Ana içeriğe geç

Şişme Havuz Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şişme Havuz Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaz aylarında bahçe ve teras keyfini zenginleştirmek için şişme havuzlar çok idealdir. Tüm yaz boyu yıllık izine çıkmak da mümkün olmadığından tatil havasını devam ettirmek isteyenler uygun koşulları sağlayıp kendilerine şişme havuz alabilmekteler. Bu açıdan bunaltıcı yaz sıcaklardan kurtulurken ev konforunu da elden bırakmak istemeyenler için şişme havuzlar imdada yetişiyor. Peki şişme havuz alırken nelere dikkat edilmeli? Hangi kriterler baz alınarak bir seçim yapmalı? Yakında bir şişme havuz almayı düşünüyorsanız öncesinde tüm dikkat etmeniz gerekenleri sizin için derledik. Keyifli okumalar…

Şişme Havuz Nedir?

Şişme havuz alırken dikkat edilmesi gerekenlerden önce, bu şişme su ürünlerinin nasıl bir yapıya sahip olduğunu da bilmenizde yarar var. Şişme havuzlar genelde vinil, PVC gibi hafif, dayanıklı malzemelerden imal ediliyor. Ayrıca vinil gibi malzemelerin genel olarak insan sağlığı açısından bir risk teşkil etmediği de bilinmekte. Tüm bu özellikleri gereği bu tür malzemelerden üretilen şişme havuzlar, adından da anlaşılabileceği üzere şişirilebilen su ürünleridir. Daha çok yaz aylarında geçici kullanım için tasarlanan şişme havuzlar, aynı zamanda şişirilebilir bir yapıdadır. Genelde yan kısımları şişirilebilir ve altındaki zemin bölümü de su geçirmez yapıdadır.

Daha çok çocukların bir eğlence aracı olarak bilinmesine rağmen yetişkinlere hitap eden şişme havuzlar da var. Bununla beraber; bazı aile havuzları şişirilebilir yapıda değildir ve “prefabrik havuz” olarak bilinir. Genellikle bahçe – teras gibi açık alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan bu ürünler, kolay montajı ve sökülebilir olması, farklı boyut ve tasarımlar sunması ile de yaz aylarında kolayca serinlemenin ideal bir yoludur.

Hangi Şişme Havuzunu Almalısınız?

En iyi şişme havuz hangisi ya da hangi şişme havuz alınır gibi soruların yanıtları müşteri skalasına göre değişebilir. Boyut ve kapasiteden tasarıma, güvenlik özelliklerinden malzemesine kadar dikkat edilmesi gereken pek çok husus var. Şimdi ayrıntılı olarak bunlara ele almaya başlayabiliriz.

1. Boyut ve Kapasite

Şişme havuz alırken nelere dikkat edilmeli bakıldığında ilk kriterlerden biri ürünlerin boyutları ve kapasiteleri. Buna göre şişme havuz ölçüleri arasından size uygun olanı bulmanız elzem. Havuzu kullanacak kişi sayısına ve kullanım amacına göre bebek havuzları, çocuk havuzları, aile havuzları arasından bir seçim yapabilirsiniz:

  • Bebek Şişme Havuzları: Bu ürünler 0 – 3 yaş ya da 3 yaş ve üzeri gibi yaş gruplarına göre imal edilir. 64 cm x 25 cm, 61 x 61 x 15 cm, 70 cm x 24 cm gibi ölçülerde üretilen bebek şişme havuzları, genelde tek kişiliktir ve 21 litre, 40 litre gibi kapasitelere sahiptir.
  • Çocuk Şişme Havuzları: Bu ürünler ise 1 ya da 2 kişilik olarak tasarlanır ve belli yaş gruplarındaki çocuklara hitap eder. 201 x 150 x 51 cm, 152 cm x 25 cm gibi boyutlarda görebileceğiniz çocuk şişme havuzları 280 litreden 510 litreye kadar farklı pek çok kapasitede seçenek sunar.
  • Aile Şişme Havuzları: Şişme havuzlarının büyük boyutluları arasındadır. Hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden bu ürünler 305 cm x 183 cm x 56 cm gibi ölçülerdedir ve 4 – 5 kişiliğe kadar kullanılabilir.
  • Dev Boyutlu Şişme Havuzları: Dev boyutlu olarak adlandırılan modeller ise 500 cm genişlik ve 120 cm derinlik gibi ölçüler sunar. Ayrıca 3 metreye ulaşan derinliği ile de adeta gerçek bir havuz deneyimi yaşatır.

Bunların yanında prefabrik havuzlar da var. Bunlar şişirilebilir havuzlar olmayıp fabrika ortamında üretilir ve montajı yapılır. Ayrıca alacağınız şişme havuzunun boyutunu, ürünün monte edileceği yerin ölçülerine göre de seçebilirsiniz.

2. Kalite ve Dayanıklılık

Şişme havuz alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus dayanımdır. Bu ürünler tabii ki genelde geçici olarak tasarlanır fakat kalitesiz, çabuk hasar gören bir şişme havuz almak para israfına hem de motivasyon kaybına yol açabilir. Bu nedenle alacağınız ürünün kalite ve dayanıklılığı için şu kriterleri esas alabilirsiniz:

  • Materyal: Şişme havuzlar genelde vinil, PVC gibi sağlam, dayanıklı, hafif materyallerden imal edilir. Bu malzemeler havuzun dayanıklılığını ve su geçirmezliğini sağlar. Kaliteli PVC ve benzeri malzemeler havuzun yırtılmasını, solmasını, delinmesini önleyebilir.
  • Dikiş: Dayanıklık ve sızdırmaz dikişler de çok önemli. Bunun için çift dikiş teknolojisi ile tasarlanan şişme havuzları tercih edebilirsiniz.
  • UV Koruması: Sonuçta şişme havuzlar bahçe ve teras gibi açık alanlarda kullanılır. Maruz kalınan Güneş ışığına karşı dayanıklı, renkleri hemen solmayacak malzemelerden üretilen şişme havuzlar tercih edilmelidir.

3. Güvenlik ve Konfor Özellikleri

Özellikle bebekler, çocuklar için şişme havuz alırken nelere dikkat edilmeli, diyorsanız akla ilk gelen kriterlerden biri güvenlik ve konfor olmalı. Taban kısmı şişme niteliğe sahip olanlar bebeklerin rahat etmesini sağlar. Ayrıca test edilmiş malzemelerden üretilen, sızdırma korumalı emniyet subaplarına, emniyet valflerine sahip şişme havuzları tercih edebilirsiniz. Benzer özellikler, yetişkinler için uygun aile havuzlarında da aranabilir.

4. Kurulum ve Montaj

Şişme havuz alırken, zahmetsiz kuruluma sahip olanları da tercih edebilirsiniz. Serinletici ve keyifli etkinliğinize bir an önce hazırlanmak için kurulumu fazla vakit almayan bir şişme havuz doğru bir seçim olabilir. Ayrıca hızlıca hava boşaltabilen, suyu güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edebilen modeller de ürünü toplarken çok işinize yarayacaktır.

5. Garanti

Şişme havuzu satın aldığınız markanın & yerin güvenilir olması, iyi bir garanti politikasına sahip olması da tercihlerinizde belirleyici olabilir. Böylece havuzda yaşanabilecek olası bir problemde bu garanti hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Aksi takdirde yaşanan problemler çözümsüz bırakılabilir.

6. Aksesuar ve Diğer Ekipmanlar

Pek çok şişme havuzu tek başına satışa sunulur ve şişirme pompası ürüne dâhil edilmez. Bu nedenle şişme havuza dâhil olan – olmayan ve ayrı olarak temin edilebilen aksesuarları da inceleyin. Ayrıca set hâlinde satışa sunulan şişme havuzlar da var. Şişirme pompası, devirdaim motoru, filtre kartuşu, temizlik seti, taban örtüsü, test kiti, klor, flatör, yosun önleyici gibi pek çok ekipman ve aksesuara sahip olmak için set hâlinde satılan ürünleri seçebilirsiniz. Böylece kurulumdan kullanıma kadar tüm aşamalarda işinizi kolaylaştıracak ekipmanlara da havuzla beraber tek seferde sahip olabilirsiniz. Aksi takdirde havuzda sorun yaşadıkça ekipman satın almanız ve teslimatı beklemeniz gerekecektir.

Sonuç

Sonuç olarak şişme havuz alırken dikkat edilmesi gereken pek çok kriter var. Kullanım amacı ve kişi sayısına uygun boyutun tercih edilmesi, malzemelerin dayanıklı ve sızdırmaz olması, çocuklar için güvenlik özelliklerinin karşılanması bunlardan bazıları. Tüm bu kriterlere göre bir seçim yapmanız yaz boyu bahçeniz, terasınızda eğlenceli ve serinletici aktivitelerinize kesintisiz devam etmenizi sağlayacaktır. Dilerseniz vakit kaybetmeden Şişme Havuz & Deniz Ürünleri sayfamızdaki ürünleri keşfedebilir, fiyat karşılaştırması yaparak en uygun fiyatlı online alışverişinize yönlendirme sağlayabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.