Ana içeriğe geç

Fondöten Önerileri: En İyi Fondöten Markaları

Fondöten Önerileri: En İyi Fondöten Markaları

Makyaj malzemeleri söz konusu olduğunda akıllara ilk gelen ürünlerden biri olan fondötenler, eksiksiz bir makyajın olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor. Eşit bir cilt elde edebilmek ve pürüzsüz bir görüntüye kavuşmak için tercih edilen fondötenler, kozmetik malzemelerinin geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alıyor. Bilinen yüzlerce markanın içerisinden kaliteli fondöten modelini seçmek de haliyle zor olabiliyor. Tenden kolaylıkla uçup giden ya da dağılan fondötenler kadınların kâbusu oluyor. Bu nedenle doğru fondöteni bulabilmeniz için birbirinde kaliteli fondöten önerileri derledik. Fondöten hakkında bilmen gerekenleri ve en iyi fondöten markalarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Fondöten Çeşitleri Nelerdir?

Fondöten Önerileri: En İyi Fondöten Markaları

Fondötenler ciltteki kusurları kapatmak, cilde doğal ve pürüzsüz bir görüntü vermek için sıkça tercih ediliyor. Ayrıca bu ürünler uykusuzluk ve yorgunluğun verdiği göz altı morlukları, halkalar ve sivilce gibi istenmeyen görüntüleri kapatmaya da yardımcı oluyor. Cilt tonu ve cilt lekelerinden kaynaklanan ton farklılıklarını da kapatabileceğiniz fondötenler farklı çeşitlerle sizlerin beğenisine sunuluyor.

Krem fondöten, stick fondöten, sıvı fondöten, köpük fondöten, pudra fondöten, hafif renkli nemlendirici ve krem-toz fondöten olarak farklı gruplara ayrılan fondötenler farklı cilt tiplerine de hitap ediyor. Peki hangi fondöten hangi cilt tipine daha uygun?

Krem Fondöten Çeşitleri

Krem fondöten çeşitleri, kuru ve normal cilt tipi için uygun ürünler arasında yer alıyor. Bu tür fondötenler kalın ve koyu kıvamlı olarak karşınıza çıkıyor. Nemli makyaj süngeriyle kolaylıkla sürebileceğiniz fondöten, pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlıyor.

Stick Fondöten Çeşitleri

Krem ve kapatıcı fondötenin bir araya gelerek oluşturduğu stick fondötenler de normal ve kuru cilt tipi için uygun modeller arasında yer alıyor. Cildinizi daha güçlü bir fondöten çeşidiyle kapatmak istiyorsanız stick fondötenleri tercih edebilirsiniz.

Sıvı Fondöten Çeşitleri

Her cilt yapısına uygun olarak karşınıza çıkan sıvı fondötenlerin kullanımı da oldukça kolay. Şişe ve tüp seçenekleriyle satışa sunulan fondötenler, diğer fondötenlere göre daha az kapatıcı görevi görüyor.

Köpük Fondöten Çeşitleri

Hafif ve şeffaf yapıda olan köpük fondötenler, genellikle kavanoz şişelerinde satışa sunuluyor. Bu tip fondötenler cildi pürüzsüzleştirmekle kalmıyor aynı zamanda ciltte kalın bir tabaka oluşumunu da engelleyerek güzel bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. Özellikle olgun ciltler için uygun olmasıyla bilinen köpük fondötenler, köpük kıvamı sayesinde bu adı alıyor.

Pudra Fondöten Çeşitleri

Pudra fondöten ya da sıkılaştırılmış pudra fondöten olarak karşınıza çıkan ürünler, ıslak ve kuru olarak kullanılabiliyor. Yağ içeriğinin az olması sayesinde gözenekleri de tıkamayan pudra fondötenler, fırça kullanımında şeffaf bir görüntü oluşturuyor. Makyaj süngeri kullanmak isterseniz ise daha kalın bir tabaka elde edebilirsiniz. Aynı zamanda pigmentli pudra fondötenler de bulunuyor. Vitamin ve mineral içeren fondöten çeşidinin cilde uygulaması da oldukça kolay. Cildinize uygun olan pudralı fondöten önerilerine göz atabilirsiniz.

Hafif Renkli Nemlendirici Çeşitleri

Fondöten çeşitleri içerisinde en şeffaf yapıya sahip olan hafif renkli nemlendiriciler, özellikle yaz aylarında sıkça tercih ediliyor. Günlük fondöten önerileri arasında yer alan fondöten çeşidi, cildinize hafif bir renk verirken aynı zamanda nemlendirme görevi de görüyor.

Krem-Toz Fondöten Çeşitleri

Pudra kullanımı gerektirmeyen krem-toz fondöten çeşitleri, yağlı ciltlerin kullanımı için uygun olmasıyla biliniyor. İçerisinde kendi pudrasını bulunduran fondöten, yağlı cildin verdiği parlamayı da engelliyor.

Cilt Renginize Uygun Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Fondöten Önerileri: En İyi Fondöten Markaları

Fondöten seçimi yaparken cilt tipinizin yanı sıra cilt renginiz de büyük önem taşıyor. Ten renginize uygun bir seçim yapabilmek için bileğinizin iç kısmını kullanabilirsiniz.

Eğer açık bir cilt rengine sahipseniz ve cildiniz kolayca pembeleşiyorsa soğuk (cool) cilt kategorisinden bir seçim yapmanız gerekiyor. Eğer buğday ya da daha koyu bir cilt rengine sahipseniz de sıcak (warm) kategorisine göz atabilirsiniz. Warm kelimesinin kısaltması olarak W, cool kelimesinin kısaltması olan C harfleriyle fondötenler satışa sunuluyor. Cilt renginize uygun olan fondöten çeşitlerini W ve C harflerine dikkat ederek kolaylıkla bulabilirsiniz.

En İyi Fondöten Markaları ve Önerileri

Günümüzde pek çok kozmetik firması farklı ürün ve özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunca seçenek arasında en iyi fondöten markası hangisi diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz! Sizler için en iyi kapatıcı fondöten markalarını derledik.

1. Givenchy – Matissime Velvet Likit Fondöten

Mat fondöten önerileri arasında öne çıkan Givenchy, kadifemsi dokunuşu ile hafif ve mat bir görüntü oluşturuyor. Sıvı fondötenler arasında yer alan Matissime Velvet zarif şişesiyle de göz kamaştırıyor.

2. Maybelline Fit Me Fondöten

Fondöten önerileri yağlı ciltlere kurtarıcı gibi geliyor! Maybelline Fit Me fondötenin kil içeren formülü ile hem gözenekleriniz kapanıyor hem de gün içerisinde ciltte parlama kontrolünü sağlayarak doğal-mat bir görünüm elde edebiliyorsunuz. Cildinizin daha doğal görünmesini isterseniz, transparan pudra kullanımıyla fondöteninizi sabitleyebilirsiniz.

3. Clinique – Stay-Matte Fondöten

Yağsız fondöten önerileri arasında yer alan Clinique Stay Matte fondöten, lamirya özüyle cildinize doğal yoldan mat bir görüntü kazandırıyor.

4. L’Oréal Paris True Match Fondöten

Her cilt tipine uygun olacak pigmentlerle donatılmış ürünlerden biri olan True Match, içerisinde E ve B5 vitaminlerini de bulunduruyor. True Match fondöten cildinizi kapatmakla kalmıyor aynı zamanda nemlenmesini de sağlıyor. Nemlendirme etkisini cildinizde yaklaşık 24 saat boyunca kaybetmiyor.

5. Nars All Day Luminous Weightless Foundation

Hafif fondöten önerileri arasında yer alan Nars All Day, ışıltılı yapısıyla da göz kamaştırıyor. Etkisini gün boyunca sürdüren fondöten, ciltte yokmuş hissi uyandırıyor.

6. YSL Beauty Touche Eclat Fondöten

Parlak fondöten önerileri arasında yerini alan YSL Beauty Touche Eclat fondötenin nem oranı oldukça yüksek. Eğer kuru bir cilde sahipseniz nemli makyaj süngeriyle fondöteni uygulayabilirsiniz.

 

Birbirinden kaliteli içeriğe sahip olan fondöten marka ve çeşitlerini sizler için bir araya getirdik. Daha fazla kadın bakım ürünü için akrep.com adresini ziyaret edebilir, fiyat karşılaştırması yaparak bütçenize en uygun ürünleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.