Ana içeriğe geç

Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Birçok farklı beyaz eşya markası tarafından çeşitli özelliklere sahip çamaşır makineleri üretiliyor. Günden güne değişip gelişen teknoloji ile model ve özellikler de artıyor. Bunca seçenek içerisinden hem ihtiyacınıza hem de bütçenize uygun bir model bulmak zor olabiliyor. Siz de çamaşır makinesi ihtiyacınız için “hangi çamaşır makinesini almalıyım?” sorunuza cevap arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Peki çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

İhtiyacınıza Uygun Yıkama Kapasitesi

Çamaşır makinesi alırken göz önünde tutulması gereken birçok faktör bulunuyor. Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun yanıtlarını sizler için derledik.

Her ürün ve hizmette olduğu gibi çamaşır makinesi seçimi yaparken de ihtiyaçlarınız büyük önem taşıyor. Ne sıklıkla ve hangi türde çamaşır yıkadığınızı göz önüne alarak bir seçim yapmanız gerekiyor. Çamaşır makinesi modellerinin kapasiteleri genellikle 5 kg ile 12 kg arasında değişiyor. “Kaç kiloluk çamaşır makinesi almalıyım?” diye düşünüyorsanız göz önüne alabileceğiniz birkaç unsur bulunuyor. Örneğin çok sık çamaşır yıkamıyorsanız 5 – 6 kg çamaşır makinesi modellerini tercih edebilirsiniz. Bu model bir çamaşır makinesi sizin ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayacaktır. Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz ve kıyafetlerin yanı sıra battaniye gibi ağır yükleri de yıkayabilmek istiyorsanız daha yüksek kapasitedeki çamaşır makinelerine yönlenebilirsiniz.

Evinize Uygun Boyutta Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinesinin teknik özellikleri dışında farklı boyutlarda üretilmesi de doğru çamaşır makinesi seçimi nasıl yapılır sorusunu akıllara getiriyor. Çamaşır makineleri genellikle mutfak, banyo ve tuvalet gibi alanlarda konumlandırılıyor. Bu nedenle alacağınız makinenin yerinizi kısıtlamaması ve makineyi konumlandıracağınız alana uygun ölçülerde olması önem taşıyor. Çamaşır makinesi boyutları, makinenin yıkama kapasitesine göre değişim gösterebiliyor. Yüksek yıkama kapasitesine sahip makineler daha düşük yıkama kapasitesine sahip makinelere oranla daha büyük bir alan kaplıyor. Bu nedenle bir tercih yaparken kapasitenin dışında makinenin boyutuna da dikkat etmelisiniz.

İhtiyacınıza Uygun Yıkama Programları

Her çamaşır makinesi farklı yıkama programlarına sahip olarak üretiliyor. Genellikle ne tür kıyafetler yıkadığınızı belirleyerek sizin için en uygun programa sahip makineyi seçebilirsiniz. Aynı tür malzemelerden yapılmış kıyafetler giymeyi tercih ediyorsanız temel programlı bir çamaşır makinesi modeline bakabilirsiniz. Eğer farklı çeşit kıyafetler giymeyi seviyorsanız ve perde, yorgan gibi ev ürünlerini de yıkamayı tercih ediyorsanız daha kapsamlı programlara sahip çamaşır makinelerine bakabilirsiniz.

İdeal Devir Sayısına Sahip Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinelerin çalışma prensibi içerisinde devir sayısı oldukça önem taşıyor. Devir hızı, çamaşırlarınızın ne kadar sıkılacağıyla ilgili bir özelliği ifade ediyor. Devir sayısı ne kadar fazlaysa o kadar defa kıyafetleriniz döndürülerek sıkılıyor. Bu nedenle çamaşır makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında devir sayısı da bulunuyor. Çamaşır makineleri genel olarak 800 ile 1000 devir aralığında bir yıkama işlemi gerçekleştiriyor. 1400 ile 1600 devire sahip modeller de geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alıyor. Yüksek devir özelliği ıslak çamaşırlarınızın daha hızlı kuruması için ideal gibi gözükse de yün ve ipek hassas kıyafetler için pek uygun değil. Bu durum için birçok marka yüksek devirde yıkanabilen kıyafetler üretiyor. Yine de hassas kıyafetlerde bu durum söz konusu değil. Bu nedenle sahip olduğunuz kıyafetlere uygun devir sayısı bulunan çamaşır makineleri tercih etmelisiniz. Ayrıca kıyafetlerinizin üzerinde bulunan yıkama talimatlarına da dikkat etmelisiniz.

Zamandan Tasarruf İçin Hızlı Yıkama Özelliği

Çamaşır yıkamak genellikle 1-3 saatler arası sürüyor. Yine de acil durumlarda hızlı bir şekilde çamaşır yıkamak isteyebilirsiniz. Bunun için kısa yıkama programlarına sahip birçok model geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alıyor. Zamandan tasarruf etmek isterseniz buna uygun bir çamaşır makinesi seçimi yapabilirsiniz. Birçok model sahip olduğu 14 ile 15 dakika gibi kısa bir süre içinde çamaşırları yıkayabiliyor. Bunların dışında zaman ayarına sahip olan ve uzaktan kontrol edilebilen çamaşır makineleri de bulunuyor. Yıkama işleminin ardından evden çıkmanız gerektiği durumlarda belirli bir saate programlama yapabilir veya uzaktan bağlantı kurarak yıkama – kurutma işlemlerini başlatabilirsiniz.

Yerden Tasarruf İçin Kurutmalı Çamaşır Makinesi

Çamaşır kurutma işlemi özellikle kışın çok can sıkıcı bir durum haline geliyor. Kurutma işlemi için ayrı bir ürün kullanmak hem daha fazla yer kaplıyor hem de bütçeniz için daha fazla masrafa neden oluyor. Peki bu durumda ne yapmak gerekiyor?

Günümüzde birçok çamaşır makinesi kurutma özelliğine sahip olarak üretiliyor. Evinizde kurutma alanı yeterli değilse ve rutin olarak fazla çamaşır yıkıyorsanız kurutma özelliğine sahip bir çamaşır makinesi tercih edebilirsiniz.

Çamaşır Makinesinin Enerji Sınıfı

Çamaşır makinesi alırken dikkat edilecekler arasında makinenin enerji sınıfı da bulunuyor. Buzdolabı ve bulaşık makinelerinde olduğu gibi çamaşır makinelerinde de A+, A++ gibi sınıflandırmalar bulunuyor. Bu sınıflandırmalar B, C, D şeklinde alfabenin sonuna kadar ilerliyor. Sınıflandırmalar ilerledikçe daha fazla enerji tüketerek çevreye çok daha fazla zarar veriyor.

Uzun vadede daha verimli bir kullanım elde etmek ve daha düşük elektrik faturalarıyla karşılaşmak için A ile başlayan ve bolca + taşıyan modelleri tercih etmelisiniz.

Çamaşır Makinesi Alırken Dikkat Edebileceğiniz Diğer Unsurlar

Çamaşır makinesi satın alırken dikkat etmeniz gereken temel özellikler dışında ihtiyacınıza uygun bakabileceğiniz bazı ek özellikler de bulunuyor. Örneğin evde küçük çocuklarınız varsa çocuk kilidi bulanan bir çamaşır makinesini tercih edebilirsiniz. Bunun dışında buharlı destekli yıkama teknolojisine sahip çamaşır makinesi modelleri de bulunuyor. Ütü yapmaktan hoşlanmıyorsanız bu özelliğe sahip bir model tercih edebilirsiniz. Üstelik birçok çamaşır makinesi modeli kırışık önleme özelliğiyle de üretiliyor. Son olarak alacağınız makinenin fiyatına da dikkat edebilirsiniz. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun en iyi çamaşır makinesi modelini akrep.com üzerinden fiyat karşılaştırması yaparak bulabilirsiniz.

Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.