Ana içeriğe geç

French Press Nasıl Kullanılır?

French Press Nasıl Kullanılır

Son yıllarda oldukça ilgi gören French Press nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız, ihtiyacınız olan tüm cevaplara bu yazıda ulaşabilirsiniz. Popüler bir kahve demleme aracı olarak kullanılan French Press, farklı pek çok içeceğin hazırlanmasına da yardımcı oluyor. French Press‘ler, küçük boyutlarına rağmen filtre kahve yapımından süt köpürtmeye, lezzetli bitki çayları demlemeden süzme işlemlerine birçok alanda işe yarıyor. Mutfağınızda sahip olduğunuz bu küçük yardımcı, size düşündüğünüzden daha fazlasını sunuyor.

French Press’te Filtre Kahve Hazırlama

Kahve demleme yöntemlerinin, kahvenin tadını ve yoğunluğunu etkileyen bir unsur olduğu artık herkes tarafından kabul ediliyor. French Press, yüksek asiditeye sahip kahveler demlemek için en pratik yöntemlerin başında geliyor. Ancak, 5-6 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli kahveler için dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. İlk olarak, French Press’te hangi kahve kullanılır sorusuna yanıt vermek gerekiyor. French Press içerisindeki filtreler, ince tanecikli kahveleri süzmek için yeterli olmuyor. Bu nedenle kahve alırken French Press için kullanacağınızı belirtebilir ya da daha büyük tanecikler halinde öğütülmüş kahveleri tercih edebilirsiniz. Kahve yapım aşamasında, tek bir kişi için iki tatlı kaşığı filtre kahve kullanmak yeterli oluyor. Tercih ettiğiniz sertlik derecesine göre kahve miktarında değişiklik yapabilirsiniz. Kaynadıktan sonra suyunuzu 1-2 dakika bekletmek, kahvenizde yanık bir tat oluşmasını engelliyor. Bekletilmiş bir bardak suyunuzu French Press’e ekledikten sonra piston yukarıda kalacak şekilde kapağı kapatabilirsiniz. Kahvenin demlenmesi için ideal süre 4 dakika olarak kabul ediliyor. Bu süre sonunda pistonu tamamen aşağıya ittirerek dumanı üzerinde mis gibi French Press filtre kahvenizi servis edebilirsiniz.

french press nasil kullanilir-1

French Press ile Evinizde Değişik İçecek Deneyimleri

French Press’leri, filtre kahve yapımının yanı sıra evdeki kahve rutininizi renklendirmek için de kullanabilirsiniz. Isıttığınız bir miktar sütü, Frenh Press’e koyduktan sonra pistonu yukarı aşağı hareket ettirerek kısa sürede sütünüzü köpürtebilirsiniz. French Press ile süt köpürtme yöntemi, latte ve cappuccino gibi değişik kahve çeşitlerini evinizde denemek için de mükemmel bir fırsat sunuyor. Ayrıca sıcak çikolata veya lezzetli smoothie tariflerine köpürtülmüş süt eklemek, sunumlarınızda görselliği oldukça arttırıyor.

french press nasil kullanilir-2

French Press’le Yapılan Pratik Bitki Çayları

French Press, çeşit çeşit bitki çaylarını demlemek için en rahat kullanımı sunuyor. Taze bitki çaylarını French Press’e koyup üzerine sıcak su ekledikten sonra piston yukarıda kalacak şekilde kapağı kapatın. 5-10 dk arası değişen süreler ile demlenen çayınızı, pistonu aşağı iterek süzdükten sonra servis edebilirsiniz. Mevsimine göre eklenen meyveler, bitki çaylarına müthiş lezzetler katar. Elma, ayva, limon, portakal en sık tercih edilen meyvelerin başında geliyor. Bitki çaylarının olmazsa olması haline gelen karanfil ve çubuk tarçın ise çayınıza nefis bir koku ve tat verir. Siz de kendi zevkinize göre seçeceğiniz meyveler ve baharatlar ile French Press çay demleme rahatlığını yaşayabilir ve bitki çaylarınızda farklı tatlar yakalayabilirsiniz.

French Press’in Farklı Kullanımları

French Press temelde, kapak kısmındaki filtre yardımıyla sıvıları süzme işlemini gerçekleştiriyor. French Press ile neler yapılır sorusundan yola çıkarak süzme işlevinden farklı alanlarda da yararlanılıyor. Büyük boyutlardaki French Press çeşitleriyle buğday, pirinç, bulgur yıkama ve süzme işlemleri de kolayca halledilebiliyor. Bu süzme işlevinden yararlanmak için ihtiyacınız olan tüm baklagil veya gıdaları French Press’e koyup suda bekletebilirsiniz. Ayrıca zarar görmeyecek yapıdaki gıdaları çalkalamak için kapaktaki pistonu kullanabilir ve daha sonra pistonu aşağıya ittirerek süzebilirsiniz. Yaratıcılığınız ile birleşen kolay French Press kullanımı, size pek çok pratik çözüm yolu sunuyor.
French Press ile evdeki kahve keyfinizi artırabilir ya da değişik kahve çeşitleri deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Dilerseniz, sevdiklerinizle paylaşacağınız bu zamanı daha eğlenceli hale getirebilecek Evde Keyifli Vakitler Geçirmenize Yardımcı Olacak Kutu Oyunları yazımızı da okuyabilirsiniz. Kalabalık misafirlerinize lezzetli çaylar demlemek için kullanabileceğiniz çay makinesi ve semaver çeşitlerine de buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.