Ana içeriğe geç

Evde Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Evde Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Kişisel bakımın bir parçası olan saç bakımı cilt bakımı kadar önemli bir konu. Gün içerisinde çevresel etkenler sonucunda yıpranan saçlar bakımsız bir görünüm oluşturabiliyor. Yalnızca çevresel faktörler sonucu değil; stres, yanlış ürün kullanımı, saç derisi rahatsızlıkları ve yanlış bakım sonucunda saçlar bakımsız görülebiliyor. Dolayısıyla saç bakımı bu noktada önemli bir noktaya değiniyor. Saçların sağlıklı, parlak ve güzel görünmesi için düzenli olarak bir bakım rutini oluşturulması gerekiyor. Bunun yanında fiziksel ve zihinsel sağlığa dikkat edilmesi bu rutinin bir parçası. Peki saçı daha canlı ve parlak gösterebilmek saç bakım rutini nasıl olmalı? Pek çok kişi tarafından merak edile bu sorunun cevabını sizler için araştırdık ve yazımızda yer verdik. Haydi gelin doğru bir saç bakım rutinin nasıl olması gerektiğine birlikte bakalım.

Saçlarınızı Çok Sıcak Suda Yıkamaktan Kaçının

Sıcak su ile duş almak saçların canlılığının yok olmasına neden oluyor. Bu noktada suyun sıcaklığı ayarlamak oldukça önemli. Sıcak su saç derisinin kurumasına neden oluyor. Kuruyan saç derisi zaman içerisinde pul pul dökülüyor. Bu da saçın bakımsız görünmesine neden olabiliyor Saçınızı soğuk ile yıkamaktan da kaçınmalısınız. Soğuk suda yıkanan saç yeteri kadar temizlenmeyeceği için bu sefer de bakımsız bir kirli görünüm oluşturabilir. Dolayısıyla saçınızı yıkarken ılık su kullanmanız tavsiye ediliyor. Duştan çıkmadan hemen önce saçınızı soğuk sudan geçirmek saçların daha güçlü ve parlak görünmesini de sağlayabilirsiniz. Özet olarak saçınızı yıkarken ne çok sıcak ne de soğuk kullanımından kaçınmalı, orta sıcaklıkta yıkamanız öneriliyor.

Saçınıza Doğru Şampuan Ve Saç Kremini Uygulayın

Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saç bakım rutini içerisinde saç ve saç derinize uygun şampuan ve saç kremini seçmeniz gerekiyor. Böylece saçınızın daha canlı, parlak ve bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Eğer saçınız yağlı bir yapıya sahipse hafif, saçı ağırlaştırmayan, saç derinizdeki yağ dengesini koruyucu bir şampuan tercih edebilirsiniz. Saçınız tam aksine kuru bir yapıya sahipse nem oranı yüksek, besleyici bir şampuan ve saç kremi seçmeniz gerekiyor. Renksiz, doğal içerikli şampuan tercih ederek saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. Duşta saç kremi kullanmak da önemli. Böylece saçın onarımını, ve nemini arttırabilir ve daha sağlıklı görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçınızı Düzenli Yıkamaya Özen Gösterin

Güzel görünen bir saçın sırrı düzenli yıkmaktan geçiyor. Düzenli aralıklarla saçı yıkamak, saç derisinde biriken yağ ve kirleri temizlemek için önemli. Bunun için belirli bir saç yıkama rutini oluşturabilirsiniz. Fakat saçınızı her gün yıkamaktan da kaçınmanız gerekiyor. Sık yıkanan saç belli bir süre sonra kurumaya başlar ve bu da saçınızın kötü görünmesine neden olabilir.

Saçınızı Nazikçe Kurulayın

Duştan çıktıktan sonra bir sonraki bakım aşmasına geçmeden önce saçınızı kurulamanız gerekiyor. Bu aşamada saçınızı fazla yıpratmamaya özen göstermeli mümkünse pamuklu bir kurulama havlusu kullanmalısınız. Aşırı sürtünme saç tellerinin kırılmasına neden olacağından saçınızın yalnızca fazla suyunu almanız bu aşamada yeterli.

Saçınızı Nemlendirmeyi Unutmayın

Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saç temizliğini hallettikten sonra sıra geldi esas noktaya. Saçınızı nemlendirme aşaması. Özellikle kıvırcık saçlara sahipseniz bu aşamayı atlamamalısınız. Kıvırcıkların doğal ve hacimli gözükmesi için saçların iyi bir şekilde nemlendirilmiş olması gerekiyor. Bunun için saç bakım ürünleri arasında yer alan saç kremlerinden kullanabilirsiniz. Saçınıza uygun bir saç bakım kremi kullanmanız bu noktada dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri. Saç tipinize uygun saç kremini bulduktan sonra her duş sonrasında uygulayabilir, saçınızı beslerken sağlıklı görünmesini de sağlayabilirsiniz.

Saç Bakım Yağlarından Faydalanabilirsiniz

Her zaman olmasa da belirli periyotlarla saç bakım yağı da rutininizin içine ekleyebilirsiniz. Organik içerikli yağları kullanmaya özen gösterin. Badem yağı, zeytinyağı kürleri, Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, papatya yağı gibi pek çok yağ çeşidi bulunuyor. Her birinin etkisi farklı olup ihtiyaç duyduğunuz özelliğe sahip saç bakımı yağı kullanabilirsiniz. Örneğin cansız görünen bir saça sahipseniz Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Eğer ince telli bir saça sahipseniz de badem yağı kullanarak saçlarınızın gürleşmesini sağlayabilmeniz mümkün.

İhtiyaç Hissettiğinizde Maske Uygulayın

Saç bakım rutini içerisine sahil olması gereken bir diğer nokta ise saç maskesi uygulamak. Saçınız fazla yıprandıysa veya fazla bir nem kaybı yaşıyorsa saç maskesi uygulayabilirsiniz. Haftada 1 uygulayabileceğiniz bu maskeler, saçınıza derinlemesine bakım yaparak hızlı bir şekilde onarılmasını destekliyor. Tıpkı cilt maskesi gibi, saçınıza hazır aldığınız maskeleri ya da doğal olarak kendi yaptıklarınızı uygulayıp birkaç dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Saç bakımına özel doğal kürler yer alıyor olup bu tarifleri deneyebilirsiniz.

Isı Maruziyetini Minimuma İndirin

Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saçı fazla ısıdan korumanız gerekiyor. Aşırı ısıya maruz kalan saç çabuk kırılıp yıpranıyor. Dolayısıyla saçınızı ya sıcak ayarda kurutmalı ya da saçın ıslaklığını iyice aldıktan sonra kendi başına kurumaya bırakmalısınız. Saç şekillendirme işlemleri sırasında da saçı fazla ısıdan korumak için koruyucu bakım ürünleri kullanarak yıpranmanın önüne geçebilirsiniz.

Düzenli Saç Kesimi

Bir diğer dikkat etmeniz gereken unsur ise saçınızı düzenli bir şekilde kestirmek. Saç uçlarındaki kırıklar giderek saçın daha canlı görünmesini sağlıyor. Aynı zamanda saçı ağırlaştırmadan daha kolay ve hızlı uzamanı da destekliyor.

Sağlıklı Beslenme Düzeni Oluşturun

Saç için kullanılabilecek ürün ve yöntemleri sıraladıktan sonra sıra geldi beslenmeye. Saçınızın sağlıklı görünmesini istiyorsanız beslenme düzeninize de dikkat etmeniz gerekiyor. Protein, vitamin ve mineral açısından zengin besin kaynaklarını tüketerek saçınızın güçlenmesini destekleyebilirsiniz. Biotin, çinko, E vitamini, demir gibi besin değerleri saçın sağlıklı uzamasını destekliyor.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.