Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Tansiyon Aleti

Tansiyon Aleti Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.
30 farklı Tansiyon Aleti fiyatları listeleniyor.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Tansiyon Aleti

Kolunuzun üst tarafına veya bilek kısmına bağlayarak kullanabileceğiniz tansiyon aleti ev ortamında da kullanılabilen pratik çeşitlere sahip. Temelde kan basıncını artırıp yavaşça salan bu aletlerin hem manuel hem de dijital olarak çalışan türleri mevcut. Siz de en kolay ve kullanışlı tansiyon aletini kategorimizdeki ürünler arasından kolayca bulabilirsiniz. Çeşitleri incelemek ve fiyat karşılaştırması yapmak için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Kullanım Kolaylığı Sunan Tansiyon Aletleri

Kullanım Kolaylığı Sunan Tansiyon Aletleri

Tansiyon aleti çeşitleri özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Bu çeşitler manuel, dijital ve yarı dijital olmak üzere birbirlerinden farklılaşıyor. Uzun yıllardan beri kullanımı devam eden manuel modeller, hiçbir güç birimine bağlantı gerektirmeden tansiyonunuzu ölçmeye yardımcı oluyor. Aneroid ve civa olarak da kendi içerisinde çeşitlenen manuel aletlerin çalışma şekli hemen hemen aynı. Fakat aneroid cihazlar belli aralıklarla kalibrasyon gerektiriyor. Yarı dijital olan modellerde ise ekran üzerinden değerleri kolayca takip edebilseniz de manşon adı verilen kısmın el ile pompalanması gerekiyor. Birçok açıdan kolaylık sağlayan bu ürünler evinizin konforunda tansiyon ölçümü yapabilmeniz için son derece uygun. Tamamen dijital olan modellerde ise tüm işlevler otomatik olarak yerine getiriliyor. Manşon kullanımı veya kalp atışının dinlenmesi gibi aşamaların hepsini tek başına halledebilen otomatik tansiyon aleti, dakikalar içinde ölçümü tamamlıyor. Siz de bu çeşitler arasından tansiyon aleti manuel, yarı dijital ve tam otomatik seçeneklerinden birini seçmek için kategorimizden ürün ve fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

Tansiyon Aleti Nasıl Kullanılır?

Tansiyon Aleti Nasıl Kullanılır?

Tansiyon aletlerinin çeşitlerine göre kullanılış biçimleri de farklılık gösteriyor. Ürünlerin dijitallik oranlarına göre bazı aşamalar tansiyon aleti tarafından otomatik şekilde gerçekleştirilebiliyor. Kolayca gerçekleştirilebilen ölçüm öncesinde tansiyon aleti bilekten veya koladan takılıyor. Sonrasında ise manşon kısmı pompa yardımıyla şişiriliyor ve koldaki kan basıncının artması sağlanıyor. Göstergedeki iğne 180 mmHg’ye ulaşıncaya kadar bu pompalama işlemine devam etmeniz gerekiyor. Koldaki yüksek basınç bir süreliğine kan akışının kesilmesine neden oluyor ve büyük arteri tıkıyor. Bu nedenle manşon istenilen şişkinlik seviyesine ulaşana kadar rahatsızlık hissedilmesi oldukça normal. Sonraki aşamada pompanın alt kısmında ise yer alan döndürülebilir kısmı serbest bırakarak biriken havanın yavaşça dışarı salınmasını sağlayabilirsiniz. Yavaş tempoda saat yönünün tersine doğru çevirerek vilfi serbest bırakabilirsiniz. Ölçüm sırasında sayıları kaçırırsanız kelepçeyi takarak bir miktar geriye doğru pompalama işlemi yapabilirsiniz. Çıkan sonucun doğruluğunu etkilememesi adına bu işlemin sayının iki katını geçmemesi gerekiyor. İşlemi tekrarlamak isterseniz de diğer kolu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tansiyon Aleti Fiyatları

Tansiyon Aleti Fiyatları

Tansiyon aleti fiyatı, ürünün sunduğu ekstra özelliklere göre değişiklik gösterebiliyor. Bu konuda en büyük ayrım ise dijital ve manuel ürünlerde görülüyor. Sizin yerinize pek çok işi halleden dijital makinelerin fiyatları diğer çeşitlerden farklılaşıyor. Ayrıca bilekten ve koldan kullanılan tansiyon aletleri de kullanıcı tercihini etkileyen konular arasında yer alıyor. Fiyatlara yansıyan bir diğer unsur da tansiyon aletinin konuşabilme özelliği. Yaşlılar, görme engelliler veya dijital ekranı okumakta zorlanan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayan bu özelliğin de fiyatları belli bir etkisi bulunuyor. Siz de kolay kullanıma sahip bir ürün arıyorsanız bu tansiyon aleti çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Seçim sırasında marka farklılıklarına dikkat etmenizde de fayda var. Tansiyon aleti markalarının sundukları çeşitler farklı fiyat aralıklarına sahip olabiliyor. Kullanılan malzemenin dayanıklılığı, içerdiği özellikler, pratik bir şekilde kontrol imkanı ve çok daha fazla kriter markaların farklı fiyatlandırmalara gitmesine sebep oluyor. Omron M2 tansiyon aleti en sık tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Siz de kendi ihtiyaçlarınıza uygun bir ürün bulabilmek ve fiyat karşılaştırması yapmak için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. Farklı ürün çeşitleri içinse Sağlık & Medikal Ürünler sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Tansiyonun takip edilmesini kolaylaştıran tansiyon aletleri, pratik kullanımları ile pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Tansiyon aletlerinde normal kalp atış hızı 60 ila 100 arasında olması gerekiyor. Bu aralık yaşa ve sağlık koşullarına göre değişebiliyor. Örneğin; 1 ila 10 yaş arasındaki çocuklarda 70-120 arasında nabız atımın sahipken 17 yaş üstü genç ve yetişkinlerde 60-100 arasındadır.
Tansiyon genellikle sol koldan ölçülür. Kol kalp hizasına gelecek şekilde kaldırılır. Tansiyon aletinin kola sarılan kısmı kolun üst kısmına işaret atardamarının üzerine gelecek şekilde sarılır. Ardından stetoskop kulağa takılır ve ucu kol arterinin üzerine hafifçe konulur. Ardından manşon basıncını arttırarak sesler dinlenir ve seslerin kesildiği basınçtan daha yükseğe pompa yardımıyla basınç arttırılır. Ardından puar musluğu olarak bilinen ekran yanında bulunan alandan yavaşça açılır ve manşon basıncı düşürülür. Bu esnasında ilk duyulan ses büyük tansiyonu seslerin kaybolduğu andaki basınç küçük tansiyonu verir.
Tansiyon aleti kalibrasyonu, 6 ayda bir kontrol edilmesi gerekiyor. Aletin doğru ölçüm yapıp yapmadığının kontrol edilmesini sağlayan bu işlem doğru sonuçlar elde edebilmeniz için oldukça önemli. Bu nedenle kalibrasyon işlemi bir uzman veya üretici firma tarafından yapılması tavsiye ediliyor.
Dijital tansiyon aletlerinde her iki koldan ölçüm yapabilmek mümkün. Her iki koldan yapılan ölçümler aynı ya da ufak farklara sahip olup, doğru sonuçları veriyor. Fakat genel olarak bilinen yargı tansiyonun sol koldan ölçülmesidir.