Ana içeriğe geç

En İyi Oyuncu Klavyesi: Oyun Klavyesi Tavsiyeleri

En İyi Oyuncu Klavyesi: Oyun Klavyesi Tavsiyeleri

Oyun tutkunları için kesintisiz ve kusursuz bir deneyim büyük önem taşıyor. Bu nedenle iyi bir oyun deneyimi için kullanılan ekipmanların da kaliteli olması gerekiyor. Dokunuş hissiyatı, tuş tipi ve tasarımıyla oyuncu klavyeleri oyuncuların ilgisini oldukça çekiyor. Bilgisayarlara kolayca bağlanabilen oyuncu mouse ve oyuncu klavye modelleri birçok marka tarafından üretilerek satışa sunuluyor. Binlerce seçenek arasından doğru modeli bulmak zorlayıcı olabiliyor. Peki oyuncu klavyesi ne işe yarar, en iyi oyuncu klavyesi hangisidir? Konuyla ilgili bilmeniz gereken tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Oyuncu Klavyesi Nedir?

Mekanik klavye olarak da bilinen oyuncu klavyelerinde her tuşa ait mekanik bir anahtar bulunuyor. Bunun yanı sıra tuş hassasiyeti de oldukça gelişmiş olan ürünler, oyun tutkunlarının tercihi oluyor. Bu tarz klavyelerin hassasiyeti gelişmiş olduğu için oyundaki rakiplere karşı büyük avantajlar sağlıyor.

Normal Klavye ile Oyuncu Klavyesi Arasındaki Fark Nedir?

En İyi Oyuncu Klavyesi: Oyun Klavyesi Tavsiyeleri

Görünüş olarak normal klavyelere benzeyen oyuncu klavyeleri, farklı belirgin özelliklerle ön plana çıkıyor. Oyun klavyesi ile normal klavye arasındaki fark temel olarak şu şekilde açıklanabilir; normal bir klavyede aynı anda maksimum 3 ya da 4 tuşa basabilirsiniz. Oyuncu klavyelerinde ise 10 tuşa aynı anda bastığınızda hepsini algılayabiliyor. Ayrıca gaming klavyesi olarak da bilinen oyuncu klavyelerinde, normal klavyelere göre daha fazla işlevsel tuş bulunuyor. Oyuncu klavyeleri, normal klavyelere göre daha farklı tasarımlarla da kullanıcılarına sunuluyor. Günümüzde birçok modelde LED ışıklandırmalar bulunuyor.

Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

En hızlı oyuncu klavyesi ve en işlevsel oyuncu klavyesi modelini bulmak biraz zorlayıcı olabiliyor. Özellikle günümüzde pek çok markanın oyuncu klavyesi çıkardığını düşünürsek, bakılacak birçok unsur ortaya çıkıyor. Peki hangi mekanik klavye alınmalı, oyuncu klavyesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Klavye Türü Ne Olmalı?

Q ve F klavye türleri arasından kullanmaya alışık olduğunuz klavyeyi seçmelisiniz. Q klavye dünya üzerinde en sık kullanılan klavye türü olarak biliniyor. F klavye ise Türkçe için özel olarak üretilen klavye türü olarak satışa sunuluyor.

Tasarımsal Özellikler

En İyi Oyuncu Klavyesi: Oyun Klavyesi Tavsiyeleri

Bilgisayar başında çok uzun süre vakit geçirenler için tasarımsal özellikler önem taşıyor. Örneğin elinizi koyduğunuzda bileğe denk gelen bölümün acıtmaması gerekiyor.

Kablolu Klavye ile Kablosuz Klavye

Oyun tutkunları genellikle kablolu ürünleri kullanıyor. Yine de kablosuz USB ya da bluetooth özelliğine sahip bir ürün tercihi yapabilirsiniz.

Mekanik Klavye Özelliği

Klavyeler tam mekanik ve yarı mekanik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Tuş hassasiyeti isteğinize göre bir seçim yapabilirsiniz.

Yardımcı Tuş Özelliği

Gaming klavye önerileri yapılırken genellikle yardımcı tuşları bulunan modeller tavsiye ediliyor. Klavyelerde multimedya özelliği ile müzik ve filmler arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. Enter tuşu gibi tuşları istiyorsanız yardımcı tuşlara dikkat edebilirsiniz.

En İyi Oyuncu Klavyeleri Nelerdir?

En iyi oyuncu klavye markaları arasında birçok marka bulunuyor. Sizler için birbirinden kaliteli oyun klavyesi tavsiyesi hazırladık.

GameBooster G9 Blade

Gri zemin üzerine siyah tuşlar dizilen GameBooster G9 Blade, RGB ışıklandırma özelliğiyle göz kamaştırıyor. Yukarıya doğru kavisli olan klavye, konforunuzu da olumlu yönde etkiliyor.

ASUS ROG Strix Scope TKL X802 Klavye

Mini oyuncu klavyesi denilebilecek ufak boyuta sahip olan ürün, örgü kablosu ve mıknatıslı bilek dayanağı ile dikkat çekiyor. Ayrıca cihazın kablosu takılıp çıkartılabiliyor. RGB ışıklandırmalarla süslenen klavyenin tuş hassasiyeti de oldukça başarılı olarak biliniyor.

Corsair K68 Gamer Klavye

Bir diğer oyun klavyesi önerisi ise Corsair K68 gamer klavye. Kaydırmaz bantları ve özel dizilimi ile kullanışlı bir ürün olarak kullanıcılarına sunuluyor. Tuşların dizaynı birbirine yakın olarak tasarlanıyor. Bu sayede daha hızlı reflekslerde bulunabilirsiniz. RGB ışıklandırmalar bu klavyelerde de karşımıza çıkıyor. Rengarenk tasarımıyla Corsair klavye harikalar yaratıyor.

Razer Cynosa Chroma

RGB renkleri ve tuşlara istediğiniz atamaları yapabilmenizi sağlayan Razer Cynosa Chroma, su dökülmelerine karşı olan dayanıklılığıyla biliniyor. Sert yapısı sayesinde dışarıdan gelebilecek darbelere karşı da dayanıklı olarak üretiliyor.

SteelSeries Apex 5

Hibrit teknolojiye sahip olan SteelSeries Apex 5, yüksek tepkime hızıyla biliniyor. Ürünün sağ üst kısmında siyah beyaz bir LED ekran yer alıyor. Bu ekranda GIF oynatabilir, yazı yazabilir ve ayar yapabilirsiniz. Ayrıca bilek desteği kısmı çıkarılıp takılabiliyor. Bu sayede konforu en üst seviyede hissedebilirsiniz.

 

Bu gibi pek çok oyuncu klavyesini markaların geniş ürün yelpazesi içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca çeşitli oyuncu mouse tavsiyeleri için de En İyi Oyuncu Mouse Modelleri blog yazımızı okuyabilirsiniz.

One Reply to “En İyi Oyuncu Klavyesi: Oyun Klavyesi Tavsiyeleri”

  1. Pingle: Laptop Klavye Temizleme Rehberi - Akrep Blog

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.