Ana içeriğe geç

Gitar Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gitar seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Müzik aletleri arasında en çok tercih edilen Gitarlar, farklı müzik türlerine göre çeşitleniyor. İyi bir ürün seçimi yapmak içinse ne istediğinizi iyi bilmeniz ve bu doğrultuda ürünleri değerlendirmeniz gerekiyor. Böylece  tarzınıza uygun klasik, bas ve elektro gibi farklı gitar çeşitlerinde nokta atışı seçimler yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza hitap eden gitarı bulmanıza yardımcı olacak yazımız Akrep Blog ile sizlerle. Gitar seçerken dikkat edilmesi gerekenler hususunda püf noktaların yer aldığı yazımızdan faydalanarak hesaplı ve kaliteli bir ürün seçebilirsiniz. Farklı kullanım tercihlerine hitap eden gitar ve aksesuar çeşitlerini akrep.com’da rahatlıkla bulabilirsiniz.

Gitarın Hangi Ağaçtan Üretildiğine Göz Atın

 Telli enstrüman aletleri arasında çok özel bir yere sahip olan gitarlar farklı ritimlere uyum sağlayan yapısıyla evrensel müziğin vazgeçilmezi. İster profesyonel müzik yapmak için ister keyifli bir aktivite olarak yaşamınızda gitarlara yer verebilirsiniz. Doğru ürün seçimi içinse gitar alırken dikkat edilecek hususları göz önünde bulundurmanız gerekir. Aksi takdirde seçtiğiniz gitarı kullanırken çeşitli problemlerde karşılaşabilirsiniz. Gitar seçiminde dikkat etmeniz gereken ilk unsur ürünün hangi ağaçtan üretildiğidir. Uzun süre kullanabileceğiniz sağlam bir ürün seçmek için gül, abanoz, ladin ve sedir ağacından üretilen gitarlara göz atabilirsiniz. Bu tip ağaçlardan üretilen ürünleri uzun zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mdf ahşap veya plastikten üretilen ürünler ise sesi iyi yansıtamayabilir. Profesyonel veya amatör fark etmeksizin seçtiğiniz gitarın doğal malzemelerden üretilmesi, daha iyi müzik yapmanızı sağlayacaktır. Gitar alınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında önemli bir faktör olan üretim malzemesi, farklı alanlara göre de değişkenlik gösterebilir. Eğer gitar konusunda teknik bilgiye sahipseniz ürünleri klavye, baş ve kasa gibi bölümlere göre de değerlendirebilirsiniz.

Müzik Türüne Göre Gitar Seçimi

Gitar seçiminde önemli olan bir diğer husus ise hangi müzik türünü çalmak istediğinizdir. Buna karar verdiğiniz takdirde klasik, akustik, bas veya elektro gitar alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda daha doğru değerlendirmeler yapabilirsiniz. Eğer folk veya flamenko türünde müzik yapmak istiyorsanız klasik gitar çeşitleri oldukça ideal. Genellikle başlangıç gitarı olarak nitelendirilen klasik gitarlarla hareketli ezgilerin ritmini tutun. Akustik gitarlar ise daha çok slow müzik için tercih ediliyor. Blues, akustik veya pop türünde müzik yapmak isterseniz akustik gitar çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Yüksek ritmiyle dinleyenleri eğlendiren rock müzik için ise elektro gitarları tercih edebilirsiniz. Gitar çeşitleri genellikle farklı müzik türlerine hitap ediyor olsa da bu konuda özgür seçimler yapabilirsiniz. Çünkü gitarlar geniş akortları ve kaliteli yapılarıyla günümüzde birçok farklı müzik türüne hitap edebiliyor. Bunun için “gitar kalitesi nasıl anlaşılır?” gibi konular ürün seçiminde önceliğiniz olmalı.

Seçim Yapmadan Önce Gitarın Teknik Bilgilerine Hakim Olun

Gitar alırken nelere dikkat etmeliyiz? gibi sorularda ürünlerin teknik bilgilerine hakim olmanız da oldukça önemli. Ürün seçiminde sadece birkaç püf noktaya dikkat etmeniz, gitar seçiminde sizi oldukça rahatlatacaktır. Profesyonel ve amatör kullanıcı fark etmeksizin öncelikli olarak ürünlerin klavye bilgilerine göz atmalısınız. Elinize uygun klavyeye sahip ürünleri tercih etmeniz, çalma sırasında kolaylık sağlar. Bunun kadar önemli olan bir diğer husus ise akort mekanizması. Akort mekanizması çalma sırasındaki ses geçişi ve ton ayarı için oldukça önemli. Bunun için seçtiğiniz ürünün akort mekanizmasının sağlamlığına dikkat etmelisiniz. Unutmayın ki seçeceğiniz gitar sizinle birçok güzel ana ortaklık edecektir. Bunun için seçeceğiniz ürünün dış görünüşüne de dikkat etmelisiniz. Kişisel zevklerinize uygun bir gitarla enerjik ve kaliteli besteler yapabilirsiniz.

Umarız “Gitarın iyi olduğunu nasıl anlarız?” gibi sorulara çözüm getirmek için hazırladığımız yazı sizin için faydalı olmuştur. Gitar çalma konusunda hangi seviyede olursanız olun bu tip unsurlar ürün seçiminde size fayda sağlayacaktır. Kişisel zevkiniz ve kullanım tercihinize göre değerlendirebileceğiniz yüzlerce gitar çeşidini akrep.com’da bulabilirsiniz. Farklı tasarımlarla yaşamınıza renk katacak gitar modelleri web sitemizde sizi bekliyor. Seçtiğiniz ürünün bakımı hakkında bilgi almak için bloğumuzda yer alan Klasik Gitar Bakımı Nasıl Yapılır? gibi yazılara göz atabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.