Ana içeriğe geç

Güneş Gözlüğü Seçimi İpuçları & Nasıl Seçilir?

Güneş Gözlüğü Seçimi İpuçları & Nasıl Seçilir?

Hem kadınların hem erkeklerin sevilen aksesuarları arasında yer alan güneş gözlükleri, pek çok farklı kritere göre seçilerek kullanılıyor. Görüntüsüne önem verenlerin titizlikle davrandığı güneş gözlüğü seçimi sürecin birden fazla kriteri var. Kare yüz tipine sahip olanlar belli bir modeli kendine yakıştırırken yüzü oval olanlar başka bir modeli beğenebiliyor. Erkeklere üretilen güneş gözlüğü modelleri belirli bir şekle ve ebada sahip olurken kadınlar ve çocuklar için daha değişik formlar ve renkler devreye giriyor. Kısacası bu seçimi etkileyen pek çok etken mevcut. Peki, güneş gözlüğü seçimi nasıl olmalı? Alışveriş öncesi dikkat edilmesi gerekenler neler? Çocuklarınız için güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Tüm bu soruların cevabı için yazımızın devamını okumanız yeterli.

güneş gözlüğü 1

Güneş Gözlüğü Seçimi Nasıl Olmalı

Nasıl ki kıyafet seçerken belli kurallar belirleniyorsa doğru güneş gözlüğü seçimi için de aynı özeni göstermekte fayda var. Zira bu aksesuar, vücudumuzun en belirgin bölgesi olan yüzümüzde yer alıyor. Dolayısıyla insanların belli bir mesafeden bile fark edebilecekleri güneş gözlüklerini satın almadan önce belli kriterleri göz önünde bulundurmanız şart. Bunlarsa aşağıdaki gibi üç ayrı grupta incelebilir.

Yüz Şekline Göre Güneş Gözlüğü Seçimi

Güneş gözlüğü seçiminde yüz şekli, öncelikli unsurlardan. Gözlerimizi güneşten korumanın yanı sıra stilimize katkı sağlamak için de kullandığımız bu aksesuar, farklı yüz şekillerinde farklı etkiler yaratabiliyor. Bakalım, yüz şekline göre güneş gözlüğü seçimi nasıl yapılıyormuş.

  • Oval Yüz Şekline Uygun Güneş Gözlükleri

Oval yüze sahip kimseler hem saç modeli hem de güneş gözlüğü seçiminde son derece avantajlı. Zira bu yüz tipine yakışan pek çok farklı güneş gözlüğü modeli mevcut. İdeal yüz tipi olarak bilinen oval yüz şekline uygun güneş gözlükleri arasında çok büyük olmayan kemik çerçeveli ve yuvarlak formlu ürünler yer alıyor. Aynı zamanda ince metal çerçeveli dikdörtgen güneş gözlüklerini de kullanabilirsiniz.

  • Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Güneş Gözlükleri

Yuvarlak yüz tipine göre gözlük seçerken yüzünüzün şeklini dengeleyecek köşeli modellere yönelmenizde fayda var. Aşağı doğru genişleyen kare güneş gözlükleri ya da damla modeller size çok yakışacaktır. Geniş camlı yuvarlak gözlükleri, yüzünüzün yuvarlaklığına vurgu yapacağı için uzak durmanız gereken modeller arasında yer alıyor.

  • Kare Yüz Şekline Uygun Güneş Gözlükleri

Kare yüze güneş gözlükleri seçerken oval yüz tipindeki modellere yönelebilirsiniz. Zira yuvarlak güneş gözlükleri, yüzünüzdeki köşelerin görüntüsünü bir nebze de olsa hafifletecektir. Ayrıca olabildiğinde soft çerçeve renklerini tercih ederek dikkatleri çene kısmınızdan ziyade yukarılara çekebilirsiniz. Uygun güneş gözlüğü seçimi için aklınızda olsun!

güneş gözlüğü 2güneş gözlüğü 3

Cinsiyete Göre Güneş Gözlüğü Seçimi

Tıpkı kadınlar gibi erkekler de stilini tamamlamak ve güneşten korunmak için güneş gözlüğü kullanıyor. Hem yaz hem kış mevsiminde tercih edilen bu aksesuarları seçerken nasıl bir yol izlenmeli, burada görebilirsiniz. Aşağıda hem kadınlar hem de erkekler için kullanılabilen güneş gözlüğü modelleri yer alıyor.

Pilot Tipi Güneş Gözlükleri

Aviator modeller olarak adlandırılan damla tipi güneş gözlükleri erkeklerde son derece havalı bir görüntü sergiliyor, diyebiliriz. Üstelik bu ürünlerin farklı cam renkli modellerini tercih ederek yaz stilinizi taçlandırabilirsiniz.

Wayfarer Modeller

50’lerden beri hayatımızda olan bu güneş gözlükleri, kadınlara da çok yakışmakla birlikte erkekler için olmazsa olmaz. En çok tercih edilen modeller arasında yer alan Wayfarer güneş gözlükleri, kemik çerçeveli ve köşeli bir tasarıma sahip. Bu modeller ile erkekler hem son derece cool hem de bir o kadar havalı görünüyor.

Yuvarlak Modeller

Hippi tarzı da diyebileceğimiz yuvarlak güneş gözlükleri de erkeklere yakışan bir diğer model. Gerçek bir retro etkisi yaratmak için kullanılabilen bu ürünler, daha salaş ve belli bir tarza sahip erkekler tarafından tercih ediliyor. Çoğunlukla köşeli yüz tipine sahip erkeklere duyurulur!

Sportif Modeller

Bu erkek güneş gözlükleri çoğunlukla sportif erkekler tarafından rağbet görüyor. Aslında stilden ziyade koruma işleviyle öne çıkan bu modeller, gözleri tamamen kaplayarak güneş ışınlarının o bölgeye gelmesini ciddi oranda engelliyor. Dolayısıyla outdoor sporlarıyla uğraşanların vazgeçilmezi olan bu aksesuarla erkekler hem rutinini bozmuyor hem de tarzını ortaya koymaktan geri kalmıyor.

güneş gözlüğü 4

Çocuk Güneş Gözlüğü Seçimi

Çocuk güneş gözlüğü modelleri seçerken ekstra dikkat etmekte fayda var. Zira çocukların gözleri yetişkinlere kıyasla daha hassas ve korunmaya muhtaç olabiliyor. Çocuk güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ise şöyle sıralanabilir:

  • Ürünün UV koruması en az %99 olmalı.
  • Gözlük çerçevesi yüze tam oturmalı.
  • Çerçevesi hafif ve esnek olmalı.
  • Kolay kırılmayan camlara sahip olmalı. Polikarbonat camlar, diğerlerine kıyasla biraz daha dayanıklı, unutmayın!
  • Çerçevesinde bulunan malzemeler sağlığa uygun olmalı. Kurşun gibi toksik maddeler içermeyen modellere yönelebilirsiniz.
  • Camları polarize olsa iyi olur. Polarize camlı gözlüklerde görüntüler daha nettir ve parlamalar azalır. İmkan varsa polarize camlı güneş gözlüklerini çocuğunuz için tercih edebilirsiniz.
  • Arkadan sabitlenebilen ipli gözlükler de çocuklar için büyük avantaj sağlıyor.

Tüm bu bilgilerle güneş gözlüğü seçmenin püf noktalarına değinmiş olduk. Siz de hem kendinize hem de sevdiklerinize güneş gözlüğü satın alırken bu ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.