vücudun kas ve esnekliğinin gücendirilmesini amaçlandığı bu spor dalı, günümüzde daha gelişmiş ekipmanlarla yapılmakta. Bu sporun son zamanlarda popüler olmasına sebep olmasının sebebi ise insanların reformer pilates faydaları konusunda bilinç kazanması. Reformer pilates hem vücut dengesini iyileştirme hem de kas gücü kazanma amacıyla yapılabilir. Eğer bu konu hakkında bir bilgi sahibi değilseniz, gelin bir alt başlığımıza göz atın.

Reformer Pilates Ne İşe Yarar?

Reformer pilates hareketlerinin temelinde çeşitli kas gruplarını güçlendirmek ve vücut esnekliğini artırmak yatar. Sağlıklı bir beden için oldukça önemli olan bu iki unsur düzenli olarak reformer pilates egzersizleri yaparak sağlanabilir. Bunlara ek olarak vücudun belirli bölgelerine özel olarak yapılan bu egzersizlerin mental olarak da faydaları mevcuttur. Reformer pilates egzersizlerinin faydalarını özetle bahsedecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Vücudu şekillendirir.
  • Belirli kas gruplarını çalıştırarak sıkılaşma sağlar.
  • Esnekliği artırarak omuz ve sırt ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Duruş bozukluğu gibi postür sorunlarının önüne geçer.
  • Vücut dayanıklılığını artırır.
  • Odaklanma problemlerinin giderilmesine destek olur.
  • Belirli bölgelere özel egzersiz yapma imkanı tanır.

Farz edin ki karnınızın alt kısmında yağlanma ve kalınlaşma problemiyle karşı karşıyasınız. Reformer pilates ile bu bölgeye özel çalışmalar yaparak alt karnınızın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak reformer pilates ile doğru ve dengeli bir nefes almayı da öğrenebilirsiniz. Çünkü egzersiz süresince düzenli nefes almanız gerekir. Bu da günlük yaşamınızda da doğru nefes alma alışkanlığı kazandırır. Mental sağlık ve vücut sağlığı için oldukça önemli bulunan doğru nefes alma tekniğini alışkanlık haline getirmek için reformer pilates hareketlerinden destek alabilirsiniz.

Reformer Pilates Nasıl Yapılır?

Reformer pilates egzersizleriyle vücuttaki birçok kas grubunu çalıştırma imkanına sahipsiniz. Bu spor dalına ismini veren reformer aletinde ileri geri hareket eden bir vagon, yaylar ve uzun kayışlar yer alıyor. Aletin düzeneğindeki tüm elemanlar farklı kas gruplarını çalıştırabilmeniz için sunulur. Çekme, yarı plank pozisyonunda durma ve itme gibi reformer pilates hareketleri kişinin vücut ihtiyaçlarına göre ayarlanır. Reformer pilates yararları arasında vücudun şekillenmesini desteklediğini daha önce söylemiştik. Bu tür bedensel ve sağlık ile ilgili problemlerinize göre yaptığınız bir reformer pilates egzersiziyle istediğiniz vücut ölçülerine kavuşabilirsiniz. Reformer pilates egzersizlerini evde gerçekleştirmeniz de mümkün. Fakat bu süreçte muhakkak bir uzman desteği almayı ihmal etmeyin. Bu alanda uzman kişilerin direktiflerine uyarak reformer pilates egzersizlerinizi daha verimli geçirebilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.