Ana içeriğe geç

En Sevilen 10 Kutu Oyunu Önerileri

En Sevilen 10 Kutu Oyunu Önerileri

Her yaşa hitap eden kutu oyunları, anın keyfini çıkarmak için ideal yollardan biri. Pek çok zevke hitap eden bu oyunlar özellikle arkadaş buluşmalarında birden fazla kişiyi bir araya topluyor. Strateji, rekabet, eğlence ve bağlantı kurma gibi pek çok imkânı bir araya getiriyor. Sosyal ilişkilerin gelişmesine yardımcı olan kutu oyunları arkadaşlarınızla veya ailenizle keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Peki sevilen kutu oyunları neler? Sizin için tüm kutu oyunlarını araştırdık ve en sevilen 10 kutu oyununu listeledik. Kutu oyunu önerileri için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

1. Monopoly

En Sevilen 10 Kutu Oyunu Önerileri

Kutu oyunu denildiğinde akla ilk gelenler arasında olan monopoly, bu oyunların en popüleri. 7 yaş ve üzeri herkesin oynayabileceği bu kutu oyunu emlak sektörünü konu alıyor. Oyunun temel amacı, mülk satın alıp, kiralayıp ticaretini yapmak. Böylece en kazançlı duruma gelerek rakiplerinizin iflasını gerçekleştirmeye çalışırsınız. Rekabetin doruklarda olduğu bu oyun da sevdiklerinizle eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Monopoly kutu oyunları sevilen türler arasında olup kazananın da kaybedenin de çok eğlendiği bu oyun sosyalleşebileceğiniz de bir ortam yaratıyor. Dolayısıyla arkadaş buluşmalarında ne yapacağınıza karar veremiyorsanız monopoly oynamak sizin için ideal bir tercih olabilir.

2. Jenga

En Sevilen 10 Kutu Oyunu Önerileri

En iyi kutu oyunları arasında olan jenga, her yaştan oyuncunun oynayabileceği oyunlar arasında yer alıyor. Fiziksel ve zihinsel becerilerin geliştiği bu kutu oyunu klasikleşmiş oyunlardan biri. Dikdörtgen ahşap bloglara sahip olan Jenga, bu blokların üst üste dizilmesi ve kule haline gelmesiyle oyun başlıyor. Oyunun amacı oluşturulmuş olan kuleden blokları çekmek ve her çekişte dikkatli çekerek kulenin tepesinde toplamak. Bunu yaparken dengenin bozulmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Oyun kule çökene kadar devam ediyor olup her bir oyuncunun sırayla oyuna devam etmesiyle gerçekleşiyor. Hangi oyuncuda kule çökerse o oyuncu kaybeden diğer oyuncular ise kazananlar olur. Heyecanın dur durak bilmediği jenga, çekişmeli bir ortam yaratmak için en sevilen oyunlar arasında yer alıyor.

3. Tabu

Sevilen kutu oyunlarından bir diğeri de tabu oluyor. Son zamanların en popüler kutu oyunlarından olan tabu, oynarken eğlendiriyor. Her yaştan oyuncunun oyuna dahil olabilmesine imkan tanıyan bu oyun kelime dağarcığınıza da geliştiriyor. Ailece oynanacak kutu oyunları arasında yer alan bu oyun tabu olan kelime ve yasaklı kelimeler söylenmeden takım arkadaşlarına o kelimeyi anlatmayı amaçlıyor. Takımlar halinde oynanan oyunda takım arkadaşlarının yasaklı olan o kelimeyi bilmelerini sağlamalısınız. 1000’den fazla kelimeyi içerisinde barındıran bu oyun ile işiniz göründüğünden daha zor olabilir.

4. Uno

En Sevilen 10 Kutu Oyunu Önerileri

Popüler kutu oyunları arasında yer alan Uno, yeni nesil kart oyunu olarak da tanımlanabiliyor. Oyunun amacı renk ve sayı eşleştirmesine dayanıyor olup eldeki kartların en erken bitirmeye çalışmak. Bunu yaparken de destede en üste kalan kartla ellerindeki kartı eşleştirerek bu kartları bitirmeye çalışmak. Rekabet ve heyecanın dorukta olduğu bu oyunda eğlenceyi doruklarda hissedebilirsiniz. Belirli kurallar ekseninde oynanan bu oyun minimum 2 maksimum 10 kişiyle oynanabilen bu kutu oyunu, 7 yaş ve üstü her oyuncu için uygun.

5. Bil Bakalım Kim

Çocuğunuzla oynayabileceğiniz, oyunlar arasına yer alan bil bakalım kim oyunu eğlenirken öğretiyor. Klasik bir tahmin etmen oyunu olan Bil Bakalım Kim? kutu oyunu 6 yaş ve üzeri oyuncular için uygun. Tahmin yürüten kişi sorular sorarak açılan karttın kim olduğunu bulmaya çalışır. Evet veya hayır sorulan sorulara verilebilecek tek cevaptır. Oldukça eğlenceli olan bu kutu oyunu özellikle de çocuklarla oynanabilecek eğlenici oyunlar arasında yer alıyor.

6. Twister

En Sevilen 10 Kutu Oyunu Önerileri

En sevilen kutu oyunları arasında olan twister, partilerin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fiziksel beceri ve esnekliğe dayanan bu oyun olarak yer alıyor. Oyunun esas amacı düşmeden, dirsek veya diz ile mata dokunmadan sadece el ve ayakları kullanarak matta durabilmektir. Bu oyunda başarılı bir şekilde sona kalan olmak oldukça önemli. 2 veya daha fazla oyuncu ile oynanabilen twisterda bir mat ve yönlendirici çark yer alır. Oyuncular sırayla çarkı döndürerek talimatları takip eder ve düşmeden oyunu tamamlayan oyuncu kazanır.

7. Cranium Dark

Tabu benzeri bir oyun olan Cranium Dark, iki kart destesi ve oynanma şekli ile birbirlerinden ayrılıyor. Cranium kartını aksiyon kartında belirtildiği gibi anlatarak takım arkadaşınızın bilmesini sağlıyorsunuz. Rol yaparak, gözlerin kapalı veya hiç konuşmadan anlatman beklenen bu kartlarla kendinizi ifade etmeye çalışırken eğlencenin de tadını çıkarabilirsiniz. İster ailecek isterseniz arkadaş grubuyla oynayabileceğiniz Cranium Dark herkesi gülme krizine sokacak.

8. Scrabble

En Sevilen 10 Kutu Oyunu Önerileri

Zeka oyunları arasında bulunan scrabble, oyuncuların kelime hafızalarının zorlandığı bu oyunda herkes çok eğleniyor. Sevilen kutu oyunlarının başını çeken scrabble, oyun tahtası üzerinde 2 ila 4 oyuncu ile oynanıyor. Farklı puan değerlerin sahip olan harflerle en yüksek değere sahip kelimeleri elde etmeye çalışarak puan tahtası üzerindeki ödüllü kareler üzerine kelimeler türetilerek oyunu kazanmak amaçlanıyor. Kelime dünyanızı zenginleşebileceğiniz bu kutu oyunu ile kendinizi geliştirebilirsiniz. Çocuklar için de oldukça geliştirici bir oyun olan scrabble, ailecek oynanabilecek oyunlar arasında yer alıyor.

9. Azul

Alışılmış kutu oyunlarının dışında bir stratejiye sahip olan Azul, mozaik tasarıma ilgi duyanlar için sevilen oyunlar arasında. Renkli seramiklerin düzenlenmesi işe oynanan bu oyun yaratıcılığınızı geliştiriyor. 8 yaş ve üstü oyuncular için uygun olan bu oyun ile siz de sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Oyunun oynanama süresi diğer kutu oyunlarına göre farklı olup maksimum 30 ila 40 dk. sürüyor.

10. Dixit

Son zamanların en sevilen oyunlarından biri olan Dixit, hayal gücünüz ve zekanızı konuşturabileceğiniz bir ortam yaratıyor. Ödüllü bir kutu oyunu olması sebebiyle pek çok kişi tarafından merak edilen bu oyun ile siz de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Doğru tahminlerde bulunarak mücadele edebilir, oyunu kazanabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.