Ana içeriğe geç

En Kullanışlı Bebek Arabası Seçimi

Bebek Arabası Seçimi Nasıl Olmalı?

Evin neşesi bebeklerimizin sağlığı ve güvenliği bizler için oldukça önemli. Bu nedenle bebek bakım ürünleri, yatak, kıyafet gibi birçok araç gereci satın alırken dikkatli olmak gerekiyor. Gün içerisinde bebeğinizle güzel havaların tadını çıkarmak isteyebilir ve yürüyüşe çıkabilirsiniz. Böylesi durumlarda bebeklerin en çok vakit geçirdiği yerlerden biri de bebek arabaları oluyor. Bu nedenle bebek arabası seçerken dikkatli olmak gerekiyor. Peki bebek arabası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Konuyla ilgili bilmeniz gerekenler yazımızın devamında sizlerle!

Bebek Arabası Çeşitleri Nelerdir?

Bebek Arabası Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebek gezdirmenin en kolay yolu olan bebek arabaları, ebeveynlerin kurtarıcısı görevini görüyor. Bebek eşyalarının da rahatlıkla konulabildiği pusetler, sabitleyici ayaklar ile de güvenlik sağlıyor. Farklı tasarım ve özelliklere sahip pek çok bebek arabası modeli, geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alıyor. Peki bebek arabası çeşitleri nelerdir?

Bebek arabası çeşitleri standart bebek arabası, ana kucağı, 3 tekerlekli bebek arabası, travel sistem bebek arabası, ikiz bebek arabası ve baston bebek arabası olarak farklı gruplara ayrılıyor. Her bir model farklı zamanlarda ve farklı ihtiyaçlara yönelik olarak kullanılıyor.

Bebek Arabası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Doğru bebek arabası seçimi bebekler için büyük önem taşıyor. Doğdukları andan itibaren rahat ve sağlıklı bir gelişim için bebek arabası modellerine dikkat etmek gerekiyor. Peki bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli?

0 – 6 Aylık Bebekler İçin Doğru Bebek Arabası Seçimi

Yenidoğan bebeklerin dik oturamaması nedeniyle, onların sırtı ve boynunu rahatsız etmeyecek, destekleyecek modeller tercih edilmesi gerekiyor. Bunun için de bebek arabasının sırt bölümünün çeşitli seviyelerde ayarlanabilir ve katlanabilir olması büyük önem taşıyor.

Bebeğin Güvenliği İçin Emniyet Kemeri

Seyahat sırasında bebeğin güvenliği için bebek arabalarının 3 ila 5 noktadan emniyet kemeri ile bağlanabiliyor olması büyük önem taşıyor. Ayrıca emniyet kemerlerinin çıkarılıp takılabiliyor olmasına da özen gösterebilirsiniz.

Kötü Hava Şartlarına Karşı Tente Uzunluğu

Bebek arabası alırken dikkat edilecek hususlar arasında tente uzunluğu da yer alıyor. Bebek arabalarının tentesi bebeği aşırı güneşten, yağmurdan ve rüzgardan koruyabilecek kadar uzun ve geniş olmalı. Ayrıca UPF filtresi denilen güneşten koruyucu filtrenin de bulunması gerekiyor. Dilerseniz pencereli tenteleri de tercih edebilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz yolu rahatlıkla izleyebilir ve birlikte seyahat keyfini doyasına yaşayabilirsiniz.

Tek Elle Katlanabilir Yapıda Olması

İdeal bebek arabası nasıl olmalı sorusunun en önemli yanıtlarından biri bu maddede yer alıyor. Bebek arabasının tek elle katlanabilir olması oldukça önemli bir özellik. Çünkü toparlanma anlarında, bebek arabasını kullanamayacağınız alanlarla hem bebeğinizi tutup hem arabayla uğraşmak zor olabiliyor. Bu nedenle bebek arabasını tek elle kapatabilmek büyük bir avantaj sağlıyor. Kapandığında az yer kaplayan bebek arabaları, saklama açısından yerden tasarruf sağlamanıza da yardımcı oluyor.

Yıkanabilir Kumaşa Sahip Olması

Bebeğinizle yapacağınız yolculuklarda bebek arabasının toz tutması ve kirlenmesi kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle bebek arabasının kumaşının yıkanabilir olması bebeğinizin sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Üstelik leke tutmayan bebek arabası kumaşları da bulunuyor. Bu sayede bebeğiniz tertemiz arabasının tadını çıkarabilir.

Alt Sepetinin Büyüklüğü

Bebeğinizle gezerken yanınıza ne kadar eşya aldığınızı göz önünde bulundurarak bir bebek arabası seçimi yapmanız gerekiyor. Yanınıza alacağınız eşyaları bebek arabasında kolaylıkla taşıyabilmeniz için büyük sepetli modeller büyük avantaj sağlıyor.

Konforlu Kullanım Olanağı

Bebek arabası seçerken dikkat etmeniz gereken faktörlerden biri de elbette konfor. Bebeğinizin rahatlıkla uyumasına elverişli olan yatırabilir modeller, ayarlanabilir sırt özelliği, kullanım için farklı pozisyon seçenekleri gibi özellikler hem bebeğinizin konforu hem de sizin konforlu bir kullanım sağlayabilmeniz açısından büyük önem taşıyor.

İkiz Bebek Arabası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bebek Arabası Seçimi Nasıl Olmalı?

Sizlere bebek arabası seçimini nasıl yapabileceğinize dair ipuçları verdik. Şimdi de ikiz bebek sahiplerine ve ikiz bebek bekleyen anne baba adaylarına ikiz bebek arabası seçiminden bahsedeceğiz. Peki ikiz bebek arabası seçimi nasıl yapılır?

İkili olarak bilinen bebek arabası modeli, bebeklerinizin yan yana oturabileceği bir alan yaratıyor. Her iki çocuğunuz için de aynı boyutta koltuk, cep, koruma gibi özellikleri sunuyor. Bunun dışında Tandem adı verilen bebeklerinizin arka arkaya oturabileceği modeller de bulunuyor. Tandem ürünlerinde koltuklar bebeklerinize aynı deneyim avantajını sunmuyor. Bazı modellerinde tek tente ya da tek ayak desteği bulunuyor. Yine de saklanabilir olması açısından daha avantajlı bir kullanım sağlıyor.

Bebek Arabası Seçiminde Dikkat Edebileceğiniz Diğer Hususlar

Bebek arabası seçiminde dikkat edilmesi gereken temel hususlardan sizlere bahsettik. İhtiyacınıza uygun olarak dikkat edebileceğiniz birkaç özelliği de “doğru bebek arabası seçimi nasıl olmalı?” sorusuna yanıt olacak şekilde derledik.

  • Ana kucağı ve standart bebek arabası modellerini bir araya getirerek avantajlı kullanım sunan travel bebek arabası modellerini tercih edebilirsiniz. Bebek arabası modelleri arasında en konforlu olarak bilinen travel bebek arabası, izleme ve yatış pozisyonlarında rahat bir performans sergiliyor.
  • Engebeli arazilerde, tozlu ve çamurlu yollarda rahatlıkla kullanabileceğiniz 3 tekerli bebek arabaları bulunuyor. Ayrıca 3 tekerlekli olması sayesinde uzun yürüyüşlerde yorulmadan keyifli saatler geçirebilirsiniz.
  • Bebek arabalarının taşınabilirliği bakımından ağırlığına da dikkat edebilirsiniz.

 

İhtiyacınıza uygun birçok bebek arabası modeli bulunuyor. Dikkat edilmesi gereken unsurlar doğrultusunda bebeğinizin ihtiyacına en uygun bebek arabası modellerini kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

 

 

One Reply to “En Kullanışlı Bebek Arabası Seçimi”

  1. Pingle: Kameralı mı, Kamerasız mı? Bebek Telsizi Tavsiyeleri - Akrep Blog

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.