Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Klima

Klima Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Fiyat Aralığı
-
Sıralama

Klima

Sıcak havalarda serinleten, soğuk havalarda ise ısıtan bir etkiye sahip olan klimalar hayatın her alanında sıklıkla tercih edilir. Ortamın yaşam standartlarını yükselten klima ürünleri, fiziksel ve zihinsel performansın artırılmasında da oldukça etkilidir. Bulunduğu ortamın nem seviyesini dengelemesi tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden biridir.

Klima

Klima Modelleri ve Fiyatları

Geniş bir ürün gamına sahip olan klimalar; Arçelik, Beko, Baymak, Vestel ve Toshiba gibi pek çok markaya ait seçeneklerden oluşur. Klima fiyatları üründe kullanılan teknolojiye, ürünün boyutuna, enerji sınıfına ve soğutma kapasitesine göre değişiklik gösterir. Klimalarda kullanılan filtreler hava koşullarını iyileştirerek kullanıcıların yaşam kalitesini artırır. Cihazlardaki toz filtresi, ortamdaki toz zerrelerini içine çekerek havayı arındırır. Yemek, sigara gibi ağır ve kötü kokuları minimuma indiren klimalar daha temiz bir iç mekan havasına ulaşmayı kolaylaştırır. Negatif iyon teknolojisine göre üretilen klima modelleri, negatif iyonlar üreterek ortamdaki pozitif iyonları içine çeker. Böylelikle ortama kirli hava girmesini engellemiş olur. Aktif karbon filtre de, zararlı kimyasal gazları etkisiz hale getirerek havadaki kötü kokuları yok eder.

Klima filtre temizliğinin ayda bir ya da iki kez düzenli olarak yapılması gerekir. Klima filtre temizliğinde, klimanın ön kapağı açılarak filtresi çıkarılır. Filtrelere temizlik kimyasalı sıkılarak yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekletilir. Sonrasında suyun altında güzelce yıkanır. Yıkama ve durulama işleminden sonra filtrelerin kuruması beklenir. Kuruma işlemi için kesinlikle ısıtıcı ürünler tercih edilmemelidir. Kuruyan filtreler tekrar yerine yerleştirilir. Klima kapağı kapatılarak ısıtmaya veya soğutmaya hazır hale getirilir. Filtre takılmadan klima kullanılmamalıdır.

Klima modelleri kullanıcıların ihtiyaç durumuna göre seçilmelidir. Klimalar; duvar tipi klima, salon tipi klima, mobil klima ve kanal tipi klima olmak üzere 4 gruptan oluşur. Ev tipi klima olarak bilinen duvar tipi klima, duvara monte edilebilmesi yönüyle fazla yer kaplamaz. Ortamdaki havayı sıcak ve soğuk havayla değiştirir. Salon tipi klimalar da daha geniş ortamlarda tercih edilen klima türüdür. Duvara monte edilmezler. Fanlarının güçlü olması sebebiyle geniş mekanları hızla soğutur ya da ısıtıcı vazifesi görür. Mobil klimalar da taşınabilir elektronik cihazlardır. Kullanıcılar bulundukları ortamlarda bu tip klimaları istedikleri yere taşıyabilirler. Kanal tipi klimalar da sessiz ve büyük olması yönüyle mağaza ve alışveriş merkezi gibi daha geniş ortamlarda tercih edilmektedir.

Klima

Klima Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klimalar; havayı temizlemek, sirkülasyon yaptırmak, havanın nem oranını dengelemek ve ısıyı kontrol altına almak amacıyla tercih edilir. Kullanıcılar klima satın almadan önce ihtiyaçlarını belirlemeli ve ihtiyaçları doğrultusunda klima seçimi yapmalıdır. Odanın büyüklüğü, odadaki elektronik eşyaların sayısı ve kişi sayısı gibi etkenler klima tercihinde oldukça önemlidir. Küçük mekanlar için küçük boyutlu klimalar, daha geniş mekanlar için de büyük boyutlu klimalar tercih edilmelidir.

Klimaların soğutma kapasitesi BTU birimiyle ifade edilir. Bir klimanın BTU değeri ne kadar yüksek olursa, soğutma kapasitesi de o kadar yüksektir. Klimalar kullanılacağı ortamların genişliğine göre farklı kapasitede üretilirler ve bu sebeple klimanın kurulacağı alanı hesaplamak gerekir. BTU hesaplamak için şu formül kullanılır; Soğutma ihtiyacı (Btu/h) = Türkiye Bölge Katsayısı (Marmara bölgesi için -395) x Soğutulacak alanın metrekaresi. Ortamda bir insanın yaydığı ısının ortalama 600 BTU/h. olduğu bilinmektedir. Marmara Bölgesi, 3 kişilik bir aile ve 20 metrekarelik alan hesaplamak için; 385x20=7700, 600 x 3 (kişi sayısı) = 1800, Soğutma ihtiyacı (Btu/h); 7700 + 1800 = 9500. Bu sonuç doğrultusunda 1100 BTU değerinde bir klima tercih edilebilir. Kullanıcılar, kendi kriterlerine uygun en ideal klimaya tek tıkla sahip olabilirler.

Sık Sorulan Sorular

Klimaların elektrik tüketim miktarı, cihazın kapasitesine, verimlilik sınıfına, kullanım sürelerine ve benzeri birçok faktöre göre değişebilir. Örneğin, 9000 BTU kapasiteli bir klimayı en yüksek hızda kullanıyorsanız 1 saatte yaklaşık 0,8 kW elektrik tüketimi olur. 12000 BTU’luk A sınıfı bir klima ise 1 saatte ortalama 1,08 kW elektrik harcar. 18.000 BTU’luk A sınıfı klima modelleri en hızlı modda saatlik 1,78 kW elektrik harcayabilir. Ortaya çıkan kW değerlerinin güncel elektrik maliyetini öğrenerek de klimanızın faturanıza ne kadar yansıyacağını bulabilirsiniz.
12000 BTU kapasitesindeki klimalar genel olarak yaklaşık 25 – 27 metrekare alanlarda kullanılıyor. Unutmamak gerekir ki bu bir yaklaşık değerdir. Bina yalıtımı, bölge ve iklim, dairenin baktığı cephe gibi farklı pek çok kriter de bu sonucu değiştirebilir.
Öncelikle cihazınızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız periyodik bakımlarını yaptırmayı unutmayın. Klima temizliğinde gerekli malzemeler ise klima temizleme spreyi, elektrikli süpürge, toz maskesi ve fırça olarak sıralanabilir. Ardından şalteri kapatma gibi güvenlik adımlarını uyguladıktan sonra iç ünitenin kapağını tırnaklarından kurtarıp yavaşça kaldırın. Önünüze çıkan ilk perdeleri elektrikli süpürge ile temizleyebilirsiniz. Filtre ve ızgara temizliğinde ise genellikle fırça kullanılır. Klima içerisine direkt sıvı teması uygulamak, iç yapıyı ıslak bez ile temizlemek yanlıştır. Bunların haricinde cihazınızın kullanım kılavuzundaki temizlik ve bakım talimatlarına dikkat edebilirsiniz.
Kış aylarında klima sıcaklık ayarı 20 – 24 derece aralığında olabilir. Daha pratik bir kullanım için soğuk kış aylarında klima kumandanızdaki HEAT modunu devreye sokabilirsiniz. Pek çok klima kumandasının MODE bölümünde HEAT seçeneği bulunmaktadır. Bu mod sayesinde klimanızı kış moduna alabilirsiniz.