Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

ADSL Modem

ADSL Modem Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Fiyat Aralığı
-
Sıralama

ADSL Modem

İnternete bağlanmak için kullanılan ağ ve modem ürünlerinin başında elbette ADSL modemler gelir. ADSL modem, an itibariyle internete bağlanan neredeyse her evde boy gösterdiği gibi, kurumsal internet çözümleri arayan işyeri ve ofislerin de vazgeçilmez bir demirbaşı haline gelmiştir. Modern teknolojiler ışığında farklı özelliklerle donatılarak üretilen ADSL modem fiyatları ise markaya ve modemin işlevlerine göre farklılık göstermektedir. Bir ADSL modem satın almadan önce model ve fiyat karşılaştırması yapmak oldukça önemlidir.

ADSL Modem Nedir, Ne İşe Yarar?

ADSL Modem Nedir, Ne İşe Yarar?

İngilizce'den "Asymmetric Digital Subscriber Line" ifadesinin kısaltması olarak dilimize geçen ADSL ifadesi, "asimetrik sayısal abone hattı"nı ifade eder ve geniş çaplı bir ağ üzerinde bulunan internet hizmetlerine bağlanan abone hizmetini meydana getirir. Global olarak var olan terabaytlık internet ağlarına ADSL üzerinden bağlanmak için öncelikli olarak ADSL modemler kullanılır. ADSL modem sayesinde internet kullanıcıları, saniyeler içerisinde bağlantı kurarak internette sörf yapabilir, işlerini halledebilir, e-postalarına erişebilir ve her türlü veri aktarımı gerçekleştirebilirler. Modemde yer alan port sayısına bağlı olarak ADSL modeminizden temin edebileceğiniz bağlantı sayısı da değişebilir. Ağırlıklı olarak tercih edilen kablosuz ADSL modemlerin yanı sıra kablolu modem çeşitleri de piyasada bulunabilmektedir.

ADSL Modem Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

ADSL Modem Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Herhangi bir modem satın almadan önce dikkat edilmesi gereken noktalara parmak basmak gerekir. Söz konusu ADSL modem tavsiyesi olduğu zaman içerisinden seçim yapabileceğiniz pek çok ADSL modem markası bulunmaktadır. Ancak en az marka kadar önemli olan diğer ADSL modem özellikleri de vardır ve bunları göz ardı etmemek gerekir. ADSL modem kullanımında ön plana çıkan en önemli iki kriter "kota" ve "hız"dır. ADSL modeminizin hızı, bilgisayarınıza gelen internet bağlantısının seriliğini belirler. Günümüz teknolojisinin sunduğu geniş imkanlar çerçevesinde hiç kimse, yavaş bir internet bağlantısı ile boğuşmak ve işlerinin aksamasına sebep olmak istemez. Bu nedenle ADSL modem seçimi yapılırken her şeyden önce maksimum düzeyde hız sağlayacak kalitede bir modem tercih edilmelidir. Modem hızı söz konusu olduğu zaman ise devreye VDSL girer. VDSL, ASDL bağlantıya göre çok daha hızlı bir bağlantı sağlayan bir sistemdir. Özellikle çok çalışanlı internet firmaları, şirketlerinde ADSL modemden ziyade VDSL modem kullanmayı tercih ederler. Hangi modem türünün sizin için daha uygun olduğuna karar vermek için bu kategoride yer alan modem modelleri arasında kıyaslama yapabilirsiniz.

ADSL Modem Fiyatları & Markaları Nelerdir?

ADSL Modem Fiyatları & Markaları Nelerdir?

Piyasada farklı özellikte ADSL modem üretimi gerçekleştiren çeşitli markalar bulunmaktadır. Bu kategorinin en çok tercih edilen ürünleri arasında TP Link ADSL modem ve TTnet ADSL modem yer almaktadır. Bunların dışında D Link, Aztech, Airties, Asus gibi markaların ADSL modemleri de sıklıkla tercih edilmektedir. ADSL modem fiyat karşılaştırması yapmak için sayfamızda yer alan filtreleri kullanabilir, farklı satıcı ve distribütörlerin sunduğu cazip satın alma avantajlarından faydalanarak bir ADSL modem temin edebilirsiniz. Başta TTnet ADSL modem fiyatları olmak üzere her bir markanın ADSL modem fiyatlarını karşılaştırabilir, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir modem satın alabilirsiniz. Uydunet modem modelleri için Uydunet kategorisini incelemenizi tavsiye ederiz.

Sık Sorulan Sorular

ADSL modem hızı birkaç faktöre bağlı olarak değişebiliyor. Bu modemler genellikle internet bağlantısı sağlamak için telefon hatlarını kullanıyor. Buna bağlı olarak bağlantı hızı, kalite ve mesafeye gire hız değişebiliyor. Genellikle bu modemlerin hızları 24 Mbps’ye kadar çıkabiliyor. İndirme hızı maksimum 24 Mbps olup yükleme hızları indirme hızına göre daha düşük oluyor. Evin altyapısına bağlı olarak indirme yükleme hızlarında değişiklikler görülebiliyor.
Oturulan bölgede hangi altyapı mevcut ise o internet hizmeti kullanılabiliyor. Eğer ADSL modem kullanılıyorsanız ve oturduğunuz bölgede VDSL altyapısı var ise ADSL modeminiz ne yazık ki kullanılamıyor. Dolayısıyla VDSL modeme geçmeniz gerekiyor. Ancak her iki altyapıyı da destekleyen bir modem ile hem ADSL hem de VDSL hizmetinden yararlanabilirsiniz.
ADSL2+ modemleri ADSL modemlerin bir çeşidi olarak yer alıyor. Bu iki modemi birbirinden ayıran birkaç özellik bulunuyor. ADSL2+ modemler ADSL modemlerin daha gelişmiş teknolojiye sahip olan modelleri arasında. Daha yüksek hız, performans ve gelişmiş bir ara yüze sahip olmaları açından ön plana çıkıyor. ADSL2+ modemler daha uzak mesafelerden de kullanılabilir özelliğe sahip olmaları açısında kalabalık alanlarda daha çok tercih ediliyor.
ADSL modem kurulumu yapmak için öncelikle modeminizi güç prize takın ve açın. Ardından internet sağlayıcı telefon kablonuzu ilgili giriş noktalarına takmanız gerekiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra bilgisayarınızı açın ve internet tarayıcısı üzerinden modemin marka ve modeli ile ilgili yönlendirilen siteye giriş yapın. Bu sayfa üzerinden kurulumu sağlayabilirsiniz. Kullanım kılavuzu sizi hangi siteye gireceğinizi yönlendiriyor olup bu site üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak Wi-Fi şifrenizi belirleyebilirsiniz. Gerekli adımlar tamamlandıktan sonra internette bağlanabilirsiniz.