Ana içeriğe geç

Puzzle Nasıl Yapılır? Puzzle Yapma Taktikleri Nelerdir?

puzzle nasıl yapılır

Evde keyifli anlar yaşatan puzzle yapımı, her yaşa hitap eden ve ailece oynanabilecek oyunlar arasında yer alıyor. Genç, yaşlı herkesin severek oynayabileceği puzzle çeşidi bulmak mümkün. Çocuklar için olan puzzle yapımları kolay olsa da 1000 parçalık, 2000 parçalık gibi puzzle çeşitlerini bitirmek zorlayıcı olabiliyor. Peki puzzle nasıl kolay yapılır? Konuyla ilgili bilmeniz gerekenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Puzzle Nedir?

Yapboz olarak da bilinen puzzle, bir resmi belirli parçalara bölerek tekrar birleştirme oyununa deniyor. İç içe geçirilen parçaların uyumlu olanlarını bulmak keyifli ve zaman alan bir aktivite oluyor. Az veya çok parçalarıyla satışa sunulan oyunun parçaları çoğaldıkça yapması da zorlaşıyor. Piyasa içerisinde 500, 1000 ve 2000 parçalık puzzle çeşitleri bulunuyor. Bunların yanı sıra dilerseniz kişiye özel puzzle yaptırabiliyorsunuz.

Puzzle Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Puzzle yapmanın birçok faydası bulunuyor.  Örneğin farklı stratejilere kafa yorarak görsel odaklanabilir ve stresten uzaklaşabilirsiniz. Özellikle çoklu parçaları bir araya getirmek sosyal beceri gelişimine de katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra düşünme ve strateji geliştirme açısından da beyin egzersizi yapmanızı sağlıyor. Ailece ya da arkadaşlarla oynanabilen oyun, kişinin ekip ruhunu yakalamasına da yardımcı oluyor.

Puzzle Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

puzzle nasıl yapılır

Puzzle yapmanın püf noktaları arasında üzerine uzunca düşünülmüş stratejiler yer alıyor. Sizler için hazırladığımız kolay puzzle yapma teknikleri ile evinizde ailenizle ya da arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilirsiniz. Peki puzzle nasıl yapılır?

1. Puzzle Yapmak İçin Gerekli Ortamı Hazırlayın

Puzzle yapmak için odaklanmanız gerekiyor. Bu nedenle rahatsız edilmeyecek bir ortam ayarlamalısınız. Yapacağınız puzzle çeşidinin boyutuna göre bir masa seçmelisiniz. Eğer masanız puzzle boyutuyla uyuşmuyorsa farklı bir alan tercih edebilirsiniz. Puzzle kutularının üzerinde yazan ölçü sayesinde doğru alanı rahatlıkla bulabilirsiniz. Her ihtimale karşı puzzle parçalarını sayabilirsiniz. Eksik ya da fazla puzzle parçası kafa karıştırıcı olabiliyor. Ayrıca parçaları net görebileceğiniz bir ışığa sahip olmalısınız. Renkleri rahat ayırt edebilmek kolay puzzle yapmanın temel adımları arasında yer alıyor.

2. Ana Renkleri Birbirinden Ayırın

Az parçalı puzzle yapmak oldukça kolay. Peki ya 1000 parçalık puzzle nasıl yapılır? Birçok renk ve parçadan oluşan puzzle göz korkutucu olabiliyor. Bunun için öncelikle ana renkleri birbirinden ayırabilirsiniz. Aynı renkteki parçalar genellikle uyumlu parçalar oluyor. Bununla birlikte kenar parçaları da ayırmalısınız. Köşe ve kenar parçalardan başlayarak bir çerçeve oluşturabilirsiniz. Bu sayede çerçevenin içini rahat bir şekilde doldurabilirsiniz.

3. Bütüne Ulaşmak İçin Çabalayın

Puzzle tekniklerinden faydalanırken oyunun kutusundan referans alabilirsiniz. Kenar çerçeveyi oluştururken ya da içerisini doldururken kutu üzerindeki resimden faydalanabilirsiniz. Bütüne ulaşabilmek için orta bölümü dolduracak şekilde ilerleyebilirsiniz. Ardından soldan ya da sağdan adım adım parçaları birleştirmeye devam edebilirsiniz.

4. Ara Vermekten Çekinmeyin

Puzzle yapmak büyük bir odaklanma istiyor. Bu nedenle mola vermekten çekinmeyin. Zorlandığınızda ya da enerjiniz düştüğünde ara verebilirsiniz. Takıldığınız noktalarda başka alanlardan ilerlemeye çalışabilirsiniz. Bunun dışında puzzle yapmaya başladığınız anda bitmeyebilir. Yapımı 1 ay süren puzzle çeşitleri bulunuyor. Kendinizi rahat hissettiğiniz anlarda puzzle yaparak daha verimli vakit geçirebilirsiniz.

5. Yardım Almaktan Çekinmeyin

puzzle nasıl yapılır

Puzzle yaparken odaklandığınızda bazı parçaları gözden kaçırabilirsiniz. Bu nedenle eğer tek başınıza puzzle yapıyorsanız bir aile ferdinizden ya da arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Bu sayede daha kolay ilerleyebilirsiniz.

6. Artık Puzzle Yapmaya Hazırsınız

Puzzle yapma tekniği denildiğinde akla gelen ilk adımları sizler için listeledik. Verdiğimiz puzzle taktikleri sayesinde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra dilerseniz ortaya çıkan sonucu tablo şeklinde duvarınızda sergileyebilir, dilerseniz de bozup tekrar yapabilirsiniz.

Birbirinden renkli ve çeşitli puzzle modelleri arasından kendi zevkinize uyan ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz. Evinizde, işyerinizde ya da arkadaş buluşmalarında keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak diğer kutu oyunu çeşitleri için Evde Keyifli Vakitler Geçirmenize Yardımcı Olacak Kutu Oyunları blog yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

 

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.