Ana içeriğe geç

Evde Spor Yapmak için İhtiyacınız Olan Fitness Aletleri

evde spor yapmak icin ihtiyaciniz olan fitness aletleri

Evde basit hareketlerle birlikte kullanabileceğiniz ya da egzersiz rutininizi bir sonraki seviyeye taşıyacak oldukça fazla çeşitte fitness aletleri bulunuyor. Vücut ağırlığı ile çalışmak ne kadar etkili olsa da hareketlerin etkilerini artırmak için bu gibi yardımcılar oldukça işe yarıyor. Spor salonlarında her gölgeyi ayrı ayrı çalıştıran büyük aletler bulunuyor. Bu bölgeleri daha küçük fitness aletlerinin yardımıyla evde de çalıştırabilmeniz mümkün. Salonlara kıyasla daha az maliyetle gerçekleştireceğiniz bu egzersizler, kalabalık spor salonlarındaki ekipman sıralarında harcadığınız zamandan da sizi kurtarıyor. Ayna karşısında sizi daha mutlu edecek bir görüntüye ve belirgin kaslara kavuşmak için temel seviyede tercih edebileceğiniz pek çok ürün çeşidi var. Evde spor nasıl yapabilirim gibi sorularınıza da ışık tutacak yazımızda sizin için en temel seviyedeki bu fitness aletlerini listeledik. 

Egzersiz Yaparken Sağlam Bir Zemin Oluşturan Pilates Matları

Pilates matı yalnızca pilates için değil, yer hareketleri içeren tüm sporlarda adeta hayat kurtarıcı olan bir ürün. Sert zeminde gerçekleştirilen hareketler, spor sırasında bel, kuyruk sokumu, kalça, omuzlar ve kürek kemikleri gibi belli bölgelerinizin ağrımasına sebep olabiliyor. Yumuşak olsun diye tercih edeceğiniz halı zeminler ise terleyene kadar iyi bir fikir gibi görünebilir. Terledikten sonra yerdeki tozların üzerinize yapışması ya da hassaslaşan cildinize halının batmaya başlaması çok uzun sürmez. Ayrıca hareketleri yaparken ayaklarınızın ya da ellerinizin kaymaya başlaması gibi konsantrasyonunuzu kaybettirecek pek çok sorun yaşanabiliyor. Bu nedenle sizi en rahat ettirecek ve sakatlanma riskini en aza indirecek fitness ekipmanlarını tercih etmeniz büyük önem taşıyor. Bu nedenle, antrenmanlar sırasında sağlam bir zemin oluşmak için genellikle pilates matları kullanılıyor. Bu matlar, yumuşak yapısıyla hareket sırasında cildinize zarar vermez ve kaymalara karşı da etkilidir. Olası sakatlanmaların önüne geçmek ve yüksek konsantrasyon sağlamak için pilates matlarını tercih edebilirsiniz. 

Dayanıklılığınızı Artıran Direnç Bantları

Spor yaparken bir anda yüksek ağırlıklar ile çalışmaya başlamak vücudunuza ciddi zararlar verebiliyor. Kas zedelenmesi gibi sakatlıklara sebep olan bu gibi yanlış uygulamalardan kaçınmak için gelişiminize uygun seviyede egzersiz yapmalısınız. Bu geçiş dönemlerinde en sık kullanılan fitness aletlerinden bir de direnç bantları. Bu bantlar farklı genişliklerde ve boylarda üretiliyor. Çoğunlukla setler halinde satıldığından her bir renk farklı bir direnç seviyesini temsil ediyor. Ağırlıklar ile çalışmaya başlamadıysanız geçiş döneminizi bu direnç bandı setleriyle tamamlamakta fayda var. Farklı bölgelerde farklı dayanıklılık seviyelerine sahip olabileceğiniz için kullandığınız aletlerde de seçeneklere sahip olmanız oldukça işinize yarayacak. Evde kullanılabilen spor aletleri arasında en az yer kaplayıp büyük işler başaran bu direnç bantları ile kısa zamanda gözle görülür gelişme kat edebilirsiniz. 

evde spor yapmak icin ihtiyaciniz olan fitness aletleri-1

Sizi Kuvvetlendirecek Dambıl ve Ağırlık Setleri

Vücuttaki kas kütlesini artırıp yağları uzaklaştırmaya yardımcı olan dambıl ve ağırlık setleri ile sıkı bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Ağırlık denilince aklınıza yalnızca devasa boyutlarda kaslara sahip erkekler geliyorsa yanılıyorsunuz. Hem kadınların hem de erkeklerin antrenmanlarında kullandığı ağırlıklar, belli seviyelerde kullanıldığı takdirde daha fit görünmeye yardımcı oluyor. Selülit görüntüsünü azaltma, sıkı popo ve kalçalar, belirgin bir karın ve kuvvetli kollar için ağırlıklar sıklıkla tercih ediliyor. Sabit kilodaki dambıl çeşitlerinin yanı sıra çıkarılıp takılabilen ağırlık seçenekleri de bulunuyor. Bu değiştirilebilir ağırlık özelliği hem ağırlığı ayarlamada hem de ekipmanları depolama konusunda büyük kolaylık sunuyor.

Evde En Kolay Yapacağınız Cardio Yöntemi: Atlama İpi

Evde spor malzemelerini saklama konusu çoğu zaman sorun yaratabiliyor. Spor odası olarak ayrılan bir alan olmadığı sürece spor ekipmanları, evdeki boş alanlara sığdırılmaya çalışılıyor. Bu konuda, kullanması da saklaması da en zahmetsiz olan alet ise atlama ipi. Oldukça az yer kaplayan atlama ipleri, tüm vücudu çalıştırarak yağ yakmanıza yardımcı oluyor. Masum bir spor aleti gibi görünse de aktif çalışan kol, bacak ve karın nedeniyle büyük hakimiyet istiyor. Vücudu kısa sürede aktif hale getiren ve kalp ritmini yükselten atlama ipleri, spor öncesi ısınma için de oldukça popüler yöntemlerden.

evde spor yapmak icin ihtiyaciniz olan fitness aletleri-2

Vücut Sağlığınızı Artıran Koşu Bandı

Spor yapmayı seven herkesin mutlaka bir kere almayı düşündüğü aletlerden biri de koşu bandı. Dışarıda koşu yapmaya vakit bulamayanlar ya da yaşam alanlarının yakınında yürüyüş ve koşu için uygun olan bulunmayan kişiler tarafından oldukça sık tercih ediliyor. Bütün enerjinizi atmak için en ideal spor yöntemlerinden olan uzun koşu ve yürüyüşleri, bu spor aleti yardımıyla ev rahatlığında gerçekleştirmek çok kolay. Fakat koşu bantları çok fazla yer kapladığı için saklama alanı konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu soruna yönelik üretilen katlanabilir modeller oldukça az yer kaplıyor. Tutunma kısmı bulunmayan yalnızca bant modelleri fitness aletleri kullanımını son dönemde farklı seviyelere çıkardı. Bu modelleri saklamak çok kolay fakat hızlı tempo koşularda destek alacak bir alan bulunmadığı için güvenlik açısından daha yavaş tempolu koşu ve yürüyüşlerde tercih etmekte fayda var.

Size Hız Katacak Kondisyon Bisikletleri

Kondisyon bisikletleri, hem kullandıkları enerji bakımından hem de kapladıkları yer açısından koşu bantlarına çok iyi bir alternatif. Çoğunlukla mekanik yapıda üretilen koşu bantları, kullanırken çok fazla elektrik harcamıyor. Bazı modeller, elektrikten hiç yararlanmadan yalnızca pedal kuvveti ile dijital ekranı aktifleştiriyor. Sabahları hızlı bir cardio yapmak ya da akşamları spor rutininizin bir parçası haline getirmek için son derece pratik. 

Çokça sorulan evde kullanılabilecek fitness aletleri nelerdir sorusundan yola çıkarak hazırladığımız bu yazıdan hareketle almak istediğiniz spor aletlerine kolayca karar verebilirsiniz. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar tüm spor meraklılarının kullanabileceği bu ekipmanları  kendi seviyenize uygun antrenmanlarda kullanabilirsiniz. Yoğun kas gelişimi sırasında kaslarınızın ihtiyacı olabilecek ekstra protein takviyesi hakkında detaylı bilgi edinmek için Protein Tozu Nedir & Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? yazımıza göz atabilirsiniz. 

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.