Ana içeriğe geç

Çamaşır Makinesi Seçerken Bunlara Dikkat

Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hayat boyu yalnızca birkaç kez alınıp uzun süre kullanılan eşyalardan biri de şüphesiz çamaşır makinesi. Teknolojinin gelişimiyle birlikte birçok farklı özellik sunan yeni modeller, karar verme işini zorlaştırırken arama süreçlerinin de uzamasına sebep oluyor. Çamaşır makinesi alırken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak, size en uygun modeli seçmek büyük önem taşıyor. Onlarca farklı marka ve yüzlerce farklı model arasında kaybolmamak için dikkat etmeniz gereken önemli noktaları sizin için aşağıda sıraladık.

Yıkama Kapasitesi

Çamaşır makinesi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri yıkama kapasitesidir. Yalnız yaşayanlar ve küçük aileler için 6-7 kg kapasiteli makineler yeterli olurken, büyük aileler ve yorgan, battaniye türü yüksek hacimli eşyaları yıkamak isteyenler için ise 9-12 kg kapasiteli makineler tercih edilebilir. Kişi sayısından bağımsız olarak, yıkama alışkanlıkları da çamaşır makinesi boyutlarına karar verme konusunda yardımcı olabilir. Eşyalarınızı biriktirerek, uzun aralıklarla yıkama alışkanlığına sahipseniz, daha yüksek kapasiteli çamaşır makinelerini tercih edebilirsiniz. Günlük olarak ya da kısa aralıklarla çamaşır yıkıyorsanız, daha düşük yıkama kapasiteli çamaşır makineleri sizin için yeterli olacaktır.

Elektrik ve Su Tasarrufu

Elektrik ve su tasarruflu çamaşır makinesi tercih ederek hem ev ekonomisine hem de sürdürülebilir yarınlara katkı sağlayabilirsiniz. Çamaşır makinelerinin enerji verimliliği harflere göre sınıflandırılır. G sınıfı makineler en yüksek enerjiyi tüketirken A sınıfına doğru yaklaşıldıktıkça enerji tüketim oranı düşer. A+ çamaşır makinesi ve üzeri modeller ise %50 oranında enerji ve su tasarrufu yapmanızı sağlar.

Yıkama Programları

Marka ve modellere göre en çok değişim gösteren özelliklerden biri de çamaşır makinesi yıkama programlarıdır. Yıkama programlarını incelerken standart yıkama ayarları dışında kendi ihtiyaçlarınıza yönelik programlara dikkat etmeniz, doğru makine seçiminde size yardımcı olacaktır. Bu konuda, yıkama süresini 15-20 dakikaya indiren hızlı programlar, elde yıkama modu, yorgan ve perde yıkama programı gibi ihtiyaçlarınıza yönelik yıkama programlarına dikkat edilebilirsiniz. Ayrıca, kurutma makinesi için yeterli alana sahip olmayanlar için kurutma özelliği olan çamaşır makineleri hem yerden tasarruf etmenize yardımcı olur hem de sizi ikinci bir makine maliyetinden kurtarır.

Yıkama Devri

Çamaşır makinesi devir hızı genellikle 800-1000 arasında değişiklik gösterir. Bunun anlamı çamaşır makinesinin, çamaşırlarınızı sıkmak için dakikada 800 defa dönüyor olmasıdır. Yeni çamaşır makinesi modellerinde, 1200-1400 gibi yüksek devir seçeneklerine de rastlanmaktadır. Fakat devir sayısı yükseldikçe, bu dönüş hızının çamaşırlarınızda yıpranmalara sebep olacağını da göz önünde bulundurmak gerekir. Bu nedenle, daha yüksek modellerde yer alan yüksek devir seçenekleri her zaman daha iyi yıkama sundukları anlamına gelmez.

Çamaşır Makinesi Garanti Süresi

Uzun kullanım ömrüne sahip çamaşır makineleri için bir diğer önemli unsur da garanti süresidir. Birçok marka, ufak ek ücretler karşılığında kullanıcılara garanti süresi uzatma imkanı sunuyor. Başlangıçta yapılan küçük bir ek ödeme ile 2-3 yıl arası değişkenlik gösteren bu ek süre, garanti süresinin bitimiyle karşılaşılan çamaşır makinesi arızaları için kullanıcılara büyük avantaj sağlayabiliyor.

Uzun ömürlü çamaşır makinesi seçiminde ihtiyaçlarınıza uygun ve kendiniz için en doğru ürününü bulabilmek son derece önemli. Evlerinize yaptığınız bu tür büyük yatırımlarda küçük ayrıntılar, arama sürecinde size büyük kolaylıklar sağlar. Çamaşır makinesi fiyatları büyük oranda belirleyici bir unsur olsa da, alınan üründen tam verim sağlayabilmek için yukarıda sıralanan özelliklere dikkat etmekte fayda var.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.