Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Elektronik Devre & Elemanları

Elektronik Devre & Elemanları Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Fiyat Aralığı
-
Sıralama
67 farklı Elektronik Devre & Elemanları fiyatları listeleniyor.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Elektronik Devre & Elemanları

Elektronik devre & elemanları, elektrik akımının düzgün bir şekilde işlemesine yardımcı oluyor. Birden fazla elemandan oluşan elektronik devreler, endüstriyel ekipmanlar arasında yer alıyor. Bu devrelerin bir araya gelmesi ile oluşan elektrik akımı pek çok alanda kullanılıyor. Aynı zamanda elektroniğe karşı ilgi duyan kullanıcıların en çok ilgilendiği araç ve gereçlerden olan bu elektronik devre elemanlarını hobi amacıyla da kullanmak mümkün. Pasif ve aktif devre elemanları oluşturabileceğiniz bu ürünlere Akrep.com üzerinden en uygun fiyatları yakalayabilirsiniz.

Elektronik Devre & Elemanları

Elektronik Devre & Elamanı Çeşitleri

Elektronik devreler özünde bir endüstri ürünleri karşınıza çıkıyor. Elektrik enerjisi ile çalışan bu devre elemanları işletimi sağlamak için kullanılan bir bileşen olarak biliniyor. Direnç, kapasitör, transistör, diyot ve LED gibi pek çok aktif ve pasif elektronik devre elemanları bulunuyor. Bu çeşitler arasında daha çok aktif devre elemanları tercih ediliyor. Bu aktif devre elemanları kullanılacak olacak ürünlere bağlı olarak farklı özelliklere de sahip. Dolayısıyla yapacağınız projeye uygun devre ve elemanlarını seçmeniz gerekiyor. Devre elemanları genellikle kullanım alanlarına göre farklılaşıyor. Ayarlanabilir veya sabit özellikleri bulunan elemanlar yer alıyor. Anahtar, yükselteç ve regülatör gibi elemanlar ayarlanabilir devre elemanları arasında yer alıyor. Basit bir elektrik devresi oluştururken kullanabileceğiniz bu elemanlar hobi olarak elektroniğe merak sarmış kullanıcılar tarafından tercih edilenler arasında yer alıyor. Daha profesyonel devreler ile uğraşmak isteyenler için aktif devre bileşenleri bulunuyor. Endüstriyel ürünlerin çalışmasında rol oynayan bu devre elemanları, diyot ve transistörler gibi bileşenlerden oluşuyor olup ihtiyaçları karşılayabiliyor. Siz de ihtiyaçlarınıza yönelik elektronik devre elemanlarına kategorimizden ulaşabilir, en uygun fiyatları yakalayabilirsiniz.

Elektronik Devre & Elemanları

Elektronik Devre Elemanı Kullanım Alanları

Birden fazla alanda kullanılan elektronik devreler, bir cihazı tamir etmek, yeniden yapmak veya elektronik sistemler ile ilgili bir proje gerçekleştirmek için kullanılabiliyor. Aynı zamanda elektronik devrelerin çalışması için gerekli olan bu bileşenler hayatın hemen hemen her alanında karşınıza çıkıyor. Hobi amaçlı da kullanılabilir özelliğe sahip olan elektronik devre sistemleri geniş bir kullanıcı kitlesine de hitap ediyor. Bu tarz hobi amacıyla kullanımlarda genellikle basit devre elemanları kullanılıyor. Elektrik devrelerinin çalışabilmesi için gerekli olan farklı bileşenler de bulunuyor. Bunlar; direnç, kapasitor, transistor, diyot, indikatör ve operasyonel amplifikatörler olmak üzere geniş bir alana sahip. Bu elektronik devre elemanlarının her biri benzer ve farklı alanlarda kullanılabiliyor. Oluşturduğunu bir elektrik devresinde mevcut akımı sınırlamak ve dağıtmak için dirençten faydalanabilirken elektrik enerjisini depolamak için de kapasitörlerden yardım alabilirsiniz. Diyot ile birlikte iki yönlü elektrik akımını tek bir yönden geçmesini sağlayabilir ve düzgün çalışan sistemler elde edebilirsiniz. Elektronik cihazların, bilgisayar ve akıllı telefonların, otomatik kontrol sistemlerine kadar geniş bir alanda kullanılan elektronik devreler için uygun elemanlara sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Elektronik Devre & Elemanları

Elektronik Devre & Elemanları Fiyatları

Zengin bir çeşitliliğe sahip olan elektronik devre ve elemanları, farklı amaç ve kullanım alanlarına hizmet ediyor. Pek çok kişi tarafından da ilgi duyulan bir alan olan elektrik elektronik alanı geniş ürün seçenekleri sayesinde herkese hitap edebiliyor. Ürünün kullanım özelliğine ve markasına bağlı olarak fiyatlarda değişiklikler görülebiliyor. Elektronik devre & elemanları fiyat aralığı geniş bir skalaya sahip olması nedeniyle de her bütçeye uyum sağlayabiliyor. Siz de kategorimiz üzerinden bütçenize en uygun elektronik devre elemanlarını bulabilirsiniz. Akrep.com ile aradığınız ürün için en uygun fiyatları bulabilir ve bütçenizi koruyabilirsiniz. Dilerseniz Hobi Elektroniği kategorisi üzerinden ilgi alanlarınıza uygun farklı elektronik devre setlerini de inceleyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Elektronik devre, bir işlevi yerine getirmek için tasarlanan elektrikli bileşenlerinin tümüne verilen isimdir. Bu devreler bir kombinasyon şeklinde karşınıza çıkmaktadır. Bir cihazın çalışmasına yardımcı olan bu devreler günlük yaşantının her alanında yer alması ile tanınmaktadır. Tıbbi cihazlar, iletişim sistemleri, otomotiv, ev aletleri gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Elektronik devrelerin görevleri arasında elektrik akımını düzenlemek ve belirli işlevi yerine getirmek bulunmaktadır.
Elektronik devrenin esas amacı, istenilen bir işlevi yerine getirmek için elektrik sinyallerini kontrol etmektir. Işık yakmak gibi basit görevlerden bilgisayar ve iletişim ağlarına kadar pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Aynı zamanda elektronik bileşenler arasında elektrik akımını düzenleyerek istenilen işlevi yerine getirmesi amaçlanmaktadır. Kısacası elektrik sinyallerini işleyerek belirli bir amaca hizmet etmesidir.
Birçok farklı işlemin bir araya gelmesi ile çalışan elektronik devre gelen akımı kontrol ederek yönlendirmektedir. Temel olarak iki aşamada çalışmaktadır. Bunlar giriş sinyali ve çıkış sinyalleridir. Diyotlar, dirençler ve kapasitelerin bir araya gelmesiyle giriş sinyalleri işlenir. Devrenin işlevine bağlı olarak da ışık, ses, hareket gibi farklı çıktılar oluşması da çıkış sinyalini verir. Kısacası bir elektrik devresi, konfigürasyona bağlı olan bileşenler elektrik akımı akışı ile çalışmaktadır. Elektrik sinyallerini değiştirip, yönlendirip ve kontrol ederek esas çıktıyı alabilmeyi sağlar.
Bir elektrik devresi tasarlanırken kullanılan ekipmanlar değişiklik gösterebilir. Burada kullanılacak olan ekipmanlar devrenin işlevine göre şekillenmektedir. Basit bir elektrik devresinde; diyot, dirençler, kapasitörler ve transistörler kullanılmaktadır.