Ana içeriğe geç

En Konforlu Bebek Oto Koltuğu Tavsiyeleri

En Konforlu Bebek Oto Koltuğu Tavsiyeleri

Oto koltukları, bebek ve çocukların güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarına yardımcı oluyor. Oto koltuğu seçimi yaparken güvenlik başta olmak üzere dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Birbirinden farklı çeşit ve desende oto koltuğu modelleri arasından seçim yapmak zorlayıcı olabiliyor. Bu karışıklık içerisinde hangi oto koltuğunu alacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. En kullanışlı oto koltuğu önerilerini ve oto koltuğu hakkındaki bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Oto Koltuğu Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı?

Bebek ürünleri bebekler doğduğu andan itibaren kullanılmaya başlanıyor. Oto koltuğu modelleri bebeğinizin doğumundan itibaren yaklaşık 12 yaşına kadar kolaylıkla kullanılabiliyor. 12 ila 15 aya kadar ana kucağı denilen koltuklar kullanılıyor. Bu koltuklar hem otomobilde hem de pusette kullanılabiliyor.

Oto Koltuğu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

En Konforlu Bebek Oto Koltuğu Tavsiyeleri

Oto koltuğu modelleri farklı boyut ve özelliklere uygun olarak üretiliyor. Birbirinden çeşitli özelliklere sahip modeller arasında dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunuyor. Peki oto koltuğu seçerken nelere dikkat edilmeli?

  • Öncelikle çocuğunuzun boyuna, kilosuna, yaşına ve kullandığınız arabaya uygun bir oto koltuğu seçimi yapmanız gerekiyor. Bazı ürünler yükseltilerek daha uzun ömürlü bir kullanım oluşmasını sağlıyor.
  • Avrupa Güvenlik Standartları’na uygun ECE sertifikası onaylı koltukları tercih etmeniz gerekiyor.
  • Bebek oto koltuğunun ISOFIX bağlantısı ve emniyet kemeri olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz. 5 noktalı emniyet kemeri olan oto koltuklarını tercih edebilirsiniz.
  • Çocuğunuzun konforu için oto koltuklarının yükseklik ve yatış pozisyonlarını inceleyebilirsiniz.
  • Çocukların koltuk üzerine bir şeyler dökme, kusma gibi ihtimallerine karşı terlemeyi aza indirgeyen teknik kumaşlardan ve silinebilir, yıkanabilir kumaşlardan bulunmasına özen gösterebilirsiniz.
  • Birçok bebek oto koltuğu modelinde kaza anında darbe basıncını emen özel köpük malzemeler bulunuyor. Alacağınız oto koltuğu modelinde bu özelliğe dikkat edebilirsiniz.
  • Çocuğunuzun seyahat sırasında konforlu bir yolculuk yapabilmesi için koltuğun ekstra baş, boyun güvenliği sağladığına ve yan destekleri bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Bunların yanı sıra ürünlerin rahat taşınabilir olmasına özen göstererek pratik kullanım sağlayabilirsiniz.

Birbirinden Kullanışlı Bebek Oto Koltuğu Tavsiyeleri

En Konforlu Bebek Oto Koltuğu Tavsiyeleri

Markaların geniş ürün yelpazesi içerisinde birçok bebek oto koltuğu modelleri bulunuyor. Birbirinden kullanışlı bebek oto koltuğu önerilerini sizler için derledik. Peki oto koltuğu tavsiyeleri nelerdir?

1. Kraft Cross Fix Isofixli Oto Koltuğu

Oto koltuğu tavsiyesi içerisinde yer alan Kraft Cross Fix Isofixli oto koltuğu 9 ila 36 kilograma kadar taşıma kapasitesi olan bir üründür. Avrupa Güvenlik Standartlarına uygun olmasıyla biliniyor. Ürünün yandan gelecek darbelere karşı yan koruma tamponu bulunuyor. Omuz kısmında ise kaymayı engelleyen dolgusu ile güvenli bir kullanım olanağı sunuyor.

2. ABC Design Zoom İkiz Bebek Arabası Isofiksli Set (Bebek Arabası + Ana Kucakları + Adaptörler + Isofix Bazalar)

İkiz bebek koltuğu tavsiyeleri arasında yer alan ürünlerden biri olan ABC Desing hem bebek arabası hem ana kucağı ile satışa sunuluyor. Model oturma ünitesi, portbebe ve araba koltuğu olarak kullanılabiliyor. Bu tasarım sayesinde ikiz bebekleriniz dışarıyı rahatça görebiliyor ve aynı yükseklikte güvenle gezebiliyor.

3. Nania Cosmo Lux Isofixli 0 – 25 Kg Oto Koltuğu

0 ila 25 kg için uygun olan Nania Cosmo Lux, bebek oto koltukları tavsiyeleri içerisinde yer alıyor. Modelin koltuğunun kumaşları terletmiyor ve kolaylıkla yıkanabiliyor. Ayrıca ürünün içerisinde ekstra ped bulunuyor. Bu ped çocukların daha konforlu bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Ürünün bazası sayesinde 3 farklı yatış pozisyonu bulunuyor.

4. Cybex Aton Basic Ana Kucağı

En iyi bebek oto koltukları arasında yer alan Cybex Aton Basic ana kucağı modeli doğumdan 18 ay sonrasına kadar kullanılabiliyor. Ürün güçlü ve hafif malzemelerden üretiliyor ve bu sayede kolaylıkla taşınabiliyor. Ürünün kasası darbe emecek ve devrilmeyi önleyecek şekilde tasarlanıyor. Kumaşı da kolaylıkla yıkanabilen modelin çıkarılabilir iç minderi de bulunuyor. Bu sayede ürünün iç hacmini kolaylıkla arttırabilirsiniz.

5. Baby & Plus Cosmo SP Isofixli

Çocuk oto koltuk önerileri arasında yer alan ürünlerden biri de Baby & Plus Cosmo SP modeli olarak biliniyor. 9 ila 18 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip olan ürünün 5 noktalı kemeri bulunuyor. 3 farklı yükseklik ayarı ve 6 yatış pozisyonu bulunan ürün sıklıkla tercih ediliyor.

Birbirinden çeşitli modeller arasında istediğiniz tercihi kolaylıkla yapabilirsiniz. Dilerseniz bebeğiniz için En Kullanışlı Bebek Arabası Seçimi blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.