Ana içeriğe geç

Hangi Parfümü Kullanmalıyım?

Parfüm Seçimi

Kişinin bir nevi imzası olan parfüm, kişiliğini ve tarzını da yansıtıyor. Kokuların duygusal tepkileri uyandırması, hatıraları canlandırması gibi bir etkisi bulunuyor. Dolayısıyla kendinize uygun bir koku bulmak oldukça önemli. Kişisel stilin de bir parçası parfümler yaz kokusu veya kış kokusu olarak da ayrılabiliyor. Dolayısıyla parfüm seçerken mevsime göre iki farklı koku tercih etmek gerekebilir. Pek çok koku içerisinden kendinize uygun bir parfüm bulmak da oldukça karmaşık bir süreç olabiliyor. Siz de hangi parfümü kullanmalıyım, diye düşünüyorsanız size parfüm seçiminizde yardımcı olabilecek birkaç ipucuna okumaya devam ederek ulaşabilirsiniz.

Parfüm Nasıl Seçilir?

Hangi Parfümü Kullanmalıyım?

Pek çok farklı kokunun yer aldığı kozmetik ürünlerinde parfüm seçmek zor olabiliyor. Kullanıcıların kişisel bakımlarının yanında kişiliklerini de tanımlayan bir unsur. Tüm bunların yanında akılda kalıcılığı sağlarken güzel ve etkili bir iz bırakmanıza da yardımcı oluyor. Kadın erkek parfüm kokuları farklı olsa da kimi unisex kullanıma uygun olup her iki cinsiyet tarafından da kullanılabiliyor. Kadın parfüm kokuları daha çok çiçek, meyve, baharatlı ve pudralı kokular olurken erkek parfüm kokuları daha çok fresh veya odunsu kokular oluyor. Peki tüm bu kokular arasında hangi parfümü kullanmalısınız, parfüm nasıl seçilir? Tüm bu soruların yanıtlarını aşağıdaki adımları takip ederek bulabilirsiniz.

Kişisel Tarzını Belirleyin

İlk adım olarak kişisel tarzınızı belirlemekle başlayabilirsiniz. Nelerden hoşlandığınızı veya hoşlanmadığınızı göz önünde bulundurabilir, kendinizi nasıl ifade etmek istediğinize yoğunlaşabilirsiniz. Eğer kadınsı kokuların ağır bastığı bir parfüm tercih etmek istiyorsanız çiçeksi veya meyveli notalar içeren tatlı veya hafif kokuları tercih edebilirsiniz. Daha makulen bir tarzınız varsa çekici bir etki yaratmak istiyorsanız baharatlı veya odunsu notalara sahip daha yoğun kokulara yönelebilirsiniz. Bunlara dikkat ederek tarzınıza uygun kokuları bulabilirsiniz.

Cilt Tipinizi Tanıyın

Parfüm seçimi yaparken cilt tipinize de dikkat etmeniz gerekiyor. Cilt tipi parfümün kalıcılığını etkiliyor olup uzun saatler boyunca kalması için doğru kokuyu tercih etmelisiniz. Örneğin kuru ciltte parfüm kokusu kısa sürede kayboluyor. Dolayısıyla bu cilt tipine sahip olan kişiler daha yoğun, belirgin kokulara sahip parfümleri tercih ederek kalıcılık süresini uzatabilirler. Yağlı cilt tipleri ise kuru cildin aksine kokuyu hapseden bir yapıya sahip. Bu nedenle daha hafif, ağırlaşmayan, çiçeksi veya narenciye kokularını tercih edebilirler. Aynı zamanda vücudunuzun kimyasını anlamak da ne tarz bir koku tercih edebileceğinize yardımcı olur.

Sevdiğiniz Kokuları Belirleyin

Herhangi bir parfüm seçmeden önce hangi kokuları beğendiğinizi belirlemeniz bu aşamada önemli. Birden farklı koku bulunsa da esasında beş ana kategoride bunları toplamak mümkün. Çiçeksi, meyveli, baharatlı, odunsu ve kremsi kokular olmak üzere sınıflandırılabilir. Her bir koku farklı etki uyandırıyor olup sizinle ilgili karşı tarafa ipuçları verebilir. Koku notalarına dikkat ederek hoşunuza giden kokuyu belirleyebilir ve buna göre parfüm tercihinde bulunabilirsiniz. Kadın parfüm kokuları daha çok çiçeksi, meyveli ve kremsi kokular tercih ediliyor.

Kokuları Test Edin

Bir sonraki adım ise beğendiğiniz kokuları test etmek. Kokunun teninizle uyup uymadığını anlamak için üzerinizde deneyebilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken birden farklı kokuyu aynı kol üzerinde denememek. Kokuların birbirine karışması aradığınız parfümü bulabilmenizi zorlaştırabilir. Kokuyu Hafif nemli bir cilde uygulamak da parfümün kalıcılığını test edebilmenize yardımcı olur.

Parfüm Seçimi

Emin Değilseniz Tester Kullanın

Parfüm kokuları sıkıldıktan yaklaşık yarım saat sonra gerçek kokusunu gösteriyor. Dolayısıyla denediğiniz kokulardan herhangi birine karar veremediyseniz testerını isteyebilirsiniz. Böylece günlük yaşantınızda deneme fırsatı yakalayarak sizin için uygun bir koku olup olmadığını test edebilirsiniz. Aynı zamanda yanlış parfüm seçmenizin de önüne geçebilirsiniz.

Kişiliğinize Uygun Kokulara Yönelin

Son olarak ise kişiliğinize uygun kokulara yönelmek. Sizi anlatan, anımsatan kokular tercih etmek önemli. Böylece siz o ortamda olmasanız bile o koku duyulduğunda akıllara gelebilirsiniz. Duygusal ve romantik bir kişiliğe sahipseniz çiçeksi kokular sizi anlatacaktır. Çekici bir kişiliğiniz varsa da oryantal, baharatlı veya odunsu kokular size uyum sağlayabilir. Daha uyumlu ve naif bir kişiliğe sahip olduğunuzu düşünüyorsanız da pudralı ve kremsi kokuları tercih edebilirsiniz.

Parfüm Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tercih ettiğiniz parfüm ile imzanızı yaratabilmeniz mümkün. Birden farklı koku arasından aradığınız parfümü bulabilmek için pek çok noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Yukarıda verilen adımları takip etmenin yanında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta daha yer alıyor. Bunları da şu şekilde sıralayabilmek mümkün:

  • Parfüm seçerken çevresel faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle kalabalık bir ortamda çalışıyorsanız çevrenizdekileri rahatsız etmeyen kokuları tercih etmek önemli. Ağır ve sert olan kokulardan kaçınabilir daha hafif yapılı kokuları tercih edebilirsiniz.
  • Parfüm seçimi esnasında üzerinizde herhangi bir koku olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Böylece denediğiniz parfümlerin teninizde nasıl durduğunu ve kalıcılığını daha iyi test edebilirsiniz.
  • Tercih edeceğiniz parfümü hangi mevsim kullanacağınız da önemli. Dört mevsim boyunca aynı parfümü kullanmak pek doğru olmayacaktır. Dolayısıyla mevsime göre de tercih yapılması gerekiyor. Yaz mevsimi için daha hafif ve çiçeksi kokuları tercih edebilirken kış için daha yoğun kokulara yönelebilirsiniz.
  • Son olarak da öneri parfümleri tercih etmekten kaçınmalısınız. Her tenin kokusu farklı olup herkesten benzersiz bir etki yaratabilmek için kendi cildinize ve kişiliğinize uygun kokuyu seçmeniz oldukça önemli.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.