Ana içeriğe geç

6 Adımda Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

6 Adımda Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyaj yapmak çoğu zaman aceleyle evden çıkarken yüze sürülen birkaç kapatıcı ve kirpiklere uygulanan rimelden ibaret olabiliyor. Ancak doğru makyaj nasıl yapılır, sorusunun cevabı tam da burada saklı. Eğer makyaj yaptıktan sonra kusursuz görünmek niyetindeyseniz, yüzünüze uyguladığınız malzemelerin kalitesine ve bu malzemeleri hangi sırayla yüzünüze sürdüğünüze dikkat etmenizde fayda var. Zira doğru makyaj ürünlerini yüzün doğru bölgelerine bir profesyonel gibi uyguladıktan sonra makyaj yapmak oldukça kolay ve eğlenceli. Cilt yapınıza uygun bir nemlendirici, kaliteli bir makyaj altı bazı, ten renginize uyan bir fondöten, amacınızla uyumlu farklı tonlarda göz farları ve rujlar ve yine ten renginize uygun bir allık seçerek aynadaki görüntünüze hayran kalacaksınız. Hadi gelin, “Doğru makyaj nasıl yapılır?” hakkında bilgilenmeye devam edelim.

Doğru Makyajda 1. Adım: Yüz Temizliği

Makyaj yapımına başlamadan önce cildin temiz olduğundan emin olunması son derece önemli. Cilt temizliği için öncelikle cilt tipinize uygun bir peeling ürünü kullanarak yüzünüzü ölü derilerden arındırmanız gerekiyor. Ardından yine cildinize uygun bir tonik ve sabunla yüzünüzü nazikçe yıkamanız yeterli. Bu işlem, yüzünüzde biriken tortunun yok olmasına ve böylece yüzünüzün makyaja hazır hale gelmesine olanak veriyor. Makyaja hazır hale gelen yüzünüz, bu şekilde makyajı uzun süre, ideal bir biçimde taşıyabilecektir. Cilt temizliğinin yanı sıra cildin kuru kalmasının önüne geçecek ürünler kullanmak da oldukça önemli. Bu aşamada, cilt tipinize uygun yüz nemlendiriciye yönelmeniz hem yüzünüzün sağlığı hem de makyajınızın uzun ömürlü olması bakımından faydalı olacaktır. Kısacası makyajdan önce nemlendirici ve temizleyici ürünler kullanarak yüzünüzde fondöten, far, ruj ya da allık için uygun bir zemin yaratabilirsiniz

Doğru Makyajda 2. Adım: Makyaj Bazı Uygulaması

Cilt tipinize uygun tonik ve sabunlarla yüz temizliğini bitirdikten sonra sıra makyajın ilk aşaması olan makyaj bazı uygulamasına geliyor. Makyaj bazları ciltteki gözeneklerin küçülmesini sağlayarak cilde monolit bir görüntü veriyor. Profesyonellerin makyaj yapma sırları arasında yer alan makyaj bazı kullanımını doğru biçimde yaptığınızda yüzünüzdeki porselen görüntüye siz de inanamayacaksınız. Makyaj bazını, yüz temizliği esnasında kullandığınız nemlendiricilerden sonra, fondötenden ise önce kullanmalısınız. Bu sayede istediğiniz makyajın kalıcılığını artırmış oluyorsunuz. “Primer” olarak da adlandırılan makyaj bazı yüze pürüzsüz bir görüntü vermek için oldukça ideal. Ayrıca makyaj bazını ister geniş bir fırça ister sünger isterseniz de parmaklarınız yardımıyla yüzünüze sürmeniz mümkün. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu makyaj bazını az miktarda kullanmanız. Bezelye tanesi büyüklüğünde aldığınız bazı, makyajdan önce yüzünüze iyice yedirmeniz yeterli. Aksi halde yüzünüzde kalın bir kalıp tabaka görüntüsüne sebebiyet vererek istenmeyen sonuçlar elde edebilirsiniz. Primer içeren bu makyaj tekniğini dilediğiniz her an kolaylıkla uygulamanız mümkün.

Doğru Makyajda 3. Adım: Göz Altı Kapatıcıları

Bu adımı gerçekleştirmeden önce göz altlarında herhangi bir makyaj kalıntısı olmaması son derece önemli. Bunun için göz altının hassas yapısına uygun olan temizlik ürünlerinden kullanarak o bölgeyi nazikçe temizleyebilirsiniz. Doğru göz makyajı için olmaz olmaz olan bu temizlik süreci bittikten sonra ten renginizle eşleşen bir kapatıcıyı ister bir kapatıcı fırçası isterseniz de parmaklar yardımıyla göz altlarınıza uygulayın. Burada göz önünde bulundurmanız gereken en önemli konu nazik olmanız. Bu kısım, yüzünüzde yer alan en hassas bölgelerden olduğu için yapacağınız sert bir hareket, göz altlarınıza zarar verebilir. Dolayısıyla göz altlarınıza, olabilecek en nazik biçimde davranmanızda fayda var. Eğer uykulu görüntüden kaçınmak istersen de kapatıcıyı, gözünle burnunun birleştiği yere kadar sürmeye devam edin. Bu işlem, o bölgenin düz görünmesine olanak vererek göz çevresini ideal formuna kavuşturuyor. Göz makyajının vazgeçilmezleri arasında yer alan kapatıcı uygulamasını bu şekilde yaptığınızda makyajınızın önemli bir kısmını başarıyla tamamlamış oluyorsunuz. Sıra allık seçiminde!

Doğru Makyajda 4. Adım: Doğal Tonlar

6 Adımda Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğru makyaj yapımının bir diğer kriteri ise abartıdan uzak olmaktır. Doğal tonların uygulandığı makyaj teknikleri kadınlar arasında her daim geçerliliğini koruyor. Makyaj malzemesi seçiminde dikkate alınan ten rengi ve yüz şekli gibi unsurlar, allık seçiminde de kendini gösteriyor. Bu aşamada cilt altı tonunuza göre seçimler yapmanızda fayda var. Zira cilt alt tonuna uygun olmayan allıklar cildi sağlıksız gösterebilir. Dolayısıyla eğer sarı alt tonlu beyaz bir cilde sahipseniz size yakışacak allıklar sıcak tonlular olacaktır. Örneğin şeftali rengi allıkları gündelik olarak dilediğiniz zaman kullanarak görüntünüze ışıltı katmanız mümkün. Diğer yandan cilt altı tonu pembe olanlar için ise pembe allıklar tercih sebebi olabilir. Hatta içinde biraz mor ya da lila tonları olan pembe allıkları da pekâlâ kullanabilirsiniz. Ayrıca allık sürerken dikkat etmeniz gereken tek konu uygulama esnasında kullandığınız fırçayı yukarıdan aşağıya doğru hareket ettirmeniz. Aksi halde allık renginin çoğu yanakların alt kısmında kalarak makyajınızda istenmeyen görüntülere sebep olacaktır.

Doğru Makyajda 5. Adım: Göz Alıcı Dudaklar

6 Adımda Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Dudak makyajı, kolay gibi görünen ama çok dikkatli uygulanması gereken makyaj türlerinden. İster mat ister parlak dudak makyajı olsun her tekniği gerçekleştirirken farklı rujlar ve gerekirse fırçalar kullanmanızda fayda var. Zira sadece bu şekilde kusursuz bir bütünselliği yakalama şansına erişebilirsiniz. Doğru dudak makyajı için, tıpkı yüz makyajının genelinde olduğu gibi peeling ile işe başlamak en iyi yöntemdir. Özellikle kuru veya çatlak dudakları ruj sürmeye hazır hale getirmek için gerekli olan bu işlemi hem bunun için özel üretilen malzemelerle hem de her evde bulunan bir diş fırçası yardımıyla gerçekleştirmeniz mümkün. Bu temizlik sürecinin ardından makyajınızın tarzına uygun renkte bir ruj seçerek dudağınıza uygulamaya başlamak içi hazırsınız. Buradaki püf noktası, ruju sürerken dudağın tam ortasından başlamak olacaktır. Alt dudağını bitirdikten sonra üst dudağına da aynı şekilde ruj sürmeye devam etmen gerekiyor. En son olarak rujun ince kısmıyla dudak kenarlarını da hafifçe boyadıktan sonra işlem tamam!

Doğru Makyajda 6. Adım: Fondöten Tercihi

Fondöten, makyaj bazının ardından yüze sürülmesi gereken en temel makyaj malzemelerinden. Her cilt için özel olarak seçilmesi gereken bu ürün, ciltteki renk bütünlüğünü sağlayarak makyajın en doğal haliyle ve en güzel biçimde görünmesinde yardımcı oluyor. Doğru fondöten seçimini yapabilmeniz için öncelikle cilt tipinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Örneğin cildinizde gün içinde ya da banyo sonrasında kurumalar oluyorsa ya da bölgesel parlamalar mevcutsa, bu sorunları doğru ürünlerle ve doğru fondöten sürme teknikleriyle alt edebilirsiniz. Ayrıca bu ürünler pudra, likit veya köpük gibi farklı formüllere de sahip. Eğer makyaj yapma konusunda yeniyseniz, kolay uygulanabilir olan likit ya da köpük formlular tam size göre! Yeni nesil jel formüllü olanlarsa genellikle bu işteki profesyoneller tarafından kullanılan çeşitlerden. Bu arada yaz ve kış mevsimine göre değişen türlerle de sezona ayak uydurmanız mümkün. Ayrıca Fondöten Önerileri: En İyi Fondöten Markaları yazımıza göz atarak fondötenler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Doğru makyaj yapmak için yukarıda önerilen adımları uygulayarak siz de yüzünüzde harikalar yaratabilirsiniz. Tüm bu bilgiler ışığında cilt tipinize uygun fondöten, kapatıcı, göz farı, ruj ve allık çeşitlerinden edinerek hünerlerinizi sergilemeye başlayın!

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.