Ana içeriğe geç

Kedi Kumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Önemli Nokta

Kediler, tatlılıkları ve kendilerine has halleri ile hem interneti hem de evlerimizi fethetmeyi başardı. Yaşam alanlarımızı paylaştığımız bu sevimli dostlarımıza en iyi şekilde bakmak da bizim için oldukça önemli. Bu nedenle mamasından yastığına, tırmalama tahtasından kedi kumuna dostlarımız için her şeyin en iyisini istiyoruz. Bu hassas olunan konuların en başında da kedi kumu geliyor. Kediler, tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkmayı gerekli görmüyor. Bu yüzden evin içerisinde oluşabilecek kötü koku problemlerini engellemek için iyi bir kum seçmek şart. Peki kedi kumu seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar ne?

1- Emicilik

Kedinizi ne kadar severseniz sevin, söz konusu tuvalet temizlemek olduğunda işler tatsızlaşabiliyor. Emicilik düzeyi yüksek olan kedi kumları (https://www.akrep.com/ev-yasam/kedi-kumu) sizi bu dertten bir nebze de olsa kurtarmayı başarıyor. Bu tür kedi kumları, sıvıları emerek kumun hızlıca katılaşmasını sağladığı için sizi de daha az uğraştırıyor. Temizleme küreği ile bu katılaşan bölümleri kolayca toplayarak kedi tuvaletinden uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca kolay katılaşan yapısı, ıslanan kum taneciklerinin kedinizin tüylerine ve patilerine yapışmasını engelleyecektir. Hangi kedi kumu alınmalı konusunda size büyük kolaylık sağlayacak yüksek emiciliğe sahip kedi kumları ile hem kumların eve dağılmasını önleyebilir hem de daha hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz.

2- Koku Engelleme

Tuvalet sonrası oluşabilecek kötü kokuların önüne geçebilmek için kokuları hapseden kedi kumu çeşitlerini tercih etmek gerekiyor. Kedi kumu temizleme işlemi sırasında da sizi rahat ettirecek bu ürünler, yaşam alanlarınızda size oldukça fazla avantaj sağlıyor. Tuvalet ihtiyacını görürken yeterince emiciliğe sahip olmayan ve kokuları iyi hapsetmeyen kumlar kedilerinizi de rahatsız edecektir. Koku giderici kedi kumlarını tercih ederek hem kendinizi hem de küçük dostlarınızı mutlu edebilirsiniz.

Kedi-Kumu-Seçerken-Dikkat-Edilmesi-Gereken-6-Önemli-Nokta-1

3- Toz Engelleme

Kedi kumu nasıl olmalı sorusuna verilebilecek en net cevaplardan biri de kumun kesinlikle toz çıkarmaması. Özellikle kristal kedi kumlarında bulunan bu özellik rahatsız edici durumlara yol açabiliyor. Kedi kumlarının eşeleme esnasında çıkardığı fazla miktardaki tozlar kedinizin tüylerine yapışabiliyor. Ayrıca bu tozlar solunum yollarından girerek uzun vadede kedinizde bazı solunum problemlerinin oluşmasına neden olabiliyor. Bu gibi istenmeyen durumların oluşmasını engellemek için kedi kumu seçiminde toz çıkarmayan çeşitleri tercih edebilirsiniz.

4- İdeal Tanecik Boyutu

Rahatlığa olan düşkünlükleriyle bilinen kediler aslında oldukça da seçici. Kedi kumunun sahip olduğu büyüklükler her kedinin tuvalet alışkanlığına uymayabilir. Büyük tanecikli kedi kumları, temizleme işlemi sırasında size oldukça büyük rahatlık sunabilir fakat üzerine basarken ve otururken rahatsız hissettirdiği için kediler tarafından çok da tercih edilmeyebiliyor. Çok küçük tanecik yapısına sahip kumlar ise eşeleme sırasında kedilerin gözlerine kaçıp rahatsız edebiliyor. Bu gibi sorunların önüne geçmek için ne çok büyük ne de çok küçük taneciklere sahip olan kedi kumu önerilerini tercih edebilirsiniz.

Kedi-Kumu-Seçerken-Dikkat-Edilmesi-Gereken-6-Önemli-Nokta-2

5- Antibakteriyel Olma

Söz konusu tuvalet olduğunda bu alanlar bakteri ve mikrop üretimine son derece elverişli oluyor. Antibakteriyel özelliğe sahip olan kedi kumları, dışkılama ve idrar sonrası ortaya çıkabilecek bu gibi sorunları engelliyor. Kedilerin sürekli temas halinde bulunduğu bu kumları her tuvalet sonrası temizleyebilmek mümkün değil. Bu nedenle uzun süre hijyen sağlamanıza yardımcı olabilecek bu tür ürünleri kedi kumu seçimi sırasında tercih edebilirsiniz. Böylece hem kedinizin sağlığını hem de paylaştığınız yaşam alanlarının hijyenini koruyabilirsiniz.

6- Fiyat-Performans Uyumu

Hangi kedi kumu daha iyi diye karar vermek için dikkat etmeniz gereken son nokta ise kumun uygun fiyatlı ve kaliteli olması. Kedi kumları sürekli kullanılan bir ihtiyaç olduğu için bütçenizi sarsmayacak ürünleri tercih edebilirsiniz. Başlarda daha yüksek fiyatlardaki kum çeşitlerini tercih etseniz de bütçenizin üzerinde yaptığınız harcamalar sizin için sürdürülebilir olmayacaktır. Bunun sonucunda daha düşük fiyatlı kedi kumu çeşitlerini denediğinizde kediniz bu yeni kumu istemeyebilir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için kendi bütçeniz dahilinde ve yukarıda sıraladığımız özelliklere sahip olan kedi kumlarını tercih edebilirsiniz.

Kedi kumlarının sahip olduğu başka ek özellikler de bulunuyor fakat temelde bu 6 önemli noktaya dikkat ettiğinizde kedileriniz için sağlıklı ürün çeşitlerini temin edebilirsiniz. Daha fazla özellik hakkında bilgi sahibi olmak ve kedi kumu çeşitlerini ayrıntılı olarak incelemek için Kedi Kumu Çeşitleri yazımızı da okuyabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.