Ana içeriğe geç

Kedi Kumu Çeşitleri

Kedi Kumu Çeşitleri

En iyi dostlarımızdan biri olan kediler, sevimli hareketleriyle evin neşesi oluyor. Sevimli dostlarımızın mutluluğu ve rahatı bizler için oldukça önemli. Bunun yanı sıra onların sağlığı da aksatılmaması gereken konular arasında yer alıyor. Kedilerinizin mama ve su kaplarından, yatak seçimine kadar yapacağınız birçok seçim, kedilerin sağlığını etkileyebiliyor. İçgüdüsel olarak her tuvalet sonrası üstlerini kapadıkları kumlar da kedilerimizin sağlığını etkileyebilen unsurlar arasında yer alıyor. Bu nedenle kedi kumu seçimi yaparken kedi kumu çeşitleri ve özellikleri konusunda detaylı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Peki kedi kumu nasıl olmalı? Konuyla ilgili bilmeniz gerekenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kaç Çeşit Kedi Kumu Vardır?

Kedi Kumu Çeşitleri

Kediler tuvalet konusunda oldukça titiz canlılar olarak biliniyor. Bu nedenle de onların sağlığı ve mutluluğu açısından doğru bir kedi kumu tercihi yapmak büyük önem kazanıyor. Peki kaç çeşit kedi kumu vardır ve özellikleri nelerdir?

Kedi kumları kendi içerisinde doğal kedi kumu ve doğal olmayan kedi kumları olarak ikiye ayrılıyor. Doğal kedi kumu çeşitleri kendi arasında farklı gruplara ayrılırken, doğal olmayan kedi kumları markalarına göre değişiklik gösteriyor.

Doğal Kedi Kumu Çeşitleri Nelerdir?

Doğal kedi kumu fiziksel ve kimyasal işlemden geçmeden, doğal yollarla elde edilen kedi kumlarına deniyor. Doğal kedi kumunun içerisinde sepiolit, bentonit, diatomit maddeleri yer alıyor. Aynı zamanda ağaç talaşından da doğal kedi kumu elde edilebiliyor. Doğal kedi kumlarının kedinizin sağlığına olumsuz bir etkisi de bulunmuyor.

Sepiolit Kedi Kumu

Sepiolit kedi kumu, aslında herkes tarafından lüle taşı olarak da bilinen bir madenden yapılıyor. Sepiolit kedi kumu aynı zamanda topaklanmayan kedi kumu çeşitleri arasında yer alıyor. Kötü kokuları emmesine rağmen ağır bir yapıda olması nedeniyle sık tercih edilmeyen bir kedi kumu çeşidi olarak biliniyor.

Bentonit Kedi Kumu

Hijyen açısından en çok kullanılan kedi kumu arasında yer alan bentonit kedi kumu, içerisinde sodyum bentonit ve kalsiyum bentonit maddelerini bulunduruyor. Bu kedi kumu çeşidi yüksek emici özelliğe sahip olması nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Aynı zamanda bentonit kedi kumları kedi pisliğinin kötü kokusunu hapsederek, dışarıya salınmasını da önlüyor. Topaklanma özelliği sayesinde de kedinizin tuvaletini kolaylıkla arındırmanıza yardımcı oluyor.

Ditomit Kedi Kumu

Yüksek emiciliğe sahip ditomit kedi kumu, kaliteli kumlar arasında yer alıyor. Tozlu bir yapısı bulunan kedi kumu, doğada fazla bulunan bir yapıdan üretildiği için bütçe dostu kedi kumu olarak sıkça tercih ediliyor. Ditomit kedi kumu özelliği arasında kötü kokuları emmesi yer alıyor.

Organik / Ağaç Talaşı Kedi Kumu

Çoğunlukla çam ve meşe ağaçlarından elde edilen kedi kumu, yüksek emiciliğe sahip kedi kumları arasında yer alıyor. Ağaç talaşından elde edildiği için organik kedi kumu kokulu bir yapıya sahip.

Doğal Olmayan Kedi Kumu Çeşitleri Nelerdir?

Doğal olmayan kedi kumlarının içerisinde aslında doğal maddeler bulunuyor. Sadece bu kumların yapımı sırasında kimyasal maddeler de kullanılıyor. Bu sayede kedi kumunun emici özelliği ve kokuyu hapsetme özelliği daha da artıyor. Doğal olmayan kedi kumları iyi bir seçenek olsa da kediniz için zararlı olabilir. Kediler, tuvalet ihtiyaçlarını gördükten sonra kendilerini temizliyor. Bu sırada kumdaki kimyasallardan etkilenme olasılıkları oldukça fazla. Özellikle hassas cinste kedi besliyorsanız doğal kedi kumlarını tercih etmelisiniz.

 

Doğru kedi kumu seçimi için dilerseniz veterinerinize de danışabilirsiniz. Çeşitli kedi kumları arasından kedinizin sağlığı için en uygun modellere sitemiz üzerinden fiyat karşılaştırması yaparak ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.