Ana içeriğe geç

Elektrikli Diş Fırçası Kullanımı ve Tavsiyeleri

Elektrikli Diş Fırçası Kullanımı ve Tavsiyeleri

Ağız ve diş bakımı en önemli sağlık konuları içerisinde yer alıyor. Vücut biyokimyasına, kas ve sinir sistemine, bağışıklık sistemine kadar etkileyebilen ağız ve diş bakımı kişinin dikkat etmesi gerekenlerin başında geliyor. Bu nedenle gargara ve diş fırçalamayı aksatmamak ve düzenli olarak diş kontrollerine gitmek gerekiyor. Son zamanlarda daha sık tercih edilen elektrikli diş fırçaları, günlük hayatta büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. Peki elektrikli diş fırçası nasıl kullanılır, elektrikli diş fırçası özellikleri ve önerileri nelerdir? Konuyla ilgili bilmeniz gereken tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Elektrikli Diş Fırçası Nedir?

Elektrikli diş fırçaları pille çalışan ve oynar fırça başlığı bulunan cihazlara deniyor. Elektrikli diş fırçası faydaları ile biliniyor. Yine de bazı uzmanlar bu cihazların dikkatli ve ölçülü kullanılması gerektiğini savunuyor.

Elektrikli Diş Fırçasının Özellikleri Nelerdir?

Elektrikli Diş Fırçası Kullanımı ve Tavsiyeleri

Elektrikli diş fırçaları genellikle diş sağlığı konusunda uzman markalar tarafından klinik deneylerine tabi tutularak tasarlanıyor. Elektrikli diş fırçası özellikleri kullanıcılarına büyük avantajlar sağlamalarıyla biliniyor. Peki bu tip diş fırçalarının özellikleri nelerdir?

  • Elektrikli diş fırçaları diş plaklarına karşı iyi sonuçlar vererek diş minesini daha etkin olarak temizleyebiliyor.
  • Sert diş fırçalamalarında uyarıcı sensörleri ile sizleri uyararak verimli diş fırçalamanıza yardımcı oluyor.
  • Elektrikli diş fırçaları değiştirilebilir başlıklar ile üretiliyor. Bu sayede diş fırçanızı uzun süre boyunca kullanabilirsiniz.
  • Elektrikli diş fırçalarının bazı modellerinde fırçalama zamanınızı ayarlayarak, kontrollü bir diş fırçalama gerçekleştirebilirsiniz.
  • Hassas dişler, beyazlatma etkisi gibi modlarıyla ihtiyacınıza uygun bir kullanım sağlıyor.
  • Fırça başlığını değiştirme zamanınız geldiğinde fırçalar sizleri uyarıyor.

Elektrikli Diş Fırçası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Günümüzde elektrikli diş fırçası markası bulunuyor. Dolayısıyla farklı tasarım ve özelliklere sahip birçok ürün satışa sunuluyor. Bu kadar seçenek arasından doğru ürünü bulmak zorlayıcı olabiliyor. Peki elektrikli diş fırçası seçerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Öncelikle güvenebileceğiniz bir marka tercihi yapmalısınız. Birçok marka ürünlerini klinik deneylerine tabi tutuyor. Bunların yanı sıra elektrikli diş fırçası şarjlı seçenekleriyle de satışa sunuluyor. Bu tip fırçaların batarya ömrünün uzun olması gerekiyor. Ayıca yeniden şarj edilebilirliği de oldukça önemli. Normal diş fırçalarında olduğu gibi elektrikli diş fırçalarında da ürünün kıl yapısının sertliği ve fırça yapısının şekli büyük önem taşıyor. Dişinize en uygun modeli seçmeniz, daha verimli ve daha sağlıklı bir elektrikli diş fırçası kullanımı sağlıyor. Elektrikli diş fırçası seçimi yaparken bu özelliklere dikkat edebilirsiniz.

En Kullanışlı Elektrikli Diş Fırçası Önerileri

Elektrikli diş fırçası kullanımından kısaca bahsettik. Sizler için çeşitli elektrikli diş fırçası önerisi hazırladık.

Oral-B Genius 9000 Black Cross Action

Diş fırçası modelleri arasında adını sıkça duyuran Oral-B, elektrikli diş fırçası modelleriyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Konum algılama teknolojisi bulunan ürün dişlerinizi derinlemesine temizliyor. Bunun yanı sıra basınç algılama sistemiyle dişlerinizi sert fırçalamanızı da engelliyor.

Colgate Omron ProClinical Pocket-Pro

Sıradaki elektrikli diş fırçası tavsiyesi Colgate markasından geliyor. Cep boyu elektrikli diş fırçası dakikada 30.000 titreşim yayarak dişlerinizi etkili bir biçimde temizliyor. Özel tasarlanmış yumuşak kıllarıyla diş etlerinize zarar vermeyen cihaz, USB şarjlı ve kompakt taşıma kutusuyla her an yanınızda taşıyabileceğiniz bir tasarıma da sahip.

Philips Sonicare DiamondClean Smart

Philips markasının elektrikli diş fırçası, 4 ayrı fırça başlığına sahip olmasıyla sıkça tercih ediliyor. Bu ürün dişlerde derinlemesine temizleme, beyazlatma, dil temizleme gibi farklı modlara sahip olarak üretiliyor. Basınç, konum ve hareket sensörü bulunan elektrikli diş fırçasının aplikasyonu sayesinde diş fırçalama performansını da görüntüleyebilirsiniz.

Elektrikli Diş Fırçası Nasıl Kullanılır?

Elektrikli diş fırçası kullanımı oldukça basit. Diş macununu fırça başlığına sürmeniz gerekiyor ve ardından 45 derecelik açıyla fırçayı tutmalısınız. Daha sonra fırçayı çalıştırarak bir dişten diğerine doğru hareket ettirerek fırçalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Her dişinizin ön yüzeyine, arka yüzeyine ve çiğneme yüzeyine doğru fırçayı gezdirerek, dişinizi fırçalayabilirsiniz.

Elektrikli Diş Fırçası Nasıl Temizlenir?

Elektrikli Diş Fırçası Kullanımı ve Tavsiyeleri

Elektrikli diş fırçalarının kullanımı oldukça hızlı ve pratik. Peki elektrikli diş fırçası nasıl temizlenir? Fırçanın ucunu soğuk suyla iyice yıkayarak artıklarını temizlemelisiniz. Elektrikli diş fırçası modellerini dik konumda saklayarak kurumaya bırakmalısınız. Rengi solan ve kılları yıpranan diş fırçası başlıklarını mutlaka değiştirmelisiniz. Bunların yanı sıra fırçanızı iyice durulamalısınız. Elektrikli diş fırçası modelleri basınca karşı hassas olarak üretiliyor. Bu nedenle temizlik esnasında bastırmadan ve fırçanın kıllarına zarar vermeden yapmalısınız.

 

 

Diş fırçalamanın yanı sıra kullandığınız diş macununa da dikkat etmelisiniz. Gargara ve diş ipi kullanımıyla da ağız sağlığınızı koruyarak, dişçi kontrollerini aksatmamalısınız. Elektrikli diş fırçaları kullanıcılar için büyük avantajlar sağlıyor. Markaların geniş ürün yelpazesi içerisinde kendi diş yapınıza uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz.

One Reply to “Elektrikli Diş Fırçası Kullanımı ve Tavsiyeleri”

  1. Pingle: Protez Diş Temizliği Nasıl Yapılır? - Akrep Blog

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.