Ana içeriğe geç

A’dan Z’ye Evde Tırnak Bakımı

A'dan Z'ye Evde Tırnak Bakımı

El ve tırnak bakımı kişisel bakımın önemli bir parçası. Özellikle tırnaklarımız hem estetik hem de günlük yaşantının bir parçası olarak önemli bir role sahip. Dolayısıyla ön planda olan ellerin bakımı da bu açıdan önemli. Zarif bir manikürle tırnaklarınıza hoş bir görünüm kazandırabilir, ellerinizin bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Ancak sağlıklı ve güze tırnakların sırrı profesyonel manikür salonu veya kuaförlerde değil evde yapılan düzenli tırnak bakımında yatıyor. Peki evde tırnak bakımı nasıl yapılır? Sizin için evde tırnak bakımının detaylarını araştırdık ve tırnaklarınızın nasıl güçlü ve sağlıklı kalacağını detaylandırdık. İşte A’dan Z’ye evde tırnak bakımı için yapmanız gerekenler.

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

A'dan Z'ye Evde Tırnak Bakımı

El ve tırnak bakımının temeli, tırnakların ve ellerin temiz tutulması. Her gün ellerinizi ve tırnaklarınızı yıkayarak bakteri oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda tırnak bakımına başlamadan önce el ve tırnaklarınızı iyi bir şekilde temizlemelisiniz. Ardından bakım için kalan adımları tamamlayabilirsiniz. Bunun için aşağıda verilen adımları takip edebilir, güzellik rutininize tırnak bakımını da ekleyebilirsiniz.

  • 1. Adım: Tırnak bakımı öncesinde tırnak ve tırnak etlerini yumuşatmanız gerekiyor. Bunun için ılık su kullanabilir, tırnak yumuşatıcı ürünler veya nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.
  • 2. Adım: El ve tırnaklarınıza peeling yapabilir, cildinizdeki ölü derilerden kurtularak tırnak bakımına tam olarak başlayabilirsiniz.
  • 3. Adım: Kullanacağınız aletlerin sterilize edilmiş olmasına dikkat edin. Ellerinizi nemlendirip tırnak etlerinizi yumuşattıktan sonra törpü, tırnak eti pensi gibi aletleri kullanarak tırnaklarınızı şekillendirmeye ve tırnak etlerini temizlemeye geçebilirsiniz.
  • 4. Adım: Tırnaklarınızı kısaltın. Bu aşamada tırnaklarınızı istediğiniz boyuta getirebilir ve şekillendirebilirsiniz. Tırnaklarınızı istediğiniz boya getirdikten sonra ister küt ister oval isterseniz de düz bir şekilde şekillendirebilirsiniz. Burası tamamen kişisel tercihlerinize kalmış durumda.
  • 5. Adım: Tırnak etlerinizden kurtulun. Tırnaklarınızı törpüleyip şekillendirdikten sonra tırnak etlerinizi et pensi yardımıyla kesebilirsiniz. Bu aşamada etlerin yumuşak olması önemli. Etleriniz yumuşaksa et pensi ile tırnak etlerini yukarı kaldırarak rahat bir şekilde kesebilirsiniz. Bu aşamada dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde fazla dipten kesebilir ve etlerinizi kanatabilirsiniz.
  • 6. Adım: Törpüleme ve tırnak etlerini temizleme işlemi bittikten sonra, manikürünüzün son aşamasına gelebilirsiniz. Tırnak etlerinden ve fazlalıklardan arınmış tırnaklarınızı nemlendirici yardımıyla nemlendirerek daha bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz tırnak bakım yağı da kullanabilir, tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • 7. Adım: oje sürün. Son adım olarak ise nemlendiricinin ardından birkaç dakika bekledikten sonra oje sürebilir ve harika tırnaklara sahip olabilirsiniz. Koruyucu cilalar yardımıyla kalıcılığını da attırabilmeniz mümkün.

Evde Tırnak Bakımının Püf Noktaları

A'dan Z'ye Evde Tırnak Bakımı

Tırnak bakımı evde yapılması zor gibi görünen fakat oldukça basit işlemlerden biri olarak yer alıyor. Zamanla oturan el alışkanlığıyla kişi profesyonelleşerek daha detaylı işlemler bile yapabiliyor. Evde tırnak bakımı yapmak ekonomik açıdan avantaj sağlarken kişisel bakım anlamında da her zaman bakımlı görünmenize yardımcı olur. Fakat her işte olduğu gibi tırnak bakımı yaparken de dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tırnak bakımı yaparken uygun aletleri kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle tırnak etlerini alırken et pensi kullanımı önemli olup her kullanımdan sonra sterilize etmeniz gerekir.
  • Tırnak etlerinizi illa kesmek zorunda da değilsiniz. Dilerseniz olduğu gibi bırakabilir, tırnak itici yardımıyla etlerinizi geriye doğru itebilirsiniz. Her iki koşulda da tırnaklarınız bakımlı görünecektir.
  • Tırnak bakımı sırasında bakım yağları ve cilaları kullanabilir, bakımlı bir görünüme kavuşurken tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını da destekleyebilirsiniz. Alerjik reaksiyonları önlemek için kullanım öncesinde bir dermatoloji uzmanına danışabilirsiniz.

Tırnak Nasıl Güçlendirilir?

A'dan Z'ye Evde Tırnak Bakımı

Evde yapabileceğiniz tırnak bakımı ile tırnaklarınızı güçlendirebilmenize de mümkün. Bunun için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de şu şekilde;

  • Tırnaklarınızı koyabilmeniz için sıcak su dolu bir kap hazırlayın.
  • Suyun içine deniz tuzu, limon, buğday tohumu yağı ve istediğiniz bir esansiyel yağı ekleyin.
  • Yaptığınız karışıma tırnaklarınızı koyun ve 15 dk. kadar bekletin.
  • 15 dk. sonunda ılık su ile durulayın.
  • Ardından nemlendirici sürerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bu uygulamayı haftada en az 1 defa yaparak tırnaklarınızı güçlendirebilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.