Ana içeriğe geç

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev yaşamında eşyaların yerleştirilmesinden dekoratif aksesuar seçimine kadar birçok unsur oldukça önemli. Çünkü bu detayların tümü evinizi konforlu ve yaşanabilir kılabilir. Bunun için her mobilyanın uyumlu bir şekilde konumlandırılması ve ihtiyaçlarınıza hizmet etmesi gerekir. Bununla birlikte her odanın farklı bir atmosfer sunması oldukça mühim. Çünkü evimizin odaları kendimizi güvende ve konforlu hissetmek için kullandığımız özel alanlarımız. Evimizde konukları şık ve konforlu bir şekilde ağırlamak için tek bir alanımız bulunur. Belki de ev dekorasyonunun vitrini olarak nitelendirebilecek evin en geniş alanı; salon!

Söz konusu salon dekorasyonu olduğunda diğer alanlara nazaran daha detaylı ve incelikli düşünmenizde fayda var. Çünkü salon ev yaşamında en çok vakit geçirdiğiniz alanlardan birisi. Bununla birlikte konuklarınız ilk olarak salon dekorasyonunu değerlendirmekle başlar. Bu izlenimler evin her köşesine yayılır ve kişisel zevkiniz sorgulanır. Eğer ev dekorasyonuna önem veriyor yaşamınızın her noktasında konforunuzu önemsiyorsanız bu yazımızı incelemeden geçmeyin. Ev stilini en önemli noktadan düzenlemek isterseniz salon dekorasyonu fikirleriyle karşınızdayız! Salon nasıl dekore edilir soruları kafanızı kurcalıyorsa gelin başlayalım.

Modern Salon Dekorasyonu

Ev salon dekorasyonları arasında şüphesiz trend olan bakış modern stiller. Geçmişin şaşalı mobilyalarından, aksesuarlarından ve tekstil ürünlerinden oldukça uzak olan modern salon dekorasyonları zarafetin ön planda olduğu bir ev stili için ideal. Ferah, şık ve çekici bir salon düzenine imza atmak istiyorsanız modern stilleri tercih edebilirsiniz. Modern salon dekorasyonunda kontrast renkler, geometrik desenler ve minimalist figürler kullanılmakta. Örneğin siyah-beyaz karşıtlığıyla tasarlanan duvarlara eşlik eden bembeyaz bir oturma grubu ve bohem aksesuarlar… Bununla birlikte pastel renklerin uyumlu bir şekilde kullanıldığı stiller de son zamanlarda oldukça revaçta.  Bu ortamda yemek, film, sohbet veya kitap okuma aktiviteleriniz oldukça ferah geçecektir. Hem ev kendiniz hem de konuklarınız için sade şık salon dekorasyonu düşünüyorsanız modern parçalarla trend şıklığı yakalayabilirsiniz. Modern stilleri büyük ve küçük salon dekorasyonu yaparken rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Klasik Salon Dekorasyonu

Dönemsel şıklığın sunduğu ihtişamlı atmosferi evinize taşımak istiyorsanız klasik salon dekorasyonları tam size göre! Klasik stiller özellikle uzun salon dekorasyonu arayışlarının gözdesi. Misafirlerinizi görkemli bir alanda ağırlamak istiyorsanız her zamanın görkemli ve trend tasarımlarıyla göz alıcı bir stile imza atabilirsiniz. Söz konusu klasik salon dekorasyonu olduğunda ışıltılı görünümüyle dikkat çeken avangart mobilyalar oldukça ideal. Buna ek olarak altın, gümüş veya bronz renginin ön planda olduğu aksesuarlar ile salonunuzda ihtişamlı bir hava yaratabilirsiniz. Eğer misafirlerinizi mest edecek bir tarzda salona sahip olmak istiyorsanız cesur seçimler yapmaktan çekinmeyin. Parıltılı duvar kağıtları, varaklı mobilyalar ve gösterişli avizelerle evinizi adeta bir sanat galerisine dönüştürebilirsiniz.

Bohem Salon Dekorasyonu

Yaşamının her alanında doğayla huzur bulanlara… Doğanın rengarenk dünyasını evinize taşımak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Evinizde bohem rüzgarlar estirmek istiyorsanız işe hemen salonunuzdan başlayın. Bohem salon dekorasyonları doğanın rengarenk ve canlı zarafetini evinize taşımanız için ideal. Bohem bir salon stili hem günlük aktivitelerin hem de özel davetleriniz için çekici ve huzur dolu bir atmosfer sunar. Bu stilde kahverengi, zeytin yeşili, tarçın ve gök mavisi gibi renk tonlarını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca patchwork desenli kilimler, seramik heykeller ve rengarenk tablolar salonunuzda karnaval havası yaratabilirsiniz. Bu stil farklı ebatlardaki salonlara kolaylıkla uyarlanabilir. Büyük, küçük veya L salon dekorasyonunda bohem rüzgarları estirerek enerji ve konfor dolu bir yaşam alanının mimarı siz olun.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.