Ana içeriğe geç

Kondisyon Bisikleti Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kondisyon Bisikleti Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek, formda kalmak ve sıkılaşmak için spor yapmak oldukça önem taşıyor. Evde spor yaparak formda kalmak isteyenler için kondisyon bisikletleri bulunuyor. Farklı boyutlara, özelliklere ve modellere sahip kondisyon bisikleti modelleri markaların geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alıyor. Peki kondisyon bisikleti nedir ve kondisyon bisikleti ne işe yarar? Konuyla ilgili tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kondisyon Bisikleti Nedir?

Kondisyon bisikletleri, sabit bisikletler olarak biliniyor. Özellikle kapalı ve kısıtlı alanlarda bisiklet sürmek ve egzersiz yapmak amacıyla kullanılıyor. Normal bir bisiklette olduğu gibi sele, gidon ve pedallar bulunuyor. Sabit bir bisiklet olduğu için tekerlekleri bulunmuyor. Kolay kullanımı ve sağladığı faydalar ile günümüzde sıklıkla tercih edilen spor aletleri arasında yer alıyor. Farklı kondisyon bisikleti çeşitleri bulunuyor. Peki kondisyon bisikleti çeşitleri nelerdir?

Kondisyon Bisikleti Çeşitleri Nelerdir?

Kondisyon Bisikleti Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kondisyon bisikleti modellerinde çalıştırmak istediğiniz kaslara göre ayrı seçenekler bulunuyor. Dikey, yatay ve eliptik olmak üzere 3 farklı model bulunuyor. Bu 3 farklı model görüntü açısından birbirleriyle benzerlik gösterse de çalışma şekilleri ve etkiledikleri kaslar bakımından farklılık gösteriyor.

1. Dikey Kondisyon Bisikleti

Dikey kondisyon bisikletlerinin bilgi ekranı içeren ve tutunmayı sağlayan hareketsiz bir ön kısmı, oturma selesi ve pedalları bulunuyor. Bacak kaslarını ve karın kaslarını eşit derecede çalıştıran ürünlerin kol kaslarına bir etkisi bulunmuyor. Bu nedenle eğer sadece bacak ve karın kaslarınızı çalıştırmak istiyorsanız, dikey kondisyon bisikletlerini tercih edebilirsiniz.

2. Yatay Kondisyon Bisikleti

Kondisyon bisiklet modelleri arasında yer alan yatay kondisyon bisikletlerinin ön kısımla birlikte yaslanmayı sağlayan bir oturma alanı ve pedallar bulunuyor. Özellikle bacak kaslarının çalışmasına yardımcı olan ürünlerle karın kaslarınızı da çalıştırabilirsiniz. Etkin olarak bacak kaslarını çalıştırmak istiyorsanız yatay bir kondisyon bisikleti modelini tercih edebilirsiniz.

3. Eliptik Kondisyon Bisikleti

Eliptik kondisyon bisikletleri, diğer kondisyon bisikletlerinden farklı olarak üretiliyor. Bu ürünlerde bilgi ekranı bulunmuyor ve diğer bisikletlere ek olarak kol kaslarının çalışmasına yardımcı oluyor. Kol, kalça, bacak ve karın kaslarını çalıştıran eliptik kondisyon bisikletini tercih ederek tüm vücut kaslarınızı kolaylıkla geliştirebilirsiniz.

Mekanizmalarına Göre Kondisyon Bisikleti Çeşitleri

Sahip oldukları mekanizmaya göre farklı egzersiz seçenekleri sunan kondisyon bisikletleri mekanik ve manyetik olmak üzere 2 farklı çalışma prensibi içeriyor.

1. Mekanik Kondisyon Bisikletleri

Uygulanan kuvvete bağlı olarak ritim kazanan pedallarla çalışan ürünler, ayarlanabilir zorluk derecesine sahip değil. Bu nedenle zorlayıcı bir etki deneyimlemeyi sağlayan ürünler, özellikle üst düzey efor harcamak isteyen kullanıcılar için ideal.

2. Manyetik Kondisyon Bisikleti

Manyetik kondisyon bisikletleri ise pedal çevrilmeye başladığı anda harekete geçiyor. Bu ürünlerde zorluk derecesi ayarlanabiliyor. Bu nedenle istediğiniz seviyede zorlukla bisiklet kullanabilirsiniz.

Kondisyon Bisikletinin Faydaları Nelerdir?

Kondisyon Bisikleti Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kondisyon bisikleti faydaları oldukça fazla. Ürün yardımıyla vücut kaslarınızın harekete geçmesini sağlayabilirsiniz. Evde kondisyon gezisi faydaları arasında dengeli kilo vermek de yer alıyor. Her yaştan kişilerin kullanabileceği ürünler, evde en kolay yapılabilecek egzersiz türlerinden biri olarak biliniyor. Peki evde kondisyon bisikleti çevirmenin faydaları nelerdir?

  • Vücut direncinizi arttırarak sık hastalanmalara karşı önlem alınmasına yardımcı oluyor,
  • Kilo vermenize destek olarak daha sıkı bir vücut yapmanızı destekliyor,
  • Spor yapmak daha fit bir vücuda destek verdiği için motive edici bir alet olarak biliniyor,
  • Yüksek tansiyon riskini minimum seviyeye indirerek daha sağlıklı bir hayat yaşamanıza yardımcı oluyor,
  • Kondisyon bisikleti aynı zamanda stresten uzaklaşmanızı da sağlıyor,
  • Kolay kullanımı sayesinde egzersiz esnasında farklı işlerle de uğraşmanıza yardımcı oluyor.

Kondisyon Bisikleti Zayıflamaya Yardımcı Olur Mu?

Kondisyon bisikletinin sağladığı faydalardan sizlere bahsettik. Peki kondisyon gezileri zayıflatır mı?

Kondisyon bisikleti sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı oluyor. Ürünü kullanarak vücudun farklı noktalarını çalıştırarak sağlıklı ve düzenli kilo verebilirsiniz. Peki kondisyon bisikleti ne kadar zamanda zayıflatır? Gerekli programa uyulduğu sürece bir ay içerisinde en az 2 veya 3 kilo verebilirsiniz.

 

 

Çeşitli kondisyon bisikleti modelleri arasından kendinize en uygun modeli seçebilirsiniz. Evde spor yapmak için konuyla alakalı olarak Koşu Bandı Nasıl Kullanılır? blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.