Ana içeriğe geç

Evde Keyifli Vakitler Geçirmenize Yardımcı Olacak Kutu Oyunları

Evde Keyifli Vakitler Geçirmenize Yardımcı Olacak Kutu Oyunları

Evlerde ailecek ya da arkadaşlarla keyifli vakitler geçirmenize yardımcı olacak birçok hobi ürünü bulunuyor. Birbirinden çeşitli hobi ürünleri arasında kutu oyunları da bulunuyor. Tüm aile bireylerini bir araya getirerek eğlenceli vakitli geçirmeyi sağlayan ürünler 7’den 70’e hitap etmesiyle de sıklıkla tercih ediliyor. Peki evde oynanacak kutu oyunları nelerdir? Severek oynayacağınız oyunlardan bazılarını sizler için derledik. Konuyla ilgili tüm detaylar yazımızın devamında sizlerle!

Tabu

Evde oynanabilecek kutu oyunları arasında adından en sık söz ettiren oyun elbette Tabu olarak karşınıza çıkıyor. 2 ya da 2’den fazla takım halinde oynanan oyunun amacı, tabu kartlarında yazan sözcükleri yasaklı kelimeleri kullanmadan takımındaki arkadaşlara anlatmaya çalışmak. Ayrıca Tabu’nun yeni çıkan versiyonlarında kelimeleri çizerek ya da kukla kullanarak anlatabiliyorsunuz.

Jenga

Evde Keyifli Vakitler Geçirmenize Yardımcı Olacak Kutu Oyunları

Evde oynanacak aile oyunları arasında yer alan oyunlardan biri olan Jenga, eşit parçalara bölünmüş tahta bloklardan oluşuyor. Tahta blokları üst üste dizerek kule oluşturarak oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunun amacı tahta blokları teker teker çekip düşürmeden almaya çalışmak olarak biliniyor. Jenga oyunuyla evinizde keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Monopoly

Monopoly 8 yaşın üzerindeki herkesin oynayabileceği oyunlar arasında yer alıyor. Bu oyun şansa ve stratejiye dayalı bir oyun olarak biliniyor. Arsa satın alan bir oyuncu, arsanın diğer parçalarını da satın alarak ev ya da otel kurma hakkı kazanıyor. Aynı renk grubunda yer alan arsaların tümüne sahip olan oyuncular otel kurabiliyor. Oyunda en çok otele ve bütçeye sahip olan kişi, oyunu kazanıyor.

Tombala

Evde oynanan kutu oyunları arasında özellikle yılbaşı zamanları ailecek keyifli vakit geçirilmesini sağlayan tombala, her yaştan kişiye kitap ediyor. Oyunda kişilerin birer kartı oluyor ve torbadan çıkacak numaraları takip ederek kartlarını doldurmaya çalışıyor. İlk kartındaki sayıları bitiren kişi oyunun galibi oluyor.

Domino

Evde Keyifli Vakitler Geçirmenize Yardımcı Olacak Kutu Oyunları

Domino evde kutu oyunları arasında yer alıyor. Bu oyun 28 tane dikdörtgen, yassı taşlardan oluşuyor. Her taşın bir yüzü enlemesine çizgiyle ikiye ayrılmış olarak tasarlanıyor, üzerlerinde de sayılar bulunuyor. Jenga oyununun amacı ise sayıları aynı olan taşları birbirleriyle eşleştirerek dizmek. Elindeki tüm taşları dizerek ilk bitiren oyuncu, oyunu kazanıyor.

Top Atma Kutu Oyunu

Evde oynanacak oyun setleri arasında çocuklar için de oyunlar bulunuyor. Top atma oyunu olarak bilinen oyunda 3 yaş ve üzeri her çocuğun keyifli vakit geçirmesi sağlanıyor. Oyunda sepetler ve toplar bulunuyor. Topların isabetli bir şekilde sepete geçirilmesi hedeflenerek oyun oynanıyor. Birden fazla çocuğun oynamasına olanak tanıyan oyun, çocukların el ve göz koordinasyonunun gelişmesine de katkı sağlıyor.

Satranç

Eğitici ve öğretici oyunlar arasında yer alan oyunlardan biri de satranç olarak biliniyor. Stratejinin ön planda olduğu oyun son zamanlarda The Queen Gambit isimli dizi sayesinde sıklıkla oynanıyor. Çocukların zeka gelişimlerine katkıda bulunan oyun 7’den 70’e herkese hitap ediyor.

Bang

Vahşi batı temalı kovboy oyunu olarak bilinen kutu oyununda herkes şerif, haydut, aynasız ve hain rollerinden birine sahip oluyor. Oyunun en heyecanlı tarafı ise şerif dışındaki herkesin rolünün gizli olarak oynanması.

Evde Oynanabilecek Diğer Kutu Oyunları

Evde Keyifli Vakitler Geçirmenize Yardımcı Olacak Kutu Oyunları

Evde oynanabilecek birçok kutu oyunu bulunuyor. Özellikle küçük çocukların eğitimleri için kelime oyunları, büyüklerin keyifli vakit geçirebilmesi için Scrabble tarzı kelime oyunları sıklıkla tercih ediliyor. Sesleri yakala, hafıza kartları, mikado, ben kimim gibi birçok diğer kutu oyununu evinizde oynayarak keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

 

 

Kutu oyunu çeşitleriyle ister ailenizle ister arkadaşlarınızla güzel vakitler geçirebilirsiniz. Çok parçalı puzzle çeşitleri ile evinizde verimli vakit geçirebilirsiniz. Konuyla ilgili Puzzle Nasıl Yapılır? Puzzle Yapma Teknikleri Nelerdir? konulu blog yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.